Blogosferă, Robert Codescu

Asocierea

Nu ştii de ce Google a returnat poze şi conţinut pornografic şi/sau şovinist, când ai dat căutare la numele tău !?!? Răspunsul este unul pe cât de simplu pe atât de complex: asocierea ! Adică în goana ta după o poziţie cât mai bună, începi să faci linkexchange cu toată blogosfera, te faci colaborator la mai multe publicaţii online şi uite aşa te trezeşti că ai fost colaborator la aşa de multe publicaţii încât nu le mai şti numărul, chiar dacă NU mai eşti colaboratorul publicaţiei respective iar aceasta a luat-o (redacţional), într-o direcţie anapoda,  la căutările online motoarele de căutare ar putea asocia numele tău cu materiale apărute ulterior într.o publicaţie sau alta. Chiar şi simpla ta înscriere pe un forum de discuţii şi participarea activă, la mai multe subiecte de discuţii, va genera asocieri între numele tău şi alte poze şi/sau fragmente de text de pe acel forum. Cel mai greu să găseşti rezultate cu tine îţi va fi atunci când ai numele unei personalităţi. Mai exact, dacă întâmplător te cheamă Mihai Eminescu, îţi va trebui FOARTE MULTĂ implicare şi activitate online pentru ca (într-un final) să fie returnate şi rezultate cu tine nu doar cu Luceafărul poeziei româneşti, edituri, librării şi cărţi. Asocierea de nume este o sabie cu două tăişuri, poţi fi asociat cu lucruri rele care te vor trage în jos, sau poţi fi asociat cu lucruri bune care-ţi vor creşte puţin reputaţia online. Realitatea este că NICIODATĂ 😛 nu va putea fi stabilit momentul când lucrurile vor evolua în bine sau în rău. Motoarele de căutare au proprii algoritmi şi nu ţine cont de cât a investit un webmaster în servicii SEO pentru siteul/blogul său. Adică poţi investi 1.000 de euro şi pe 17 aprilie să nu fi pe prima pagină a motoarelor de căutare şi la fel de bine poţi investi 100 de lei în câteva linkuri pe nişte bloguri şi algoritmii stabiliţi la acelaşi moment de motoarele de căutare să te facă cel mai tare şi să fii priul rezultat pe prima pagină a unui motor de căutare. Totul ţine de M.A.S.A. adică Managementul siteului/blogului, Algoritmii motorului de căutare, Strategii de promovare şi Asociere cu ce-ai făcut online. Când o persoană va reuşi să deţină controlul total asupra MASA veţi şti găsindu-l de mai multe ori, pe mai multe motoare de căutare ca primul rezultat pe prima pagină. Până una alta aveţi mare grijă cu cine şi cu ce vă asociaţi, fiindcă ce este online va rămâne online, oricât de mult ne-am dori ca uneori să putem şterge anumite lucruri, care ne-au distrat la un moment dat şi care acum sunt stânjenitoare !!!

Citeste si...  HACKTIVISM – CIOCNIRILE CU GUVERNELE
Previous ArticleNext Article
Doar un alt internaut pasionat de blogging, gata să-şi împărtăşească experienţele, pasiunile şi trăirile cu toţi aceia care sunt interesaţi de valoare şi calitate !!!

2 Comments

  1. M-ai pus pe ganduri cu postarea, nu pentru ca n-as fi stiut lucrurile astea cumva, dar nu ma gandisem niciodata sa verific 🙂 Ma declar destul de multumita avand in vedere ca incerc sa mentin un echilibru intre zona unde mai scap fraiele in imbaj – Facebook – si zonele unde ma pastrez extrem de decenta. Mai am de lucrat pe Instagram, dar asta cand reteaua de telefonie mobila va fi mai darnica in ceea ce priveste limita de acces la internet :)))

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":