Magazin

Utilizări ale uleiului de cocos în gospodărie

Vreți să vă faceți curățenie în casă? Știați că puteți curăța diferite lucruri din casă nu doar cu produse chimice? Există multe rețete pe care le puteți prepara în casă, care sunt mult mai eficiente, mai economice și, mai presus de toate, mai puțin dăunătoare. În cele urmează, veți afla câteva dintre utilizările uleiului de cocos în gospodărie.

După ce veți citi acest articol, cu siguranță vă veți cumpăra ulei de cocos, deoarece este foarte eficient în gospodărie.

Uleiul de cocos contribuie la întreținerea obiectelor din piele

Dacă aveți haine, pantofi sau chiar mobilier din piele, puteți folosi ulei de cocos pentru a le reda strălucirea. După ce îndepărtați praful sau spălați jacheta sau încălțămintea, nu ezitați să aplicați câteva picături de ulei de nucă de cocos pentru a le reda strălucirea.

Uleiul de cocos contribuie la îndepărtarea gumei de mestecat de pe haine sau păr

Nu este nimic mai rău decât guma de mestecat care se lipește de o pereche de pantaloni, o jachetă sau chiar de părul dvs. Prin urmare, puteți prepara următoarea rețetă: aplicați mai întâi puțină gheață (dacă este îmbrăcăminte o puteți pune în congelator) și apoi, folosind ulei de nucă de cocos, îndepărtați bucățile de gumă de mestecat. Această soluție este perfectă și pentru covor sau canapea.

Spălați bateria de la chiuvetă cu ulei de cocos

Pentru a evita utilizarea excesivă a substanțelor chimice corozive pentru chiuveta din bucătărie sau din baie, înmuiați o cârpă în ulei de cocos și apoi ștergeți bateria pentru a îndepărta calcarul sau urmele de săpun. Apoi, clătiți cu apă caldă.

Uleiul de cocos contribuie la întreținerea obiectelor din lemn

Dacă aveți mobilier, tacâmuri sau diverse obiecte din lemn, uleiul de cocos este perfect pentru întreținerea lor. După ce ștergeți obiectele de praf, aplicați o cantitate suficientă de ulei, mai ales în locurile unde pot apărea zgârieturi sau fisuri. Uleiul de cocos este o soluție ideală pentru întreținerea mobilierului vechi sau puțin îngrijit.

Uleiul de cocos curăță obiectele metalice

După cum ați observat, uleiul de cocos este aliatul perfect în gospodărie, deoarece curăță tot felul de suprafețe și obiecte. Obiectele din argint sau din orice alt fel de metal vor fi ca noi după ce le veți curăța cu ulei de cocos. Uleiul de cocos redă strălucirea obiectelor de metal și îndepărtează rugina. Este perfect pentru uneltele de grădină, de exemplu.

Uleiul de cocos lubrifiază balamalele care scârțâie

Citeste si...  Sănătatea și securitatea în muncă. Asigurarea protecției în muncă.

Balamalele care scârțâie pot fi extrem de enervante în timpul zilei și înfricoșătoare pe timp de noapte. Pentru ca balamalele să nu mai scârțâie, aplicați câteva picături de ulei de cocos pe ele pentru a le lubrifia și pentru a elimina zgomotul. Poate fi folosit și pentru lubrifierea corzilor de chitară sau ale altor instrumente similare.

Uleiul de cocos ajută la desfacerea fermoarelor

Dacă fermoarul de la o pereche de încălțăminte sau o jachetă s-a înțepenit, îi puteți da drumul dacă folosiți ulei de cocos. Aplicați câteva picături de ulei pe fermoar și deplasați cursorul în sus și în jos până când fermoarul își dă drumul.

Uleiul de cocos poate fi folosit la aprinderea focului

Dacă vreți să aprindeți focul în grădină pentru a petrece o noapte în aer liber, utilizați ulei de cocos. Cum? Îmbibați cu ulei de cocos câteva discuri de bumbac și apoi folosiți-le pentru a aprinde focul. Dacă doriți ca focul să se mențină aprins câteva ore, turnați câteva picături de ulei pe lemnele de foc.

Uleiul de cocos poate fi folosit la curățarea dușului

Nu mai trebuie să utilizați produse chimice pentru curățarea dușurilor. Umeziți o cârpă cu ulei de cocos, apoi adăugați oțet sau bicarbonat de sodiu și curățați dușurile.

Uleiul de cocos elimină resturile de alimente dintr-o tavă de copt

Turnați uleiul de cocos topit în tavă și curățați-o. Apoi spălați-o cu detergent de vase și apă.

Vreți să utilizați uleiul de cocos în gospodărie, acum că ați aflat ca poate fi un aliat perfect? Dacă da, o bună opțiune pentru dvs. ar putea fi un borcan de Ulei de Cocos Dezodorizat BIO. Acest tip de ulei de cocos fără miros este ideal și pentru gătit, prăjit sau copt. Este un excelent substitut natural pentru uleiul clasic folosit în mod tradițional în bucătărie.

Puteți folosi și Ulei de cocos extravirgin Bio. Acest ulei presat la rece este făcut din miezul proaspăt și umed al nucii de cocos care este presat la rece pentru a se putea obține cel mai fin ulei de cocos.

După cum puteți observa, uleiul de cocos este un ulei bun la toate, de aceea nu trebuie să vă lipsească din gospodărie.

Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":