Magazin

Telemunca și securitatea și sănătatea în muncă

Telemunca și securitatea și sănătatea în muncă sunt reglementate de Legea 81/2018 și respectiv Legea 319/2006 .

Potrivit legii în vigoare, telemunca reprezintă acea formă de organizare a muncii prin care salariatul, în mod regulat şi voluntar, îşi îndeplineşte atribuţiile specifice funcţiei, ocupaţiei sau meseriei pe care o deţine, în alt loc decât locul de muncă organizat de angajator, cel puţin o zi pe lună, folosind tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

Pe de altă parte, securitatea și sănătatea în muncă reprezintă ansamblul de activități instituționalizate având ca scop asigurarea celor mai bune condiții în desfășurarea procesului de muncă, apărarea vieții, integrității fizice și psihice, sănătății lucrătorilor și a altor persoane participante la procesul de muncă.

Între aceste două concepte există o strânsă legătură având în vedere că, deși telesalariații fac parte dintre persoanele care își pot desfășura activitatea în altă parte decât la biroul din cadrul companiei, și ei trebuie instruiți în ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă.

Acest lucru va contribui la prevenirea accidentelor la locul de muncă și încercarea de anticipare a factorilor care pot conduce la accidente de muncă sau boli profesionale.

Telesalariatul, la fel ca orice salariat angajat cu contract de muncă pentru a desfășura anumite activități, trebuie să fie instruit corespunzător astfel încât să-și desfășoare activitatea într-un mediul sigur și sănătos.

Angajatorul are obligația legală să asigure securitatea și sănătatea tuturor lucrătorilor, să prevină ricurile profesionale, să informeze și să instruiască lucrătorii.

De asemenea, potrivit legislației în vigoare este obligat să desemneze unul sau mai mulți lucrători pentru a se ocupa de activitățile de protecție și de activitățile de prevenire a riscurilor profesionale din întreprindere și/sau unitate, denumiți lucrători desemnați.

Dacă în întreprindere și/sau unitate nu se pot organiza activitățile de prevenire și cele de protecție din lipsa personalului competent, angajatorul trebuie să recurgă la servicii externe.

Serviciile externe sunt prestate de firmele de protecția muncii. O astfel de firmă este Euramis, cu 20 de ani de experiență în domeniul protecției muncii.

Specialiștii săi pun la dispoziția tuturor celor care vor să se conformeze cerințelor legale în vigoare o platformă online de instruire. Este o platformă ce se adaptează perfect telemuncii și implicit telesalariaților.

Instruirea angajaților contribuie la verificarea și testarea cunoștințelor în domeniul securității și sănătății muncii.

Intruirea în domeniul SSM și SU ajută angajatorii să se conformeze cerințelor legale. Platforma e-learning propusă de Euramis este prima platformă online care permite testarea angajaților. Pe această platformă se pot accesa servicii de protecția muncii, securitate și sănătate în muncă, situații de urgență.

Odată logați pe platforma Euramis telesalariații vor descoperi informații despre cum trebuie să lucreze ergonomic, instrucțiuni despre folosirea stingătorului, despre comportamentul corespunzător în caz de urgențe.

După ce telesalariatul urmărește prezentarea poate da testul pentru verificarea cunoștințelor în acest domeniu.

Prevenirea este cea mai bună strategie. Din acest motiv, chiar dacă telesalariatul desfășoară o activitate în regim de telemuncă, acesta trebuie să lucreze în deplină siguranță.

Prin urmare, angajatorul are obligația legală a-i asigura mijloacele aferente tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor şi/sau echipamentele de muncă sigure necesare prestării muncii, cu excepţia cazului în care părţile convin altfel.

Telesalariatul trebuie să primească o instruire suficientă şi adecvată în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în special sub formă de informaţii şi instrucţiuni de lucru, specifice locului de desfăşurare a activităţii de telemuncă şi utilizării echipamentelor cu ecran de vizualizare: la angajare, la schimbarea locului de desfăşurare a activităţii de telemuncă, la introducerea unui nou echipament de muncă, la introducerea oricărei noi proceduri de lucru.

Totodată, trebuie să îşi desfăşoare activitatea ținând cont de pregătirea şi instruirea sa, precum şi de instrucţiunile primite din partea angajatorului, pentru nu se expune niciunui pericol de accidentare și pentru a preveni îmbolnăvirea profesională.

El trebuie fie conștient de importanța instruirii SSM pentru a putea lucra în cele mai bune condiții.

Securitatea și sănătatea în muncă are un rol extrem de important în cadrul tuturor tipurilor de activități. Din acest motiv, nici telemunca nu este trecută cu vederea.

Telesalariați trebuie să fie în permanență conștienți și responsabili pentru fiecare acțiune pe care o întreprind pentru a putea lucra în deplină siguranță.

De cei care cu reușesc acest lucru, se ocupă Euramis prin intermediul cursurilor interactive pe care le organizează. Sunt cursuri impact, care depăşesc barierele formalismului şi care îşi ating întotdeauna scopul, acela privind conştientizarea şi responsabilizarea salariaţilor, conducătorilor de locuri de muncă şi managerilor la cel mai înalt nivel.

Este posibil acest lucru datorită experienței acumulate în urma colaborării îndelungate cu peste 500 de companii locale și multinaționale.

În cei peste 20 de ani de activitate Euramis a înregistrat o frecvența redusă a accidentelor comparativ cu evaluările naționale, prin aplicarea principiului “Să previi este mai simplu decât să încerci să faci fața evenimentelor nedorite”.

Euramis este mereu alături de clienții săi, protejându-le munca și reputația!

Citeste si...  Ghid pentru organizarea unei înmormântări
Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":