Magazin

10 lucruri pe care le poți curăța cu sare

Sarea este un lucru indispensabil în bucătăria noastră, nu ne lipsește niciodată de pe masă (adesea lângă piper) sau în timpului gătitului. Ne place sarea, deoarece dă aromă mâncării și pentru că este un condiment fără de care nu am putea trăi, cel puțin nu atât de bine. Dar adevărul este că sarea nu dă numai aromă mâncărurilor noastre, ea poate fi folosită și la curățenie.

Clorura de sodiu, așa cum este numită științific, are multe proprietăți care ne ajută să curățăm lucrurile pe care le considerăm mai dificile. Iată câteva lucruri pe care le folosim de obicei în fiecare zi și pe care le putem curăța ușor cu sare. Putem folosi sarea fină sau sarea mare care este puțin mai eficientă.

Îndepărtarea urmele de murdărie din sticlă

Pentru a elimina urmele uscate de vin roșu sau orice alt lichid din sticlă, trebuie să adăugăm un amestec din 50% oțet și apă plus sare mare.

Lăsăm acest amestesc să acționeze timp de 24 de ore până când murdăria se înmoaie. Dacă nu se poate curăța, repetăm operațiunea. Apoi clătim și uscăm.

Curățarea alimentelor lipite în tigaie sau cratiță

În cazul în care alimentele s-au lipit în tigaie sau cratiță, pot fi îndepărtate prin umplerea tigăii sau cratiței cu apă fierbinte și o mână de sare. Se fierbe timp de 15 minute, apoi se clătește și se șterge.

Curățarea oțelului oxidat

Vom acoperi zonele oxidate ale obiectelor de oțel deteriorate, cu un strat de ceară de albine (lichidă). O lăsăm puțin timp pentru a se solidifica și apoi presărăm sare mare deasupra. Apoi frecăm obiectele cu o cârpă curată până când ceara dispare, iar acestea vor fi curate.

Curățarea naturală a căzii

Nu este indicat să curățăm cada cu produse abrazive. O bună alternativă este aplicarea unei jumătăți de lămâie adăugând o mână de sare mare. Se lasă câteva minute și se clătește cu multă apă.

Un alt produs non-abraziv care dă strălucirecăzii și nu zgârie, este oțetul. Punem oțet pe o cârpă, frecăm cada și clătim cu apă.

Albirea căzii

Cada poate fi la fel de albă ca la început dacă folosim un burete înmuiat în terebentină, amestecat cu o mână de sare. Lăsăm câteva minute și clătim cada cu apă caldă și săpun lichid.

Eliminarea petelor de deodorant de pe îmbrăcăminte

Nu trebuie să folosim produse care decolorează hainele sau le pătează mai tare. Cum procedăm? Încălzim ½ litru de apă și îl amestecăm cu 4 lingurițe de sare. Înmuiem hainele pentru câteva ore. Repetăm operațiunea până când obținem rezultatele dorite.

Curățarea fierului

Fierul este unul din obiectele folosite foarte des. Adesea după folosire nu îl curățăm fiindcă avem impresia că nu se murdărește. Iată însă un truc cu sare care îl va lăsa impecabil. Cum procedăm? Punem sare pe hârtie cerată sau pe hârtie kraft și dăm cu fierul pe ea de câteva ori. Fierul trebuie să fie la temperatură medie. Când fierul se răcește, îl curățăm cu o cârpă umedă.

Curățarea tocătorului de lemn

În fiecare zi folosim tocătorul de lemn și nu avem obiceiul de a-l spăla și dezinfecta în mod corespunzător după utilizare. Putem evita umiditatea și acumularea de bacterii cu ajutorul sării. Cum procedăm? Înmuiem puțină sare în jumătate de lămâie și frecăm tocătorul cu ea. Lăsăm să acționeze 5 minute și clătim. Putem face acest lucru înainte și / sau după utilizare.

Curățarea cuptorului

În cuptor preparăm mâncăruri delicioase, nu putem însă evita vărsarea grăsimii, a sosului sau a oricărui alt ingredient. Putem elimina urmele de murdărie și mirosul cu ajutorul sării. Cum procedăm? Umezim puțin sarea și o aplicăm pe toata suprafața murdară pentru a absorbi urmele de murdărie. Frecăm cu o cârpă și îndepărtăm excesul.

Eliminarea petelor de cafea

De multe ori ceașca preferată se pătează din cauza cafelei. Putem îndepărta cu ușurință petele de cafea de pe ceașcă, spălând-o cu sare. Cum procedăm? Umezim câteva linguri de sare cu una de oțet. Acest amestec îl punem pe un burete cu care frecăm ceașca în interior. Clătim ceașca cu multă apă și repetăm operațiunea de câte ori este necesar.

După cum se poate observa, sarea o putem folosi nu doar la condimentarea mâncărurilor, ci și la curățarea diverselor obiecte. Dacă vreți sfaturi cu privire la curățenie de la niște specialiști în curățenie, apelați la Conex Clean, o firmă de curățenie București, care oferă servicii de curățenie birouri, servicii DDD etc., de cea mai bună calitate și la prețuri avantajoase.

Citeste si...  Avantajele colaborarii cu Compania DDD, unitate protejata autorizata
Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":