Magazin

Sfaturi pentru utilizarea corectă a ghiozdanului

Caietele, cărțile, penarul, lipsa de exerciții fizice și multe alte lucruri afectează sănătatea coloanei vertegrale care susține corpul pe tot parcursul vieții. Copiii sunt nevoiți să care ghiozdane grele încă de la începutul anului școlar. Cinci zile pe săptămână cei poartă ghiozdanul greu în spate, iar acest lucru le afectează de multe ori sănătatea.  

Foarte mulți copiii mici suferă de dureri de spate, iar una dintre principalele cauze ale problemei este greutatea ghiozdanelor.

Acest tip de durere se datorează și faptului că cei mici sunt expuși la situații de stres și multe cerințe. Ghiozdanele grele exercită presiune asupra scheletelor imature, iar presiunea exercitată poate genera cefalee și poziții proaste.

Ce trebuie făcut pentru menținerea spatelui celor mici?

Specialiștii recomandă utilizarea unui ghiozdan adaptat copilului. De asemenea, recomandă intensificarea activităților fizice pentru întărirea musculaturii spinale și abdominale.

Ghiozdanul ar trebui să fie purtat cu ambele bretele pe mușchii cei mai puternici ai spatelui pentru a reduce din greutate.

Un alt lucru care trebuie luat în considerare sunt caracteristicile ghiozdanului în sine. Atunci când se alege ghiozdanul trebuie optat pentru un model potrivit greutății și vârstei copilului. De asemenea, partea din spate a ghiozdanului trebuie să fie căptușită, bretelele late nu trebuie să strângă axilele. În plus, este bine ca ghiozdanul să fie prevăzut cu mai multe compartimente pentru distribuirea corespunzătoare a greutății.

O bună alternativă pentru evitarea durerilor de spate sunt ghiozdanele troler, prevăzute cu roți și piciorușe din plastic.

MyKitty.ro vă pune la dispoziție o gamă variată de ghiozdane pentru copii, printre care și trolere. Un model potrivit pentru cei mici este Troler-ul MCQueen Disney Cars.

Acest troler dispune de un compartiment mare și încăpător, un compartiment mijlociu și un compartiment/buzunar frontal. Toate compartimentele se închid cu fermoar. Pe lateral are două buzunare tip plasă cu elastic, pentru recipient din plastic. De asemenea, esre prevăzut cu bretele reglabile buretate, roți și două piciorușe din plastic și mâner reglabil. Este confecționat din 100% polyester, un material rezistent și impermeabil.

Dacă vreți să optați pentru un ghiozdan stil ruscsac, MyKitty.ro vă pune la dispoziție diverse modele de cea mai bună calitate. O interesantă opțiune pentru cei poate fi Ghiozdanul Street Disney Cars, prevăzut cu 2 compartimente mari, 1 buzunar frontal și două buzunare laterale. De asemenea, are bretele ajustabile, bareta de mână și sistem anatomic.  Atât bretelele, cât și spatele sunt întărite și căptușite cu material special, care împiedică transpirația și permite aerului să circule. Este confecționat din 100% polyester, material rezistent,  impermeabil, prevăzut cu protecție nocturnă.  Este recomandat pentru clasele I-V. Dispune de mâner textil cauciucat astfel încât să fie ușor și comod de purtat în mână.

Dacă le achiziționați copiiilor un astfel de ghiozdan este indicat să-l poarte nu pe un umăr, ci pe ambii umeri. De asemenea, ghiozdanul trebuie să stea cât mai aproape de spate pentru un mai bun echilibru corporal.

Trebuie crescută activitatea fizică, trebuie făcute exerciții fizice de lungă durată și purtate doar lucruri esențiale, astfel încât să se mențină sănătătea spatelui.

Prin urmare, odată cu începerea unui nou an școlar, copiii trebuie să-și pună în ghiozdan doar lucrurile esențiale, pentru a nu mări greutatea ghiozdanului. În plus, trebuie să stea în poziții corecte atunci când studiază sau stau în fața computerului.

Cum trebuie purtat ghiozdanul

-Înălțimea nu trebuie să depășească umerii copilului când stă așezat pe scaun.

– Ghiozdanul trebuie purtat pe ambii umeri pentru distribuirea corespunzătoare a greutății.

– Bretelele trebuie să fie late și căptușite.

– Centrul de greutate al sarcinii trebuie să fie cât mai aproape de corp.

Dimensiune:

-Lățimea ghiozdanului nu trebuie să fie mai mare decât lățimea umerilor.

– Greutatea nu trebuie să depășească 10% din greutatea băiatului.

– Mărimea trebuie să fie în raport cu anatomia copilului.

Intrând pe MyKitty.ro veți găsi oricând ghiozdanul perfect pentru copiii dvs., dar și rechizitele școlare potrivite. De aici veți putea achiziționa, penare, pixuri, creioane, seturi de pictură cu personajele preferate ale copiilor dvs.

De aici veți putea face cumpărături fără griji, la prețuri excepționale. Vă recomandăm să intrați în acest magazin pentru a cumpăra micilor școlari tot ceea ce vor avea nevoie în toamnă, atunci când va începe din nou școala.  

Citeste si...  Vacante Spania: Vreau sa-mi fac nenumărate vacante in Ibiza
Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":