Pregătirea pachețelului pentru școală reprezintă întotdeauna o provocare pentru mămici. Dimineața mămicile nu sunt întotdeauna foarte inspirate. Din acest motiv, planificarea pachețelului pentru școală poate ajuta mămicile să fie mai inspirate dimineața la 6 când îi pregătesc pe cei pentru școală.
Iată 5 rețete ușoare pentru fiecare zi a săptămânii
Luni
Pachețelul poate cuprinde:
– biscuiți vegani cu ovăz, banane și ciocolată
– 1 fruct (măr, pară, mandarină etc.)
Biscuiți vegani cu ovăz, banane și ciocolată
Ingrediente
1/2 lingurițăscorțișoară
2 banane coapte
1 pahar de fulgi de ovăz
40 de g fulgi de ciocolată neagră
Preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180 ºC. Într-un bol se amestecă bananele, ovăzul, fulgii de ciocolată și scorțișoara. Se tapează o tavă cu hârtie de copt, iar apoi din amestec se fac biluțe. Se pun biluțele în tavă și se zdrobesc puțin. Apoi se coc timp de 15-20 de minute, la 180 ºC.
Vor ieși niște biscuiți sănătoși și gustoși, perfecți pentru a face parte din pachețelul pentru școală din prima zi a săptămânii.
Marți
Pachețelul din cea de-a doua zi a săptămânii poate fi alcătuit din:
– 1 sandwich cu Unt de arahide crunchy bio și marmeladă sau un sandwich cu cremă de ciocolată de casă
– 1 fruct (banană, măr, pere etc.)
– migdale
Rețetă de cremă de ciocolată de casă
Ingrediente
50 g de alune prăjite
15 g de pudră de cacao pură fără zahăr (puteți înlocui cacao cu făina de carob)
25 g de ulei de nucă de cocos (puteți utiliza un alt ulei vegetal, dar aceasta conferă o textură mai solidă atunci când este refrigerată)
Esență de vanilie (opțional)
50 ml de băutură vegetală de ovăz
50 de grame de sirop de agave, zahăr din trestie de zahăr sau alt îndulcitor. Cantitatea de îndulcitor poate varia în funcție de cât de dulce vreți să fie crema.
Preparare
Pasul 1: Zdrobiți alunele cât mai mult posibil pentru ca rezultatul să fie o cremă fină.
Pasul 2: Adăugați uleiul de nucă de cocos și amestecați.
Pasul 3: Adăugați băutura vegetală și amestecați.
Pasul 4: Adăugați cacao, vanilie și îndulcitorul ales. Amestecați.
Pasul 5. Puneți-o într-un vas și băgați-o frigider câteva ore.
Odată terminată poate fi folosită pentru a face sandwich-uri delicioase copiilor.
Miercuri
Pachețelul pentru miercuri poate cuprinde:
– brioșe vegane
– 1 fruct
-nuci sau migdale
Brioșe vegane
Ingrediente
3 banane coapte
1 1/2 ceașcă de fulgi de ovăz
2 linguri de ulei
2 lingurițe de praf de copt
2 lingurițe de oțet de cidru de mere
2 linguri de lapte de soia sau migdale
Preparare
Puneți în blender 2 banane și jumătate din cea de-a treia, blenduiți-le bine. Adăugați uleiul și apoi, puțin câte puțin, adăugați făina de ovăz.
În amestec se adaugă laptele de soia sau de migdale.
Amestecați praful de copt cu oțet și adăugați-l în amestec.
Coaceți brioșele în cuptorul preîncălzit la 180 ° C, timp de 20 de minute sau până când vedeți că au o consistență fermă. Le puteți decora pe fiecare cu o felie de banane.
Joi
În penultima zi de școală din săptămână, pachețelul copiilor ar putea fi alcătuit din:
– fursecuri vegane cu unt de arahide
– 1 fruct (măr, păr, banana, portocală etc.)
Fursecuri vegane cu unt de arahide
Aceste fursecuri simple sunt delicioase.
Ingrediente pentru 18 fursecuri
75g margarină vegetală moale
50g unt de arahide
50g zahăr pudră
50g zahăr demerara (un tip de zahăr nerafinat)
100g făină
1 vârf de sare
Preparare
Se amestecă margarina cu untul de arahide, se adaugă cele două tipuri de zahăr și apoi făină pentru a face un aluat.
Din aluat se fac 18 bile care se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Bilele se aplatizează cu o furculiță.
Coaceți fursecurile timp de aproximativ 15 minute la 200 ° C până când se rumenesc. Lăsați-le să se răcească puțin înainte de a le transfera pe un platou.
Vineri
În ultima zi de școală din săptămână inspirația poate să dispară. De aceea vrem să vă dăm o altă sugestie interesantă. Iată ce poate cuprinde pachețelul de școală de vineri:
– madlene vegane
– 1 fruct
– nuci sau migdale
Madlene vegane
Ingrediente pentru 15 madlene
250 g făină integrală de grâu
125 g zahăr brun
250 g margarină vegetală
1 plic și jumătate praf de copt
4 linguri de făină de năut dizolvată în apă
2 linguri de scorțișoară
2 linguri pudră de migdale
1 lingură de vanilie dulce
suc și coaja de la o lămâie
1 vârf de sare
Preparare
Se amestecă făina integrală cu zahăr, scorțișoară, vanilie, sare și praful de copt. În jumătate de pahar cu apă se dizolvă făina de năut.
Se încălzește puțin margarina și se adaugă în amestecul rezultat, împreună cu făina dizolvată, coaja rasă și cu sucul de lămâie. Se amestecă totul bine.
Se umplu formele de madlene cu amestecul obținut. Preîncălziți cuptorul și puneți madlenele. Coaceți-le la 200 ° C timp de aproximativ 20 de minute.
Inspirația vine odată cu rețetele potrivite. Spor la pregătit pachețele pentru școală!