Magazin

Mersul pe bicicletă: sport și distracție în același timp

Crearea unei rutine sportive pentru copii are beneficii multiple. Mersul pe bicicletă este una dintre cele mai frumoase amintiri din copilărie. Părinții care învață copiii să meargă pe bicicletă, contribuie la creșterea stimei de sine a copiilor și evitarea apariției problemelor de sănătate.

De ce este ciclismul un sport bun pentru copii?

Ciclismul este un sport foarte complet. Producătorii de biciclete știu acest lucru, de aceea există și triciclete pentru cei mai mici. De fapt, bicicletele sunt cadouri foarte căutate.

În general, ciclismul este un sport de competiție care implică efort, muncă în echipă și implicare. Dacă vreți ca cel mic să practice un astfel de sport, este o foarte bună oportunitate să învețe cum să câștige și să piardă.

Cel mai important este ca ciclismul să fie pentru copii o activitate distractivă, o modalitate frumoasă de petrecere a timpului liber.

Cum învățăm copiii să meargă pe bicicletă?

Trebuie început cu elementele de bază, precum numele părților bicicletei. Apoi, se poate avansa și învăța copiii cum să se urce și să se dea jos de pe bicicletă, cum să pedaleze rapid sau încet, cum să frâneze brusc.

Dacă copilul dvs. este  mic îi puteți cumpăra o bicicletă cu roți ajutătoare sau o tricicletă pentru o mai mare siguranță. În timp ce capătă încredere și învață să-și mențină echilibrul poate folosi roțile pentru a se plimba pe diferite tipuri de teren.

Ciclismul nu este doar o activitate distractivă, ea poate deveni un joc pentru copii. Astfel, copilul dvs. se va simți mai animat și mai încrezător de fiecare dată când va merge cu bicicleta.

Beneficiile ciclismului pentru copii

Fără îndoială, petrecerea timpului împreună cu copilul este unul dintre cele mai importante beneficii. Mersul pe bicicletă are, de asemenea, o serie de avantaje fizice și emoționale pentru cei mici:

– Crește agilitatea și forța copiilor;

-Îmbunătățește sistemul respirator și circulator;

– Întărește sistemul imunitar;

– Favorizează flexibilitatea și coordonarea corporală;

– Stimulează echilibrul corporal al celor mici;

– Crește rezistența copiilor;

-Favorizează progresul intelectual;

– Stimulează conviețuirea familială și petrecerea în aer liber;

-Scade nivelurile de stres și anxietate la copiii hiperactivi;

Citeste si...  Bobby G. Photography iti prezinta ghidul esențial al stilurilor fotografiei de nuntă

– Este un sport care se realizează în aer liber ajutând copiii să conștientizeze importanța mediului înconjurător;

– Ajută copiii să creeze legături cu alți copii de vârsta lor;

– Îi face pe copii mai toleranți, mai solidari și mai respectoși.

Reguli de siguranță privind mersul pe bicicletă

Este importantă realizarea unei revizii tehnice periodice a bicicletei pentru ca roțile să fie bine umflate, lanțul bine prins și curat. De asemenea, frânele trebuie să funcționeze bine. În plus, trebuie respectate regulile de siguranță corespunzătoare pentru protejarea copiilor, precum:

– Atenție mare la trafic;

– Depășirea celorlalți cicliști prin partea stângă;

– Respectarea semnalelor STOP  și semafoarelor;

– Urmarea rutelor indicate pentru biciclete;

– Nefolosirea căștilor în timp ce circulă cu bicicleta;

– Bicicleta este doar pentru un singur pasager;

– Utilizarea brațelor pentru indicarea direcției de mers.

Școlile promovează sporturile precum baschet sau fotbal, dar nu și ciclismul pentru copii. Din acest motiv, copiii trebuie încurajați de către părinți să meargă cu bicicleta.

Dacă vreți să vă încurajați copilul să practice acest sport trebuie mai întâi să-l învățați să meargă cu bicicleta. O puteți face foarte ușor cumpărând o bicicletă pentru el. Bicicleta va fi un cadou minunat. Veți reuși să-l surprindeți în mod plăcut.

Pentru a face acest lucru trebuie mai întâi să intrați în magazinul mykitty.ro. Reprezentanții acestui magazin online pun la dispoziția clienților o gamă variată de produse pentru copii, printre care și biciclete.

De îndată ce veți intra în magazin și veți da la categoria biciclete, veți descoperi o gamă largă de biciclete pentru copii. Bicicletele disponibile au roți cu diametru de 12, 14, 16, 18, 20 inchi. În funcție de vârsta copilului dvs. aveți posibilitatea de a alege bicicleta potrivită.

Apoi, veți putea merge în parc pentru a-l învăța să meargă cu bicicleta. Astfel aveți șansa de a descoperi treptat dacă mersul pe bicicletă este mai mult decât un hobby pentru copilul dvs. Indiferent de situație mersul pe bicicletă va ajuta copilul să se dezvolte armonios în timp ce se distrează în aer liber alături de dvs. sau de prietenii săi.

 

Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":