Magazin

Întrebări și răspunsuri despre mutatul mobilei. Tot ceea ce trebuie să știi înainte de a te muta

Orice relocare înseamnă o doză de stres în plus, indiferent că te muți dintr-un apartament în altul, în același oraș sau că îți construiești o nouă viață în altă țară. Cel mai greu pas al relocării este mutarea pieselor de mobilier. Unii oameni renunță la mobila veche, schimbând absolut totul în noua casă, însă pentru multe persoane mobilierul vechi reprezintă o valoare sentimentală, motiv pentru care îl iau cu ele.

 

Pasul evident ce trebuie făcut pentru mutarea pieselor de mobilier este angajarea unei firme de mutări. Pentru cei care nu au mai apelat niciodată la un astfel de seriviciu apar o serie de întrebări. Cei de la SprintMove au încercat să răspundă la cele mai importante dintre aceste întrebări.

 

Întrebări și răspunsuri despre mutarea mobilei

 

 

 1. De ce este nevoie de un astfel de serviciu?

 

Te-ai putea gândi că vecinul de vizavi, care are o dubiță, te poate ajuta să muți întregul apartament în noua locație. Dacă apelezi la o astfel de soluție s-ar putea să te lovești de o mulțime de probleme: manipulare greșită, accidente, costuri mult mai mari. Un serviciu de transport mobilă profesional implică foarte multe elemente de detaliu, care fac totul să se miște rapid și eficient.

 

 

 1. Cât costă serviciul de transport mobilă?

 

Tariful relocării poate să varieze foarte mult, în funcție de o serie de elemente: cât de fragile sunt piesele de mobilier ce trebuie să fie mutate, care este numărul lor, care este distanța ce trebuie să fie parcursă, de la ce etaj și până la ce etaj trebuie să fie manipulate, etc. Este firesc ca atunci cân vine vorba despre mutări internaționalecostul să fie mai mare decât în cazul unor mutări locale. Ceea ce trebuie să fie urmărit este transparența în ceea ce privește costul.

 

 

 1. Cum decurge întregul proces de mutare?
Citeste si...  CamStars și oportunitățile de afaceri diferite

 

Există mai mulți pași pe care orice firmă de transport trebuie să îi îndeplinească. Un prim pas este analiza și oferta. Unul dintre reprezentanții firmei trebuie să ajungă la locația de unde urmează să se facă mutarea și să își noteze fiecare detaliu pentru a face o cotație de preț. După ce s-a stabilit un preț, urmează procesul de dezasamblare, manipulare și mutarea propriu-zisă.

 

 

 1. Cât de sigură este mutarea pentru piesele fragile?

 

Nu toate piesele de mobilier sunt robuste și rezistente la șocuri. Mesele din sticlă, vitrinele sau chiar și mobilierul din PAL pot să fie supuse riscurilor în timpul transportului. Dacă procesul de mutare se face cu oameni neexperimentați și fără accesorii destinate siguranței, atunci riscurile sunt majore pentru piesele fragile. Dacă există folii de protecție, cutii și oameni cu experiență mare în spate, riscurile sunt mult mai mici. În plus, pentru o siguranță cât mai mare, cele mai bune companii de mutări dispun de asigurări complexe. Cei de la SprintMove Company spre exemplu, oferă asigurări de până la 100 000 de euro pentru fiecare mutare.

 

 

 1. Ce servicii trebuie să ofere o firmă de mutări mobilă, altele decât transportul?

 

O firmă de mutări trebuie să asigure întregul proces, fără a-l implica pe client. Acest lucru implică:

 

 • Organizarea tuturor elementelor ce trebuie să fie mutate;
 • Ambalarea lor în siguranță;
 • Dezasamblarea elementelor mari;
 • Manipularea până la mașină;
 • Transportul;
 • Manipularea până la noua locatie;
 • Asamblarea în siguranță

 

Practic, beneficiarul nu ar trebui să facă mai mult decât să contacteze firma pe care si-o dorește drept ajutor.

 

 

Cui îi sunt adresate serviciile de mutări mobilă?

 

Oricui are nevoie de transportul unor produse voluminoase. Un astfel de serviciu este ideal pentru mutări locale, mutări naționale și internaționale, relocări de firme și tranport de mobilier nou de la magazin până acasă.

 

Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":