Magazin

Cum să cureți electrocasnicele din inox

Oțelul inoxidabil este binecunoscut pentru faptul că nu ruginește. Datorită acestui fapt avem tendința ca în bucătărie să folosim multe aparate electrocasnice din inox. Din păcate, acestea se pătează foarte ușor. Urmele și petele de apă se observă imediat pe mașina de spălat vase, pe frigidere și cuptor.

Praful și murdăria se depun rapid pe aparatele din inox, existând riscul de a le deteriora. Produsele de curățat pe bază de chimicale nu le curăță așa cum ar trebui. Adevărul este că menținerea în stare perfectă a electrocasnicelor din inox este o sarcină ușoară. În plus, nu aveți nevoie de produse scumpe pentru a le curăța. Iată câteva sfaturi despre cum puteți curăța electrocasnicele din inox.

Există multe produse de marcă care sunt comercializate doar pentru curățarea oțelului inoxidabil. Însă, motivul pentru care mulți oameni aleg o metodă mai „ecologică” de a curăța electrocasnicele din oțel inoxidabil se datorează faptului că există multe produse de curățat care conțin substanțe chimice dăunătoare sănătății noastre. Folosind astfel de produse, există riscul de a inhala tot felul de toxine. În schimb, o soluție făcută în casă este mai ieftină, mai sigură și mereu la îndemână.

Singura regulă atunci când utilizați oricare dintre aceste opțiuni de curățare este să ștergeți cu grijă electrocasnicele pentru a nu le zgâria.

Apă caldă

De obicei, este suficient să folosiți apă caldă și un prosop. Urmele de degete și de alimente de pe aparatele dvs. se dizolvă cu apă. Apa fierbinte este excelentă pentru clătirea zonelor murdare, cum ar fi chiuveta. Asigurați-vă că ați șters foarte bine suprafața după ce ați curățat-o.

Este foarte bine dacă începeți să folosiți din ce în ce mai puține produse chimice. Aceasta este, de asemenea, cea mai ușoară soluție pe care o puteți încerca. Dacă doriți, puteți adăuga în apă, un pic de suc de lămâie. Aparatele electrocasnice vor mirosi frumos.

Detergent de vase

Dacă apa caldă nu este suficientă pentru a scăpa de murdărie, adăugați o picătură de detergent de vase pe o cârpă pentru a îndepărta murdăria, apoi clătiți din nou zona cu apă caldă.

Majoritatea detergenților de vase conțin degresanți și nu aveți nevoie de altceva. În plus, detergentul degajă un miros plăcut, așa că data viitoare când îl veți folosi veți ști că aparatul electrocasnic este curat.

Ceară de mașină

Dacă aplicați un strat subțire de ceară de mașină pe aparatele dvs. urmele de degete și petele de grăsime nu se vor mai observa atât de tare. În plus, vor fi mai ușor de curățat. Pe aparatele pe care le utilizați frecvent este bine să aplicați un strat de ceară de mașină pentru ca urmele de degete să nu mai fie atât de vizibile.

Oţet

Dacă combinați bicarbonat de sodiu cu oțet, veți obține o soluție cu care veți putea curăța toată casa. Puteți folosi această soluție pentru a desfunda chiuveta. Turnați bicarbonat de sodiu pe țeava de scurgere, apoi oțet și acoperiți. Spuma va desfunda chiuveta. Adăugați apă fierbinte pentru a elimina murdăria rămasă.

Pentru curățarea electrocasnicelor din inox, în loc să combinați aceste două ingrediente, încercați-le separat și diluați-le cu apă mai întâi.

Curățarea electrocasnicelor cu ajutorul acestor ingrediente va contribui la eliminarea petele de grăsime, rugină și arsuri. Aveți grijă să nu zgâriați electrocasnicele atunci când le curățați.

Dacă nu vă place mirosul de oțet, puteți folosi suc de lămâie. Oțetul are un miros înțepător care nu este pe placul tuturor.

Sfaturi finale

Utilizați întotdeauna o cârpă moale pentru a curăța electrocasnicele din oțel inoxidabil, nu un burere cu suprafață abrazivă. O periuță de dinți cu peri moi poate fi, de asemenea, potrivită pentru curățarea electrocasnicelor din inox.

După ce ați curățat aparatul din oțel inoxidabil, îl puteți lustrui ușor și cu ulei de bebeluși, cu ulei mineral sau cu ulei de măsline, pentru a-i conferi un aspect strălucitor.

Dacă curățați des electrocasnicele din inox cu apă caldă, curățarea lor nu va fi o sarcină dificilă. Dacă vă doriți să aflați mai multe sfaturi utile de la o echipă de specialiști în curățenie, vă recomandăm să contactați specialiștii Conex Clean.

Această firmă de curățenie din București oferă servicii de curățenie profesională de cea mai bună calitate. De îndată ce veți contacta această firmă veți putea beneficia de servicii de curățenie generală, curățenie birouri, servicii DDD etc.

Citeste si...  Funerare Alexandru – servicii funerare complete pentru familiiile indoliate
Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":