Carți Recomandate

Codul Rutier Mura in Gura review

Atunci cand urmaresti sa obtii permisul de conducere, te lovesti invariabil de problema examenului teoretic. Considerat de multi, pe buna dreptate, cea mai mare piedica inainte de a deveni sofer, examenul teoretic pentru permis ridica problema intocmai pentru ca scolile de soferi nu isi pregatesc cursantii indeajuns de bine. Astazi mi-am propus sa prezint o carte care adreseaza aceasta problema intr-o maniera rar intalnita in cartile de specialitate ñ intr-un limbaj simplu, pe intelesul oricui.

Codul Rutier Mura in Gura este cartea pe care o recomanda inclusiv instructorii auto pentru ca este un manual care uita sa fie pretentios, fiind prea preocupat sa fie practic. Este exact manualul de Cod Rutier de care au nevoie viitorii soferi deja bombardati cu prea multa informatie inca de la momentul inscrierii la cursurile unei scoli de soferi.

Atunci cand rasfoiesti pentru prima data cartea esti coplesit de un sentiment de usurare, pentru ca trebuie sa citesti doar cateva paragrafe si subtitluri ca sa iti devina clar ca titlul nu glumeste ñ totul este prezentat asa cum promite cartea inca de pe coperta, Mura in Gura.

Diferenta dintre Codul Rutier Mura in Gura si celelalte carti de Cod Rutier disponibile pe piata devina clara inca de la prima pagina. Cartea este scrisa pornind de la ideea unui ghid simplificat pentru examenul teoretic. Totul este explicat, nu doar prezentat, iar explicatiile sunt de asa natura incat de multe ori nu ai nevoie sa parcurgi din nou aceeasi sectiune pentru ca descoperi ca ai inteles inca de la prima citire despre ce e vorba.

Cuvintele pretentioase si termenii tehnici sunt lasati deoparte acolo unde este posibil, iar explicatiile sunt scrise intr-un mod care face apel la logica pentru a simplifica procesul de invatare. Cu cartea in fata, mi s-a parut pentru prima data ca nu este chiar atat de dificil de inteles Codul Rutier, chiar si cu modificarile permanente care induc adesea in eroare doritorii de permis care invata dupa carti mai vechi.

Codul Rutier Mura in Gura este atent revizuit anual pentru a include toate modificarile de cod rutier nou aparute. Ca bonus, cartea include si notiuni de mecanica, conducere preventiva si ecologica si elemente gandite pentru a te ajuta sa inveti cum sa te comporti in trafic, atat inainte cat si dupa examen.

Desi cartea este dedicata in principal doritorilor de permis, o consider in mare masura potrivita si pentru soferii care au nevoie de o reimprospatare a cunostintelor de cod rutier. Multi dintre noi am obtinut permisul printr-o combinatie de noroc si invatat mecanic, fara sa ne insusim cu adevarat aceste notiuni pentru ca ne-am bazat pe manuale rigide. Codul Rutier Mura in Gura reuseste sa foloseasca un limbaj pe intelesul tuturor si sa simplifice chiar si cele mai complicate notiuni. Dupa ce am rasfoit-o, am ramas cu senzatia clara ca oricine dedica timpul necesar parcurgerii manualului este cu un pas mai aproape de obtinerea permisului.

Daca va aflati in pragul examenului teoretic pentru permis sau daca va ganditi sa va inscrieti curand la scoala de soferi, aceasta este o carte care nu trebuie sa lipseasca din lista manualelor pregatitoare.

Previous ArticleSecretele obtinerii permisului de conducere reviewNext ArticleReparatii eficiente pentru ferestre rezistente
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.
x
Da-mi un "Like":