Lifestyle

Ştiai de ce aruncă miresele buchetul?

Unele obiceiuri de nuntă sunt vechi de mii de ani, iar altele au apărut pe parcurs. Cert este că toate se păastrează cu sfinţenie.

Una dintre tradiţii este schimbul de verighe. Acesta este un vechi obicei egiptean. Egiptenii credeau că există în corp o venă care merge de la al patrulea deget al mâinii stângi până la inimă. Aşa a ajuns ca dragostea să fie exprimată prin inelul plasat pe degetul alesului sau alesei inimii.

Un alt obicei îl reprezintă aruncatul buchetului. În momentul când se aruncă buchetul, fetele nemăritate se înghesuie să-l prindă pentru că se spune că cine va prinde buchetul se va mărita anul următor. Totuşi nu mulţi sunt cei care ştiu că acest obicei a început din disperarea de a rămâne cu rochia întreagă pentru că se obişnuia ca nuntaşii să rupă o bucăţică din rochie şi să o ducă acasă pentru a avea noroc. Tinerele fete au început să arunce buchetul de flori pentru a scăpa cu rochia întreagă.

Domnişoarele de onoare obişnuiau să se îmbrace la fel ca mireasa pentru a induce în eroae spiritele rele. De abia în epoca victoriană domnişoarele de onoare au început să îmbrace rochii de altă culoare şi cu multe volănaşe.

Citeste si...  Bărbații buni vor fugi de tine dacă faci aceste lucruri
Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":