Magazin

Cum să îți alegi cel mai bun web hosting.

După ce ți-ai pregătit site-ul, trebuie să te decizi unde să-l hostezi. Fișierele tale au nevoie să fie ținute pe un server conectat la internet 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămâmă. Astfel, este necesar să alegi cel mai bun web hosting care să se ocupe de detaliile tehnice în locul tău, în așa fel încât tu să te poți concentra pe publicarea, actualizarea, gestionarea conținutului și optimizarea site-ului

Un web hosting de calitate îți oferă niște servere ușor de configurat, care în mod normal ar necesita cunoștințe avansate, să nu mai menționăm și costul echipamentului. Dacă abia faci cunoștință cu acest domeniu și ai un proiect micuț, este absolut indispensabil să alegi cel mai bun web hosting. În acest fel, vei economisi în siguranță timp și bani pentru a oferi o experiență cât mai plăcută utilizatorilor.

De altfel, vei fi scutit de investirea unor sume exorbitante în hardware și software care te-ar putea ajunge undeva între 500 și 10,000 dolari, sau mai mult, în funcțe de echipamentul dorit. Iar un alt avantaj este că nu trebuie să angajezi o persoană competentă în administrarea site-ului.

Dacă ești în căutarea celui mai bun web hosting, trebuie să bagi de seamă că există foarte multe opțiuni disponbile. Fiindcă acestea te copleșesc și nu știi ce să alegi, este neapărat nevoie să iei în calcul niște aspecte de ordin primordial. Înainte de acestea e necesar să înțelegi nevoile tale din partea unei găzduiri, în caz contrar nu poți găsi cel mai bun web hosting pentru tine. Trebuie să iei o decizie cât mai corectă fiindcă ține de viitorul întregului tău proiect. Câteva lucruri pe care să le iei în vedere sunt:

  • Ce fel de site vrei să creezi?
  • Ce platformă vei folosi?
  • Pui bazele unui blog, unui site de prezentare, unui portofoliu cu lucrările tale sau altceva?
  • Vei folosi multe plugin-uri și softuri speciale?
  • Plănuiești să ai vizitatori mulți?

Toate aceste întrebări ți le poți pune singur pentru a-ți creea o idee în ansamblu despre ceea ce vrei să obții. De asemenea, este important să gândești și pe termen lung, la costurile pe care le vei suporta pe parcursul a 12 luni. Este crucial să-ți plănuiești viitorul afacerii tale chiar acum. Astfel, după ce ți-ai așezat toate aceste principii pe o hârtie sau după ce ai înțeles bazele trebuie să iei în considerare următoarele aspectele în privința alegerii celui mai bun web hosting.

Citeste si...  Top 5 obiective turistice pe litoral

Fiabilitatea serverului și timpul de funcționare

Funcționalitatea serverului e cel mai important factor de luat în considerare când vrei să-ți alegi furnizorul potrivit. Serverul neapărat va lucra 24 de ore din 24 pentru a-ți susține site-ul pe internet. El nu va trebui niciodată să fie indisponibil nici măcar pentru o perioadă scurtă de timp. Deci, este important ca cel mai bun web hosting să fie operațional și stabil cu o conexiune bună la internet pe toată durata folosinței lui.

Opțiunea de upgrade

Când începi un site este foarte recomandat să achiziționezi un shared hosting. În acest fel vei economisi mai mulți bani până când vei avea traficul dorit, caz în care e necesar să upgradezi spre alt pachet mai avansat.Acel moment va determina alegerea unor configurații hardware mai puternice, iar acest lucru trebuie să fie disponibil oricând este necesar.

Copie de rezervă

În general, există posibilitatea ca ce ai pe server să întâmpine o eroare iar site-ul să devină inaccesibil utilizatorilor tăi și pot fi tot felul de motive pentru care să se întâmple acest lucru. De exemplu, ce faci dacă un hacker ți-a deteriorat niște fișiere sau întreaga bază de date? Odată ce te afli în această situație este nevoie obligatorie să ai o copie de rezervă care să o poți urca în așa fel încât atacul produs să nu mai existe. O altă problemă posbilă poate fi atunci când editezi niște detalii esențiale și lucrezi cu date importante ale website-ului, iar dacă ceva merge greșit și nu poți revizui complicația, un backup ar rezolva tot.

Adevărul este că nu orice persoană are aceleași nevoi. Pentru unele informația prezentată aici poate fi un avantaj iar pentru altele nimic, deoarece deja le știau. Nu este necesar să respecți principiile menționat anterior, însă acelea sunt de bază și te-ar ajuta cât de cât. Este posibil ca acest articol să fie insuficient pentru tine, așadar, îți recomandăm să citești un ghid complet despre ce este o găzduire și cum să-ți alegi cel mai bun webhosting.

Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":