Magazin

Cum să cureți pereții din bucătărie de fum și grăsime

Curățarea pereților din bucătărie de fum și grăsime nu este niciodată o sarcină ușoară. Fumul și grăsimea pătează rapid pereții. Prin urmare, trebuie să găsești cele mai potrivite soluții pentru a curăța pereții. Din acest motiv, considerăm că niște sfaturi privind modalitatea în care să cureți pereții din bucătărie sunt foarte binevenite.

Elimnarea petelor de fum de pe pereți

Îndepărtarea petelor de fum de pe pereți necesită acoperirea acestora cu var special. Petele de fum, în general, sunt foarte dificile de curățat. Când peretele se murdărește, cel mai bine este să acoperi suprafața cu vopsea antipete, numită și tixotropică.

Fumul pătează rapid pereții. Petele apar pe pereți din diferite motive. Ele pot să apară dacă ai pus o lumânare aprinsă foarte aproape de perete, dacă fumezi în bucătărie, dacă faci mâncare foarte des în bucătărie etc. Treptat pereții își schimbă culoare, iar bucătăria se transformă dintr-un loc plăcut, într-unul în care nici nu-ți vine să intri.

Dacă varul de pe pereți este lavabil, va trebui să cureți pereții într-un mod cât mai exhaustiv posibil. Poți folosi amoniac sau alte substanțe abrazive. De exemplu,pentru a curăța pereții care s-au pătat de la fumul de țigară, poți folosi o soluție creată din jumătate parte oțet și jumătate parte apă. Datorită acestei soluții vei îndepărta rapid petele fără să deteriorezi pereții. Dacă varul nu este lavabil, încercările de curățare a pereților pot avea drept rezultat dispersarea murdăriei și mărirea petei.

În orice caz, după asta trebuie să șlefuiești peretele. Cu cât pata este mai mare, cu atât va trebui să șlefuiești mai tare peretele. După asta trebuie să aplici vopsea tixotropică sau antipete, creată cu scopul de a acoperi și elimina mizeria.

Spre deosebire de vopselele convenționale, cea tixotropică împiedică apariția altor pete. nu acoperă doar petele de fum, ci și pe cele de umiditate, grăsime, funingine, rugină, ulei, cafea, pix și marker.

Eliminarea petelor de grăsime de pe pereții din bucătărie

Aceste pete apar atât pe pereți, cât și pe podea sau mobilă. Dar adevărul este că petele de pe pereți sunt uneori atât de delicate, încât nu se poate folosi orice produs de curățat, mai ales nu unul agresiv. Dacă vrei să elimini petele de grăsime de pe pereți, iată, de asemenea, câteva sfaturi utile.

Citeste si...  Identificarea, evaluarea si gestionarea riscurilor de accidentare

În cazul în care pereții sunt de culoare albă și nu ai reușit să scoți pata cu altceva, folosește apă și puțin înălbitor. Produsul din urmă este destul de agresiv, așa că ai grijă cum îl folosești.

Înainte de a  încerca acest produs, încearcă să cureți peretele cu apă caldă, puțin săpun și un burete moale. Curăță cu mișcări circulare. Dacă observi că pata se duce nu va trebui să apelezi la nimic altceva. Ulterior, trebuie să îndepărtezi săpunul cu apă și o cârpă curată. Pentru a usca peretele, folosește o cârpă uscată care să nu lase scame.

O altă idee pentru eliminarea petelor de grăsime de pe orice perete, nu doar din bucătărie, este adăugarea unei linguri de amoniac într-un litru de apă. Trebuie să freci cu grijă, cu mișcări circulare, apoi să clătești cu apă, ca în cazul anterior. Acești pași și cei deja menționați sunt foarte eficienți, mai ales dacă la vopsirea pereților s-a folosit o vopsea cu finisaj satinat.

În cazul în care finisajul pereților este mat petele de grăsime sunt mai greu de eliminat. Va trebui să repeți aceste trucuri de mai multe ori, până reușești să le elimini complet. Pe de altă parte, dacă pe un perete în bucătărie există tapet, nu vei putea folosi săpun și apă, cu amoniac și înălbitor, fiindcă aceste soluții vor distruge tapetul.

În acest caz, poți acoperi petele cu pulbere de talc. Lăsă pudra să acționeze 20 de minute, apoi freacă cu mișcări circulare, folosind o perie moale.

Însă, cea mai bună soluție să cureți pereții din bucătărie de fum și grăsime este să apelezi la o firmă de curățenie precum Conex Clean. Specialiștii săi oferă servicii de curățenie profesională de cea mai bună calitate.

Pentru echipa Conex Clean calitatea serviciilor oferite este cel mai important lucru, deoarece este conștientă de faptul că doar oferind servicii de calitate, profesionale și eficiente, poate câștiga încrederea și respectul clienților săi.

Metodele inovatoare de curățare, împreună cu echipamentele și produsele de calitate întrebuințate, vor contribui la curățarea pereților din bucătărie într-un timp foarte scurt. Așadar, apelează cu încredere la Conex Clean, căci nu vei regreta.

Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":