Magazin

Rolul contabilului într-o firmă

Un contabil îndeplinește funcții financiare legate de colectarea, acuratețea, înregistrarea, analiza și prezentarea unei situații financiare într-o organizație sau o companie. Contabilul are o varietate de funcții administrative în cadrul unei companii. Într-o companie mai mică, rolul unui contabil poate consta în colectarea datelor privind tot ceea ce ține de domeniul financiar, intrarea și raportarea. Următoarele companii de dimensiuni mari pot utiliza un contabil ca și consultant și interpret financiar, care poate prezenta datele financiare ale companiei persoanelor din interiorul și din afara companiei. În general, contabilul se poate ocupa și de terți, cum ar fi furnizorii, clienții și instituțiile financiare.

Date de gestiune financiară

Structura contabilă a unei societăți este o componentă esențială pentru operațiunile comerciale. Una dintre funcțiile principale ale unui contabil implică colectarea și menținerea datelor financiare și relația cu societatea sau compania. Contabilul se asigură că înregistrările financiare sunt pregătite în conformitate cu procedurile și politicile legale și acceptate la nivel corporativ. Informațiile financiare ale oricărei organizații trebuie să fie păstrate într-un sistem original, deoarece este o componentă cheie utilizată în operarea și gestionarea oricărei afaceri. Gestionarea datelor financiare ale unei organizații poate include, de asemenea, funcții mai sofisticate, cum ar fi dezvoltarea, implementarea și întreținerea bazelor de date financiare, precum și stabilirea și monitorizarea procedurilor de control.

Analiză și consiliere

În calitate de analiști, contabilii pot efectua anumite tipuri de analize utilizând date financiare care sunt utilizate pentru a ajuta la luarea deciziilor de afaceri. De la a determina ce fel de bunuri se comandă, de la a se preocupa de plata facturilor la salarii, contabilul are grijă de multe detalii financiare complicate despre o bază de date zilnică. Consilierea în cadrul operațiunilor financiare poate include subiecte precum tendințele de venituri și cheltuieli, angajamentele financiare și așteptările viitoare privind veniturile. Contabilul analizează, de asemenea, datele financiare pentru a rezolva anumite discrepanțe și nereguli care pot apărea. Recomandările pot implica, de asemenea, dezvoltarea unor resurse și proceduri eficiente, oferind în același timp recomandări strategice pentru probleme sau situații financiare specifice.

Pregătirea raportului financiar

Contabilii pregătesc de obicei situații financiare care pot include conturi lunare și anuale pe baza informațiilor financiare colectate și analizate. Întocmirea rapoartelor de gestiune financiară poate include documente trimestriale de închidere și de sfârșit de an. Rapoartele compilate pot fi utilizate în gestionarea activităților de prognoză bugetară. Rapoartele financiare pot fi utilizate de un director financiar sau de un contabil pentru dezvoltarea, implementarea și operarea cu ajutorul software-ului financiar al unei companii și sistemelor cum ar fi Hyperion, Excel și managementul financiar CODA.

Conformitate

Un contabil poate, de asemenea, să fie responsabil pentru asigurarea respectării tuturor perioadelor de raportare financiară, atât la nivel intern, cât și extern. De exemplu, rapoartele trimestriale, semestriale și anuale au toate termene limită specifice, precum și unele implicații fiscale. Urmărirea și susținerea aspectelor fiscale și a depunerilor pot fi, de asemenea, elemente ce intră în sarcina unui contabil. De asemenea, contabilul coordonează, de obicei, procesul de audit, ajutând la pregătirea datelor financiare.

Afiliații de afaceri externe

Adesea, contabilii ar trebui să lucreze cu specialiștii financiari din cele patru domenii principale ale sectorului: public, management, audit intern și contabilitate publică. Contabilii pot furniza date unui contabil public, care acționează în calitate de consultant, auditor și specialist al serviciului fiscal. Corporațiile, organizațiile non-profit, organizațiile și guvernele folosesc contabilii de gestiune pentru a înregistra și analiza informațiile financiare ale întreprinderilor în care sunt angajați. De obicei, aceștia oferă consultații directorilor companiei, creditorilor, acționarilor, agențiilor de reglementare și personalului fiscal. Contabilii pot lucra, de asemenea, cu oficiali guvernamentali care examinează și mențin evidența financiară a societății private pentru care este angajat un contabil, în ceea ce privește impozitele și reglementările guvernamentale.

Aveți nevoie de un contabil care să se ocupe de situația financiară a companiei dvs.? Nu ați găsit încă un contabil care să vă ofere servicii de cea mai bună calitate? Nu vă îngrijorați, apelați la serviciile celor de la Pilaro Expert și problemele financiare sunt ca și rezolvate.

Formată din experți în domeniul economic, Pilaro Expert este firma de contabilitate în echipa căreia veți găsi nu doar consultanți fiscali, ci și lichidatori judiciari, experți contabili judiciari, evaluatori de bunuri mobile și imobile.

De asemenea, veți avea parte și de promtitudine, confidențialitate și asistență permanentă prin telefon sau email. Cu cei de la Pilaro Expert grija pentru problemele financiare dispare de îndată.

Citeste si...  Facebook se reinventează. O nouă secțiune va fi disponibilă
Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":