Merita Citit

Cum să ne purtăm când vizităm alte ţări: Conversaţia

Am tot discutat despre cum să ne purtăm când vizităm alte ţări: cum să ne îmbrăcăm, cum să salutăm, cum să ne purtăm în vizită și cum să mâncăm. Însă, este foarte important să știm și ce să vorbim pentru că anumite subiecte ce nouă ni se par banale, altora li se pot părea deranjante.

Pentru început, vă vom prezenta câteva exemple…

Japonezii, de pildă, nu suportă să discute cu străini despre situația economică sau despre preturi, viața personală și mai ales nu suportă comparații între țara lor și o alta. În schimb, discută cu plăcere despre obiective turistice din țara lor, mâncarea lor tradiționala și orice altă întrebare legată de Japonia. De asemenea, trebuie avut în vedere că, atât în Japonia cât și în multe alte țări asiatice, contactul vizual direct înseamnă confruntare.

În Thailanda, evitați întrebările personale legate de venitul interlocutorului, casa sa, etc., dar și criticarea monarhiei (care este și ilegală) sau religiei. Totuși, thailandezii vor fi încântați să afle de unde veniți, cu ce vă ocupați, să vă vorbească despre țara lor etc.

În India, trebuiesc evitate subiectele legate de politică, clasă și castă, sănătate, poluare, religie. Familia, însă, este un subiect de discuție acceptat.

După cum am mai spus în nenumărate rânduri, fiecare țară are particularitățile ei și, prin urmare nu am putea cuprinde într-un articol toate informațiile necesare, însă vă putem oferi câteva reguli generale:

  1. Respectați intimitatea interlocutorului.
  2. Mențineți contactul vizual (asta dacă nu este ceva ofensator).
  3. Evitați criticarea țării în care vă aflați.
Citeste si...  Adevărul despre ciocolata neagră. Iată cât de sănătoasă este, de fapt!

Respectând aceste reguli simple, cu siguranță nu veți da greș – indiferent de țara în care vă aflați! Acestea fiind spuse, am mai încheiat un episod al „mini-seriei” noastre; mâine, în ultimul episod vom discuta despre formule de spus „la revedere”.

Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":