Magazin, Merita Citit

Avantaje și dezavantaje la metodele de depunere și de retragere

Pariurile online implică operațiuni financiare online prin care sunt alimentate conturile deschise pe platformele operatorilor de jocuri de noroc și, respectiv, prin care sunt retrase fonduri din acele conturi. Excepția este reprezentată de situația în care casa de pariuri are și agenții offline, precum Fortuna, și permite alimentarea contului din online prin depunerea banilor lichizi la ghișeele Cashpoint, amenajate special în incinta punctelor de lucru terestre.

Ne-am referit, iată, la o primă metodă de depunere și, totodată, de retragere. Nu este printre cele mai populare, dar oferă un mare avantaj: nu trebuie să ai nici cont bancar, nici card bancar pentru a juca la pariuri online. De fapt, poți să nici nu exiști pe Internet din punct de vedere financiar. Te duci la ghișeu cu banii și cu cartea de identitate, spui username-ul contului online și fondurile intră instant.

Cashpoint este o soluție bună și pentru retrageri. Dacă vrei să scoți bani, nu mai trebuie să aștepți câteva zile pentru a intra în posesia lor. Suni cu o zi înainte la cea mai apropiată agenție offline și anunți ce sumă vrei să retragi. Te duci în ziua următoare cu cartea de identitate și primești banii.

Cele mai populare metode de depunere

Celelalte metode de retragere/depunere agreate de toți operatorii sunt: cardul bancar, transferul bancar, Safepaycard și Skrill.

Cel mai popular instrument este cardul bancar. Generația tânără, care reprezintă cea mai mare parte a pariorilor online din România, nu are rețineri în a furniza datele de pe card. Știe că riscul unei fraude este mic, bookmakerii folosind soluții de securitate cibernetică similare cu cele pe care se bazează băncile.

Avantajul alimentării contului de pariuri online prin cardul bancar este că operațiunea ia puțin timp. După o primă depunere, trebuie să completezi doar suma și ultimele trei cifre de pe verso-ul cardului pentru a-ți transfera bani instant în cont. Pentru depuneri e acceptată majoritatea cardurilor.

Ca dezavantaj, trebuie spus că pot fi probleme cu alte carduri în afară de Visa Electron atunci când vine vorba de retrageri.

Fondurile retrase ajung în 2-5 zile pe card, după ce operatorul aprobă retragerea. Înainte de a alege acest instrument de plată, este bine să afli detalii despre politica băncii privind jocurile de noroc. Unele instituții bancare nu autorizează tranzacțiile spre firme care au ca domeniu de activitate gamblingul.

Transferul bancar

A doua metodă de depunere ca răspândire este transferul din contul bancar. Un asemenea instrument este viabil doar în situația inexistenței unui card, întrucât presupune mai multe minusuri decât plusuri: dacă nu poți face operațiuni online pe contul tău, trebuie să mergi până la bancă, iar banii nu ajung instant în contul de pariuri și nici în contul bancar, după ce plasezi o comandă de retragere.

Poți depune bani în contul de pariuri și dacă nu ai cont bancar: mergi la o bancă și faci un ordin de plată, dar plătești și comisionul aferent.

Cartelele Paysafecard

Dacă nu ai cont bancar și nici card sau nu vrei să le folosești, poți opta pentru Paysafecard. La zeci de mii de magazine din România se găsesc cartele preplătite, precum cele de telefon, în valoare de 25, 50, 100 sau 300 de lei.

Suma achitată pentru cartelă se transferă în contul deschis pe paysafecard.com/ro-ro prin introducerea codului de 16 cifre de pe bon. Apoi, la deschiderea contului de pariuri, alegi Paysafecard.

Un avantaj este că nu îți expui economiile. În plus, nu trebuie să trimiți copie după card sau extras bancar pentru verificarea identității, deci scapi mai repede de respectiva procedură.

La Winmasters, până la efectuarea verificării, utilizatorii nu au voie să depună o sumă mai mare de 900 de lei. Principalul dezavantaj este că nu poți retrage bani. În cazul în care retragi fonduri de la pariuri în cel de paysafecard, le poți folosi doar pentru plăți online.

Portofelul electronic, fără promoții

În fine, este destul de folosită și varianta portofelului electronic Skrill, de pe care se transferă bani instant și pe care intră fondurile imediat cum agenția de pariuri aprobă solicitarea de retragere.

Poți scoate banii din contul Skrill doar pe un card emis de această companie sau prin transfer bancar. Nu poți retrage direct pe un card normal. Un alt dezavantaj este că nu toți operatorii acordă promoții de bunvenit celor care alimentează contul prin Skrill.

Fiecare metodă de plată are avantajele și dezavantajele ei. Este bine să le pui în balanță, pentru că orice detaliu contează pentru succesul la pariuri.

Citeste si...  Gift Voucher, o idee de cadou
Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":