Magazin

Ce presupune curățenie industrială

O curățenie industrială este aceea care are loc în orice fabrică, hală sau depozit. Obiectivul său este menținerea în stare bună a instalațiilor și a sănătății muncitorilor, precum și obținerea salubrității produselor care se produc sau se depozitează acolo.

Există multe tipuri de industrii: farmaceutică, textilă, alimentară, metalurgică, automobilistică etc. Prin urmare, fiecare are necesitățile sale specifice. Astfel, curățenia industrială poate include diferite servicii:

– curățenie industrială de menținere;

-curățenie în profunzime în fabrici;

– curățenie finală;

– servicii de curățenie ale tavanelor, pereților și conductelor de ventilație;

– curățarea birourilor, sălilor de așteptare și zonelor de recepție;

– curățarea la înălțime a ferestrelor;

-curățarea conductelor și gurilor de aerisire;

– curățarea băilor;

-curățarea manișinăriei și liniilor de producție;

-curățarea frigoriferelor și a altor zone de depozitare;

-curățarea zonelor de încărcare și descărcare, a garajelor și locurilor de parcare;

– sisteme de control ale dăunătorilor și curățarea după îndeplinirea acestei sarcini;

– tratarea deșeurilor.

Avantajele unei bune curățenii industriale

A beneficia de servicii de curățenie profesionale este un lucru esențial în orice fabrică, hală, depozitiv etc. În plus, aceste servicii oferă numeroase avantaje:

  1. Ajută proprietarii să mențină firma în ordine, astfel că, atunci când vine vreo inspecție, nu trebuie să-și facă griji. Prevenirea este cea mai bună metodă de a evita amenzile și sancțiunile.
  2. Aceste servicii ajută proprietarii de firme să-și întrețină bine firma. Dacă fabrica lor este curată, echipamentul specific și sistemele de ventilație și refrigerare, vor funcționa corect.
  3. O curățenie corectă asigură salubritatea și calitatea produselor fabricate. În special dacă este vorba despre alimente.
  4. Garantează că muncitorii se bucură de sănătate și că nu sunt expuși la riscuri inutile, care se pot transforma în boli sau accidente de muncă.

În realitate, aceasta este doar o mică listă cu beneficiile pe care le are o curățenie industrială. Dacă analizăm cu atenție toate aceste beneficii, ne vom da seama că ele ne oferă mai multe avantaje decât credem.

Având în vedere importanța pe care curățenia și igiena o au în domeniul industrial, se așteaptă ca, pe lângă un bun rezultat, firmele de curățenie să ofere consultanță avansată în curățenie industrială și un serviciu complet care să acopere toate necesitățile.

Este important ca serviciul de curățenie industrială să îndeplinească câteva cerințe:

Personal calificat: Firmele de curățenie care oferă servicii de curățenie industrială dispun de echipamente scumpe și folosesc produse chimice ce pot fi periculoase. Personalul de curățenie trebuie să fie instruit cum se cuvine pentru ca rezultatul să fie bun și să nu aibă loc accidente.

Produse adecvate: În plus, specialiștii în curățenie trebuie să știe să folosească produsele adecvate pentru fiecare tip de material și fiecare echipament. Produsele abrazive trebuie folosite în cazul în care murdăria este foarte dificil de îndepărtat, pentru a nu afecta piesele diverselor echipamente.

Norme de securitate: Muncitorii specializați în curățenie industrială trebuie să-și ducă la îndeplinire sarcinile, respectând normele de securitate atunci când recurg la tehnici de curățare și utilizând echipament de protecție corespunzător.

Atunci se contractează o firmă de servicii de curățenie industrială trebuie aleasă acea firmă care se adaptează necesităților industriei.

Conex Clean, firma pentru care calitatea serviciilor este fundamentală oferă diferite tipuri de servicii de curățenie industrială.

Echipa Conex Clean curăță și îndepărtează depunerile de pe geamuri. Folosește curățarea cu presiune pentru grinzi de susținere, pereți și tubulatura de aerisire.

Matură și spală mecanic cu mașina automată de spălat și uscat pardoseli dure (beton elicopterizat, gresie, epoxidică, rașinizată, marmură, mozaic, pvc etc.)

Aspiră și curăță zone înalte (structuri metalice, vopsesc stâlpi de susținere, curăță aerisiri, curăță pereți, cortine și pereți din tablă ondulată).

Curățenia industrială nu este o activitate simplă. Trebuie ținut cont de faptul că ea constă în igienizarea unei suprafețe mari și, pentru asta, trebuie folosite în mod corect echipamente de curățare profesionale. Muncitorii dintr-o fabrică sunt experți în domeniul lor de activitate, dar nu în servicii de curățenie. Din acest motiv, cea mai bună soluție pentru ca fabricile, depozitele, halele să fie curate, este contractarea serviciilor unei firme de curățenie industrială precum este Conex Clean.

Echipa Conex Clean este cunoscută pentru profesionalismul său, pentru eficiența și rapiditatea cu care își duce la îndeplinire sarcinile. Din dorința de a depăși așteptările clienților săi, menține permanent standardele de calitate ale serviciilor oferite, fiind un partener de încredere.

 

Citeste si...  În așteptarea verii pentru o baie în piscină
Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":