Magazin

Lucruri de care trebuie să ții cont înainte de a cumpăra o mașină second hand

Cererea de mașini second hand a crescut în ultimii ani, iar acest lucru a contribuit la creșterea prețurilor. Atunci când iei decizia de a cumpăra o mașină second hand trebuie să ții cont de faptul că că fiind o mașină mai veche, poate avea diverse probleme. De aceea este extrem de important să identifici problemele pe care le-ar putea avea o astfel de mașină, mai ales dacă o cumperi de la o persoană particulară, care nu-ți oferă niciun fel de garanție.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să pui o serie de întrebări vânzătorului, care ți-ar putea dezvălui dacă proprietarul ascunde ceva.

Pornire. O mașină cu injecție electronică trebuie să pornească imediat. Dacă mașina nu pornește sau ralentiul este stabil, pot apărea probleme serioase de diferite tipuri care implică o cheltuială viitoare semnificativă (sistemul de alimentare, lipsa compresie a unui cilindru etc.).

Direcție.  Dacă deja te afli în mișcare, verifică dacă direcția o ia spre dreapta atunci când  întorci. Utilizează un truc vechi: când mergi în linie dreaptă (la aproximativ 80 km / h), lasă volanul și verifică dacă mașina nu o ia într-o parte. Cu mașina oprită, rotește volanul complet dintr-o parte în alta pentru a verifica dacă nu auzi niciun clic (simptom al unei probleme grave). Cu mașina pornită, verifică dacă nu îți este mai greu să rotești volanul într-o parte decât în alta.

Transmisie. Transmisia este sistemul care transmite forța motorului pe roți (cu un set de roți dințate). Dacă când rotiți volanul și accelerați se aude un clic acesta este un semn al unei probleme. Trebuie acordată atenție garniturilor de cauciuc care se află înaintea legăturii cu roțile și eventualelor scurgeri de ulei în zona în care se unește cu cutia de viteze.

Suspensie. Amortizoarele sunt esențiale pentru siguranța rutieră. Nu numai că împiedică autovehiculul să se răstoarne în mod necontrolat pe șosea, dar mențin pneurile în contact cu solul și controlează oscilațiile caroseriei.

Pentru a-ți da seama de starea amortizoarelor, există un truc: împinge puternic  mașină, chiar deasupra fiecărei roți. Când atingi punctul maxim de compresie, dă-i drumul și verifică ce se întâmplă. Dacă la întoarcere simți ceva este un semn că amortizoarele nu sunt foarte bune.

Acestea sunt în stare proastă și trebuie să le schimbi dacă, pe de o parte, percepi niște oscilații în timp ce conduci sau dacă observi pete de ulei atunci când te uiți în spatele roților. Pe de altă parte, dacă frânezi pe uscat, autovehiculul deviază spre lateral, este dificil de controlat etc. Și în final, dacă volanul vibrează, chiar dacă carosabilul este în stare bună. Dacă treci prin gropi și observi că roțile sar peste prea mult, este, de asemenea, un semn că amortizoarele ar trebui schimbate.

Țeava de eșapament. Culoarea fumului care iese din țeava de eșapament implică diferite probleme. Un fum albastru indică consumul de ulei (motorul este uzat și costă scump reparația), dacă este alb, înseamnă că nu există combustibil în combustie și dacă este negru consumă prea mult combustibil. Reparațiile sunt mai puțin costisitoare în ultimele două cazuri.

Faruri. Verifică dacă toate farurile funcționează (poziție, lungă, scurtă, ceață, inversă și intermitentă). Dacă nu funcționează, poate fi un bec ars sau o siguranță (lucru mic), fie o defecțiune în panoul de control al luminii. Dacă intensitatea nu este constantă, acest lucru se poate datora alternatorului sau cablurilor.

Lichide. Lichidele mașinilor sunt sângele mecanicii lor. Întreabă când au fost schimba ultima dată și dacă există documente sau facturi care să ateste asta. Schimbarea lor nu este scumpă, însă rezolvarea problemelor pe care acestea le pot provoca este mai scumpă.

Uleiul nu trebuie să fie prea negru sau prea vâscos. Lichidul de frână, dacă este în stare roastă, va fi foarte închis la culoare. În ceea ce privește antigelul, există diferite culori în funcție de mărci, deci este indicat să verifici dacă nivelul este adecvat. Dacă nu, acest lucru ar putea indica o scurgere.

Pe lângă acestea nu uita să verifici frânele și sistemul de climatizare. Și dacă nu vrei ca toate aceste verificări să-ți dea bătăi de cap, îți oferim o soluție foarte bună și simplă.

Alege-ți o mașină second hand dintr-un parc auto online deținut de un dealer autorizat. De ce? Fiind aici vei găsi doar mașini trecute printr-un control tehnic riguros înainte de a fi puse în vânzare.

De exemplu, dacă alegi să colaborezi cu Auto Rulate București poți să cumperi cu încredere din parcul auto online al acestei firme, deoarece vei avea parte de garanția calității.

Spor la cumpărături îți dorim!

Citeste si...  O idee originala pentru cea mai tare petrecere de Halloween
Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":