Magazin

Cum transformi o ceașcă de ceai într-o experiență senzorială

Te-ai gândit vreodată la faptul că o ceașcă de ceai poate fi tranformată într-o experiență senzorială? Experiența depășește gustul. De asemenea, actul de a face ceai poate privit ca o formă de meditație. Aceste două fațete ale ceaiului sunt în mod clar conectate.

Cele cinci simțuri umane clasice, așa cum sunt delimitate de Aristotel, sunt auzul, vederea, mirosul, gustul și atingerea. Meditația poate fi considerată o practică deliberată care modifică nivelul de conștiență al unui om, relaxându-l. Meditația relaxează corpul, deoarece persoana care meditează are o senzație de bunăstare și pace. Mulți oameni practică meditația ca medicament pentru ameliorarea stresului, în timp ce alții o fac pentru a atinge niveluri mai mari de conștiință spirituală sau mentală.

Poți tranforma actul de pregătire și consumare a ceaiului într-o formă de meditație. Tranformând ceaiul într-o formă de meditație, îți poți invita prietenii pentru a vă bucura împreună de o experiență senzorială aparte. Astfel, ceaiul devine mai mult decât o băutură delicioasă preparată din diverse plante medicinale. Ceaiul devine un mod de viață, o cale de a scăpa pentru câteva minute de stresul cotidian.

Ceaiul este un act fizic care necesită atenție sporită și care ne menține ancorați în realitate, purtându-ne în timp ce îl savurăm pe diferite meleaguri cunoscute sau necunoscute. Ceaiul fierbinte, servit în cești de porțelan, special create pentru acest act cu totul aparte, îl poți transforma într-o experiență senzorială deosebită, ori de câte ori vei reuși să faci din el un mod de viață. Există o cultură a mâncării, a cafelei, dar și a ceaiului. Toate fac parte din arta de a trăi. Pentru a înțelege cultura ceaiului, trebuie să ai parte de cel puțin o experiență senzorială, gustând ceaiul și pășind în universul subtil al plantelor.

Atunci vei simți cum ceaiul va pătrunde în interiorul tău, iar tu vei începe să crezi că a fost creat cu un scop, acela de a transmite un mesaj. Pentru a-l înțelege trebuie să mai savurezi o ceașcă, care va fi diferită de prima. Având în vedere că plantele au individualitate, se transformă în permanență iar persoana care bea ceaiul are parte de valuri de senzații. Fiecare ceașcă de ceai te va purta într-o călătorie imaginară.

Dacă ești răcit, ceaiul te va încălzi, dacă vrei să te răcorești, ceaiul te va răcori, dacă ești trist, ceaiul te va înveseli, dacă ești stresat, ceaiul te va calma. Fiecare ceai are o misiune de îndeplinit, tu doar trebuie să descoperi care este aceasta. Fiecare ceai savurat îți va oferi o experiență senzorială diferită. Dacă vei respira adânc îi vei simți aroma ce te va purta într-o călătorie uimitoare în care timpul se oprește, pentru a te lăsa să te bucuri de ceai.

Ca și în cazul parfumurilor, bijuteriilor și cosmeticelor, creativitatea și știința fac din nou echipă bună. Unele ceaiuri sunt pline de arome deosebite și de istorie. Aromele florale, fructate, picante, delicate, complexe sunt create ținând cont de criterii moleculare și psiho-informaționale.

Ele așteaptă să fie descoperite de tine. Trebuie doar să le găsești, să le acorzi atenție, să îți dorești să le cunoști și să le savurezi. Te-ai pregătit sufletește? Ceaiurile bio te așteaptă să te ajute să transformi o ceașcă de ceai într-o experiență senzorială.

Ceaiul Bio „Zâmbet Senin” vrea să-ți însenineze ziua cu ajutorul ingredientelor sale speciale, precum lămâie verbena ecologică, bucăți de măr ecologice, honeybush ecologic, frunze de mur ecologice, coajă de portocală ecologică, lemongrass ecologic, sfeclă ecologică, petale de gălbenele ecologice. Savurând acest ceai vei avea parte de o experiență senzorială cu aromă de mango, fructe roșii și bergamotă.

Ceaiul Shotimaa Elements – Joyful Silence – Holding the Space bio este pregătit să-ți ofere echilibru și sprijin. Savurează acest ceai minunat și bucură-te de liniște interioară.

Ceaiul premium Hari Tea – Face the Moment – trandafiri și hibiscus bio cu aroma sa deosebită de trandafir și hibiscus, vrea să te surprindă cu o experiență senzorială de neuitat. Savurează-l înaintea unui moment important din viață și te vei simți pregătit să faci față cu succes oricărei situații.

Ceaiul Shotimaa Sundial – Rise – lămâie, mere și ghimbir bio îți va aminti de faptul că viața e frumoasă. Savurează-l în momentele de tranziție ale zilei, pentru a avea parte de o experiență blândă, pozitivă atunci când te trezești dimineața. Așadar, bea o ceașcă de ceai, conectează-ți simțurile și trezește-te pentru a vedea cât de minunată este viața.

Dacă nu știi ce să ceri de la viață, viața nu știe ce să-ți dea- Ileana Vulpescu. Cere-i vieții un ceai bio, pentru o experiență senzorială unică.

Citeste si...  Renoveaza-ti apartamentul rapid si fara costuri suplimentare
Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":