Magazin

Cum să alegi fardurile în funcție de culoarea ochilor

Alegerea fardului de ochi care să-ți evidențieze cel mai bine privirea nu este o decizie atât de simplă. Trebuie să ții cont de o serie de factori, precum culoarea pielii, a părului și, în special, a ochilor. Tocmai acest ultim element va juca un rol cheie în alegerea fardului de ochi perfect. Adesea, în necunoștință de cauză, poți crea combinații de culori care nu-ți pun în valoare trăsăturile frumoase ale feței.

Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a alege fardul de ochi corect este respectarea acestor două reguli simple: fie optezi pentru culori care sunt din aceeași familie cromatică ca și culoarea irisului, fie optezi pentru tonuri complementare. În primul caz, se obține un rezultat mai elegant și mai sobru, în timp ce în cel de-al doilea, acesta va accentua și evidenția ochiul, dând-i multă profunzime.

Un alt factor important de luat în considerare este mărimea ochilor. Dacă aceștia sunt mari și adanciți în orbite, ar fi bine să folosești farduri de ochi în nuanțe întunecate (gri, negru, albastru închis, violet sau maro), iar dacă aceștia sunt mici sau ușor adânciți, alege mai bine nuanțe luminoase sau culori pastelate.

Pentru ochi albaștri sau gri

Dacă ai ochi albaștri și dorești un efect sobru și natural, optează  pentru ton pe ton. Pentru a face acest lucru, va trebui să explorezi  gama de nuanțe ale ochiului și să alegi tonuri celeste, acvamarine sau turcoaz în funcție de nuanța irisului.

Dacă preferi să subliniezi culoarea lor și să-i evidențiezi, alege cele mai calde nuanțe de bronz, auriu, bej și maro, reflexii corai de piersică sau portocaliu sau nuanțele mai reci de roz și violet.

Dacă ai ochi de culoare gri, concentrează-te mai bine pe culori puternice, cum ar fi gri închis, negru, purpuriu sau albastru, deoarece acestea sunt, fără îndoială, cea mai bună opțiune pentru a evidenția culoarea specială a ochilor.

Pentru ochi verzi

Ca și în cazul celor albaștri, persoanele cu ochi verzi care doresc să obțină un rezultat natural și elegant, trebuie să aleagă nuanțe care să se potrivească cu nuanta irisului lor, de la verde smarald la verde mai închis, cu subtonuri maro.

Citeste si...  Sfaturi pentru utilizarea corectă a ghiozdanului

Dimpotrivă, dacă vrei să-i evidențiezi, ar trebui să alegi farduri purpurii, în special pe cele mai închise, fără a uita toate variantele lor: lila, vișiniu, prună și chiar marsala. Culorile întunecate sunt cele mai potrivite pentru persoanele cu ochi verzi. Dacă ai ochii verzi întunecați ar fi mai bine să alegi nuanțe pastelate, cum ar fi lila, purpuriu sau maro deschis.

 

Pentru ochi căprui

Pentru ochii căprui sunt potrivite nuanțele din aceeași gamă cromatică, dar pentru evidențierea nuanței irisului, nuanțele de albastru închis sunt de preferat. Dacă ai ochi căprui foarte închiși la culoare, evită nuanțele reci de albastru și optează pentru bronz, auriu, portocaliu, corai sau peach.

Dacă ochii au flexii și de verde și vrei să le evidențiezi, alege nuanțe de violet și albastru, preferabil închise și intense, sau nuanțe de bronz, care estompeaza și iluminează, subliniind subtonul de verde.

Pentru ochi negri

Dacă ochii tăi sunt negri, fardurile maro se vor potrivi perfect și va trebui să eviți culori foarte închise, cum ar fi negrul în sine, gri închis sau maro foarte pigmentat. Dacă vrei să dai luminozitate privirii, alege nuanțe de roz, auriu sau chihlimbar.

Sperăm ca aceste sfaturi să te ajute să alegi fardurile potrivite. Pentru a le descoperi poți intra pe redvelvet.ro, magazinul online reprezentat de Red Velvet, distribuitor autorizat pentru toate brand-urile comercializate. Dermacol fiind unul dintre cele mai vizibile branduri de pe piața de produse cosmetice.

În acest magazin online vei găsi doar produse cosmetice originale, de cea mai bună calitate. De aici îți poți cumpăra pe lângă fard de ochi,  primer / bază make-up, iluminator, fond de ten, ruj lichid și multe alte produse cosmetice care te vor ajuta să-ți faci un machiaj reușit, care să-ți pună frumusețea în valoare.

Spor la cumpărături!

 

Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":