Magazin

Sfaturi despre cum să fii un bun antreprenor

 

Ce ar trebui să faci pentru a începe o afacere? Ce atitudine trebuie să ai? Iată câteva sfaturi generale pentru a aborda antreprenoriatul și afacerea pe care vrei să o începi.

 1. Performanță. Nu trebuie doar să lucrezi, ci să depui eforturi pentru a atinge toate obiectivele stabilite înainte de a începe proiectul. Dacă ai reușit să obții rezultate bune și compania ta se dezvoltă, depune aceleași eforturi, nu slăbi ritmul. Este primul sfat dat fiecărui bun antreprenor.
 2. Creativitate. La firmă nu trebuie să faci doar sarcinile zilnice astfel încât totul să devină o rutină, trebuie să fii creativ, să inovezi, să creezi lucruri noi. Dacă nu sunt noi, privește-le în mod diferit, gândește-te diferit la ele și fă-le astfel.
 3. Inovează în fiecare zi. Nu poți rămâne ancorat în ideea inițială, ci trebuie să inovezi în fiecare moment. Inovează în diferite aspecte: procese, idei pentru afaceri, îmbunătățiri etc.
 4. Gândește-te la îmbunătățirea fiecărui produs / serviciu și la transformarea acestuia în realitate. Nu îți poți permite să pierzi zile, luni sau chiar ani fără să faci schimbări sau îmbunătățiri ale produsului sau serviciului tău. Deși se spune că: „dacă ceva funcționează, nu te atinge de el „, orice afacere își are ciclul său de viață, care, după succes, întotdeauna se sfârșește.
 5. Lucrează cu entuziasm și motivație. Nu trebuie să uiți niciodată ce te-a determinat să începi afacerea, să-ți îndeplinești visele. Dacă ai atâta noroc sau ai fost la locul potrivit în momentul potrivit este pentru că meriți asta. Dacă va exista un moment mai puțin bun, poți să cazi, dar este obligatoriu să te ridici.
 6. Trebuie să îți placă ceea ce faci. Cu acest principiu, câștigi mereu, deoarece este o situație în care nu numai că lucrezi pentru a-ți câștiga existența, ci îți și place ceea ce faci. Deși vor exista momente grele, trebuie să profiți de ocazie și să fii mulțumit de activitatea ta și satisfăcut atunci când știi că pe lângă faptul că îți place, faci bine ceea ce faci.
 7. Fii original în conținut și formă. Nu trebuie să fii doar creativ atunci când îți creezi afacerea, trebuie să știi cum să o gestionezi și să o promovezi. Cu cât o vei promova mai bine, cu atât va avea mai mare vizibilitate, numărul vizitatorilor site-ului va crește. Totodată, va crește și credibilitatea brandului.

Pentru a reuși acest lucru, te sfătuim să intri pe Bigg.ro, platforma de tip B2B (Business to Business) care este alături de toți ce vor să înceapă o afacere și conectează producători, importatori, distribuitori regionali sau naţionali, retaileri și furnizori de servicii. De asemenea, echipa acestei platforme te va ajuta să stabilești relații strânse și eficiente cu alte companii, oferindu-ți șansa de a găsi cele mai bune oferte și oportunități. Așadar, fă-ți cont pe bigg.ro.

 1. Fii la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul tău de afaceri, fii informat și în alertă. Adică, fii atent la toate tendințele, crizele și posibilele oportunități care ar putea apărea în fiecare zi. Este indicat să urmărești de cel puțin două sau trei ori pe săptămână știrile, indiferent dacă acestea sunt online și offline (presă, radio, TV), precum rețelele sociale, care sunt ca un barometru al evenimentelor din fiecare zi: Facebook, Twitter, LinkedIn, G +…
 2. Fii un bun lider și un bun orator. Este o cerință esențială dacă coordonezi sau conduci unul sau mai multe departamente. Un om se naște lider și orator sau devine? Este întotdeauna aceeași întrebare: trebuie să ai aptitudini și atitudini și să ți le îmbunătățești odată ce capeți experiență. Dacă nu ești un lider bun sau nu ești făcut pentru a fi lider și nu ești un bun orator, poți exersa și cu timpul vei reuși să fii cum îți dorești.
 3. Nu urma toate sfaturile oamenilor din jurul tău. Atunci când începi o afacere, dacă faci asta pentru prima dată, și ești înconjurator de oameni cu experiență (sau, uneori, chiar și fără experiență), cu siguranță, vei primi câteva sfaturi despre cum să faci anumite lucruri. Ceea ce trebuie să știi este că puțini oameni au succes absolut și că succesul total este efemer și nu este niciodată atins 100%, pentru că este atât de asemănător cu fericirea.
 4. Formează-te, formează-te și nu te opri din învățat. În fiecare zi învăță ceva nou, fie participând la cursuri, la prezentări, la seminarii, fie citindzilnic cărți, trăind offline și online. Cu experiență și fără ea, poți continua să înveți mereu.
Citeste si...  Avantajele colaborarii cu Compania DDD, unitate protejata autorizata

Ai grijă de afacerea ta, nu te îndoi nici de tine, ci de ea. Organizeaz-o cât mai bine posibil. De exemplu, dacă vrei să-ți deschizi un magazin, organizează-l în mod eficient cu ajutorul rafturilor metalice pentru magazin pe care le găsești pe rafturionline.ro. Mult succes!

Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":