Magazin

Imbină utilul cu plăcutul: curățenia cu joaca copiilor

Curățenia în casă poate fi o sarcină dificilă. Trebuie să fim realiști, nu ne place să ne petrecem după-amiaza făcând curățenie, dar cineva trebuie să o facă. Să pui copiii să ajute la curățenie este, probabil, o mare provocare, dar merită încercat. Copiii trebuie învățați să fie responsabili. Totodată, poți îmbina utilul cu plăcutul: curățenia cu joacă copiilor.

Jocul este o bună modalitate de a îmbina utilul cu plăcutul și de a-i determina pe copii să înceapă să facă curățenie. Astfel, transformați treburile domestice într-un joc. Transformarea unei activități într-un joc chiar funcționează. Activitatea domestică nu trebuie să fie plictisitoare.

Așadar, încercați să transformați activitățile domestice într-o oportunitate pentru a crea un joc. Copiii vor utiliza excesul de energie și vor fi mai responsabili în casă.

Înainte de începe împărțirea sarcinilor, stabiliți ce trebuie și ce nu trebuie să facă copilul dumneavoastră. Copiii mici nu ar trebui să miște lucruri mari sau să curețe obiecte fragile și ar trebui să fie scutiți de utilizarea unor produse de curățat agresive sau unelte potențial periculoase. După ce stabiliți că o sarcină este sigură, încercați să evaluați cât va dura.

Tineți cont că cei mici îndeplinesc cel mai bine sarcini de scurtă durată sau care se pot face într-o serie de pași simpli și satisfăcători. Cu cât este mai mare copilul, cu atât vă poate ajuta mai mult la curățenie. Deși este importantă finalizarea sarcinii, este esențial ca cel mic să aibă un sentiment de împlinire și de reușită.

Tranformați curățenia într-o cursă. Porniți un cronometru și vedeți cine termină curățenia în cameră înainte ca acesta să se oprească. Copii, cu siguranță, vor fi încântați de un astfel de joc. Asigurați-vă că fac curățenie cum trebuie, graba strică treaba.

Trageți la coș cu rufe și gunoaie. Strângeți toate ambalajele și hârtiile de la bomboane și vedeți cine aruncă mai bine la coș. Puteți arunca și cu rufe, la coșul cu rufe.Țineți cont de numărul de aruncări la coș. Copiii se vor amuza și așa vă vor ajuta să faceți mai rapid curățenie în cameră.

Inventați o poveste pentru a transforma curățenia într-o aventură. Dați dovadă de creativitate atunci când vreți să îmbinați utilul cu plăcutul. Pretindeți că sunteți menajere și faceți curățenie într-o casă sau că sunteți pirați și căutați comoara îngropată pe insula hainelor murdare.

Puteți chiar să vă jucați de-a Cenușăreasa care face curățenie în casa mamei vitrege sau de-a spionii aflați într-o misiune de găsire a unui important document secret. Curățenia poate fi transformată ușor într-o joacă de copii. Astfel îi puteți determina pe copii să facă curățenie împreună cu dvs.

Citeste si...  Sfaturi despre cum să fii un bun antreprenor

Dați cu zarul pentru a alege o sarcină. Faceți o listă cu lucrurile care trebuie făcute, cum ar fi patul, aruncarea gunoiului, strângerea hainelor etc. Numerotați elementele și dați cu zarul. Apoi, faceți sarcina care se potrivește cu numărul de pe zar. Acest număr va fi elementul surpriză care va trezi interesul atât a dvs., cât și a copilului.

Dacă pe listă sunt mai mult de șase articole, folosiți două zaruri. Dacă zarul indică o sarcină deja îndeplinită, aruncați-l din nou până când indică numărul unei sarcini nefăcute.

Curățați articolele în funcție de culorile lor. Curățați articole de aceeași culoare. De exemplu, alegeți mai întâi lucruri de culoare albastră, apoi lucruri albe, apoi negre ș.a.m.d.

Jucați-vă de-a patinatorii pe parchet pentru a-l curăța. Imaginați-vă că podeaua dvs. din lemn de esență tare este un patinoar, iar cârpa de curățat este o pereche de patine. Scoateți-vă încălțămintea, puneți picioarele pe cârpă și rotiți-vă în jurul camerei pentru a șterge podeaua. Asigurați-vă că ridicați toate jucăriile și hainele de pe podea înainte de a începe patinajul!

Dacă vreți să terminați curățenia cât mai repede și să fie făcută într-un mod cât mai eficient, vă sfătuim să apelați la o firmă de curățenie profesională din București. Datorită unei echipe cu experiență în domeniu, curățenia va fi gata într-un timp foarte scurt. În plus, dvs. veți putea petrece momente minunate alături de copiii voștri.

Conex Clean este o firmă de curățenie profesională, care își dorește să depășească așteptările clienților săi, oferindu-le servicii de cea mai bună calitate chiar și atunci când aceștia nu se uită.

Oricine apelează la specialiștii Conex Clean poate beneficia de cele mai bune servicii de curățenie birouricurățenie mochetă, curățenie generală, servicii DDD(dezinsecție, dezinfecție și deratizare) etc.

 

Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":