Astăzi am ales să vă vorbesc despre o carte care a avut un impact destul de puternic asupra mea. Cartea de care vă voi vorbi este mai degrabă un îndemn la pace, la dialog, la încercarea de a-l cunoaşte mai pe cel de lângă noi. Paz e interculturalidad scrisă de Raimon Panikkar, preot şi filosof spaniol, este o carte prin intermediul căreia autorul ne îndeamnă să comunicăm cu ceilalţi, căci din punctul său de vedere fără existenţa unui dialog între noi şi ceilalţi nu vom putea căpăta încredere nici în noi, nici în ceilalţi
Acesta consideră că este absolut necesar să participăm cu toţii la un proces de schimbare a valorilor pentru ca umanitatea să poată supravieţui. Iar acest proces începe prin iniţierea unui dialog cu ceilalţi Pacea întregii umanităţi depinde de pacea între culturi. Însă pentru a putea vorbi de pace între culturi trebuie mai întâi să intrăm în dialog cu ceilalţi şi să încercăm să aflăm mai multe despre cultura celorlalţi. Din punctul său de vedere un rol important în tot acest proces îl are interculturalitatea care poate fi considerată un rezultat al întîlnirii existenţiale între diverse viziuni ale lumii. . Fără interculturalitate este de părere autorul, pacea este o utopie.
Este o carte pe care dacă o veţi citi, veţi înţelege mai multe despre importanţa păcii, a schimbării de mentalitate şi a dialogului dintre noi şi ceilalţi. Vă recomand să o citiţi pentru a înţelege mai multe despre noi şi ceilalţi şi despre cum ne poate ajuta interculturalitea să ajungem să vorbim despre o cultură a păcii şi nu una a războiului, şi astfel să convieţuim paşnic. Cartea o puteţi descărca gratuit de pe scribd.com.
Şi fiindcă vine weekend-ul şi este cazul să ne relaxăm cu toţii vreau să vă recomand să citiţi cartea Simbolul Pierdut de Dan Brown şi să pătrundeţi în culisele tainice ale masoneriei cu împreună cu personajul principal al cărţii, un profesor de la Havard.