Magazin

Cum evaluezi starea unei mașini second hand?

 

Mașina este un bun necesar în timpurile pe care le trăim, în contextul în care timpul pare că nu ne ajunge niciodată pentru a rezolva toate îndatoririle zilnice și mai mereu suntem grăbiţi să ajungem dintr-un loc în altul. Astfel, mașina nu mai este demult timp un lux și tot mai multe persoane doresc să profite de libertatea oferită de o mașină personală. A cumpăra o mașină nouă înseamnă și un buget considerabil și nu toată lumea își permite să plătească o mașină cu zero kilometraj. Chiar dacă și-ar permite, unii nu doresc să plătească o sumă așa mare pe ceva ce urmează a se devaloriza foarte repede. Prin urmare, soluţia achiziţionării unei mașini second hand este foarte la îndemână și foarte adesea astfel de mașini oferă o calitate și o fiabilitate foarte ridicate la un preţ considerabil mai mic decât aceeași mașină nouă. Vor fi cu siguranţă unele persoane care te vor sfătui să eviţi să cumperi o mașină deja rulată, dar trebuie spus că nu este o idee deloc rea o astfel de mașină.

 

În momentul în care te afli în căutarea unei mașini second hand, trebuie să fii foarte atent la câteva aspecte ce relevă starea mașinii pe care dorești să o cumperi. Doar analizând cu atenţie aceste aspecte poţi evita să te păcălești în ceea ce înseamnă o mașină la mâna a doua. Iată mai jos câteva aspecte care te pot ajuta să evaluezi cât mai corect starea unei mașini second hand înainte de a lua decizia de a o cumpăra:

  • Solicită istoricul mașinii– astfel poţi să vezi dacă kilometrajul este în regulă, când au fost efectuate servicii de mentenanţă;
  • Verifică caroseria de eventuale daune– uită-te cu atenţie la caroserie și vezi dacă se observă zgârieturi, vopsea crăpată sau urme evidente de reparaţii;
  • Apelează la un mecanic specializat– atunci când vine vorba de mașini second hand, este indicat să apelezi la serviciile unui mecanic specializat pentru că acesta poate să îţi indice eventualele probleme ale mașinii de care ești interesat;
  • Solicită documente de garanţie– chiar dacă este vorba de un autoturism second hand, documentele de garanţie pentru o perioadă minimă de timp ar trebui să însoţească un astfel de autovehicul;
  • Fă un test drive– urcă-te la volan și parcurge cel puţin câteva sute de metri cu mașina pe care vrei să o cumperi pentru a vedea cum funcţionează frâna, ambreiajul, schimbătorul de viteze și cum sună motorul; observă cu atenţie dacă sunt sunete neobișnuite sau dacă mașina trage într-o parte sau în alta.
Citeste si...  Criterii importante pentru achizitionarea unui apartament adecvat

 

Pentru a-ţi ușura căutarea și a putea să evaluezi mult mai rapid și mai ușor starea unei mașini second hand ar trebui să iei în considerare varianta de a apela la un dealer profesionist în acest domeniu. Există un dealer profesionist care este foarte bine cotat pe piaţa autoturismelor second hand, iar numele acestui dealer este Auto Rulate București. Cei de la Auto Rulate București oferă o multitudine de modele de mașini, toate fiind de după anul 2000, iar preţurile variază în funcţie de vechimea mașinii și de model. Ceea ce este important de menţionat este că dacă decizi să cumperi de la Auto Rulate București, atunci toate aspectele enumerate mai sus pot fi evaluate foarte rapid. Acest lucru se datorează faptului că cei de la Auto Rulate București cunosc hibele pieţei de mașini second hand din România și vor să asigure potenţialii clienţi de faptul că vor plăti cele mai sigure și fiabile mașini deja rulate. Astfel, toate mașinile care sunt vândute de Auto Rulate București vin însoţite cu acte privind istoricul mașinii. De asemenea, Auto Rulate București asigură verificarea tuturor mașinilor cu cei mai buni experţi în domeniul mecanicii auto și în acest mod se evită probleme ce pot apărea ulterior la mașina vândută. Un alt mare atuu dacă apelezi la Auto Rulate București este că aici vei primi și un document privind garanţia mașinii cumpărate și astfel vei avea certitudinea faptului că eventual defecţiuni apărute în primele luni de la cumpărare vor fi rezolvate pe cheltuiala dealer-ului.

 

Iată cum la Auto Rulate București evaluarea stării unei mașini second hand se poate face rapid și fără efort sau timp pierdut. Accesând site-ul www.autorulatebucuresti.ro poţi găsi mașina dorită și apoi o poţi evalua mergând la parcul auto al companiei.

Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":