Magazin

Vesmintele bisericesti – o mostenire de pret a cultului crestin

Inca din cele mai vechi timpuri ale crestinismului, vesminetele bisericesti au reprezentat un element specific al cultului. Acestea au ramas si in prezent la fel de importante si de necesare in oficializarea diverselor tipuri de slujbe religioase. Prin aspectul deosebit pe care il au, dar si prin forma speciala dupa care sunt croite, vesmintele constituie unul dintre nenumaratele mijloace specifice cultului prin care orice slujba este infrumusetata.

Este deosebit de important ca materialele din care aceste odajdii sunt confectionate sa fie de o calitate foarte buna, motiv pentru care pe site-ul vesmintebisericesti.ro sunt disponibile numai articole care se remarca prin calitatea materialelor. Mai mult decat atat, acestea pastreaza cu fidelitate modelele traditionale si imprimeurile, transmitand in acest fel respectul fata de cele sfinte.

Toate aceste vesminte, dar si celelalte articole disponibile pe site, precum epitrahiile, acoperamintele biserica, epitaful, bedernitele, prapurile, dar si diversele ornamente bisericesti sunt un mijloc de a face speciala viata eclesiastica, insa reprezinta si o modalitate de a reda o anamneza a evenimentelor principale ce s-au desfasurat in istoria mantuirii, intiparirea acestora pastrand semnificatia lor spirituala.

Care este rolul epitafului in biserica?

Un epitaf este unul dintre acele elemente care nu pot lipsi din biserica si fara de care nu se poate oficializa slujba religioasa din Sambata Mare. Acesta este reprezentat de o icoana pictata pe panza si intruchipeaza punerea in mormant a Domnului.

De obicei, epitaful este asezat in cadrul unei mese mai inalte. Conform traditiei, fiecare credincios trebuie sa treaca pe sub masa pe care acesta este pus, insa nu inainte de a saruta Sfanta Evanghelie si Sfanta Cruce.

Orice biserica are nevoie de un epitaf pentru Denia Prohodului care are loc in seara Sambetei celei Mari din saptamana patimilor Mantuitorului. Fara de acesta nu se pot urma toti pasii randuiti pentru aceasta seara. Desigur, este important ca materialul din care epitaful este realizat sa fie unul de calitate si sa reziste corespunzator pentru o perioada cat mai mare de timp.

In cadrul slujbei, preotii vor purta Sfantul Epitaf in procesiune, in timp ce vor inconjura biserica alaturi de credinciosi, in vederea actualizarii evenimentului inmormantarii Mantuitorului. La final, acesta este dus in Sfantul Altar si este asezat pe Sfanta Masa. Pe toata perioada pascala si pana in momentul sosirii ajunului inaltarii Domnului, epitaful ramane asezat in acest loc.

Citeste si...  Nu adăugarea unor elemente ajutătoare de suprasarcinăcontează, ci reglarea corespunzătoare a distribuitorului de sarcină(WDH)

Dupa cum se poate deduce, acesta are un rol major in oficializarea acestor evenimente, si fara de epitaf nu se poate respecta corespunzator lantul evenimentelor din traditia bisericii. Pentru ca orice institutie bisericeasca are nevoie de un astfel de obiect, pe vesmintebisericesti.ro se gaseste cel mai deosebit epitaj, brodat integral. Atat icoana, cat si cei 4 evanghelisti din colturi sunt brodati pe catifea realizata din bumbac complet natural. Acesta are dimensiunile de 150/100 cm si este ideal pentru a fi intrebuintat in perioada dinaintea inaltarii Domnului.

Acest obiect bisericesc mai este cunoscut si sub alte denumiri, precum Plascenita sau Sfantul Aer. Acoperamantul are o istorie indelungata si este un element de care preotii nu se pot lipsi pentru a indeplini in mod corespunzator traditia.

Atat epitaful, cat si celelalte obiecte de cult disponibile pe vesmintebisericesti.ro reprezinta una dintre cele mai speciale modalitati de a infrumuseta slujba si locul in care aceasta se realizeaza, adica Sfantul Altar. Fiecare dintre acestea prezinta o calitate de necontestat, isi pastreaza aspectul de nou chiar si dupa nenumarate intrebuintari, si se pot achizitiona la cele mai bune preturi.

De asemenea, in cadrul acestei pagini web se gasesc cele mai deosebite vesminte, fie brodate, fie cusute, atat arhieresti, cat si pentru Invierea Domnului, realizate in asa maniera incat sa completeze cu succes intreaga imagine din momentul oficializarii slujbelor.

Desigur, nici prapurile, sau dupa cum sunt cunoscute de credinciosi, pernele, nu ar trebui sa lipseasca din biserica. Pe vesmintebisericesti.ro acestea se gasesc in diverse nuante, vulturul bicefal fiind brodat pe catifea de cea mai buna calitate. Acestea sunt ideale atat pentru rugaciune, cat si la sfintirea bisericii.

Cei care doresc sa beneficieze de articole si ornamente bisericesti cu adevarat de calitate, care sa reziste si sa isi indeplineasca scopul pentru perioade cat mai mari de timp, pot accesa site-ul www.vesmintebisericesti.ro oricand doresc. Pe langa rezistenta si calitate, acestia au parte intotdeauna de cele mai avantajoase preturi.

Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":