Magazin

Trucuri pentru curățarea unei locuințe unde există animale de companie

Un fir de păr, un puf, o zi ploioasă și casa ta arată ca o imagine realizată de un pictor suprarealist. Dacă ai un câine sau o pisică (mai ales dacă circulă și prin grădină), vei înțelege perfect despre ce vorbim și vei crede că este aproape imposibil să-ți menții casa curată.

Chiar și animalul cel mai cuminte sau cel care abia se mișcă din colțul său îți poate face mizerie în casă în mod constant. În plus, în casă poate persista un miros inconfundabil de „câine sau pisică”. Dar nu trebuie să renunți. Aceste sfaturi te vor ajuta să-ți menții casa curată, astfel încât să nu fie nevoie să folosești odorizante chimice când ai oaspeți.

Animalul tău trebuie să fie întotdeauna curat

Pentru a avea casa întotdeauna curată, animalul de companie trebuie să fie și el curat. Dacă ai un câine, trebuie să-l perii zilnic, de preferință în aer liber, pentru a elimina părul, precum și orice alte mizerii adunate de pe stradă. În ceea ce privește baia, nu este indicat să îi faci baie mai mult de o dată pe lună.

Curăță-i picioarele

Când vine vorba despre un câine, în plus față de periaj, este indicat să îi cureți picioarele înainte de a intra în casă. Poți să o faci cu un prosop umezit în apă caldă sau să folosești șervețele umede. Cel mai bine este să alegi șervețele biodegradabile și adecvate pentru animale. Șterge-i picioarele ușor și cu calm, astfel încât animalul tău să nu se sperie. Trebuie să ai toate aceste lucruri la îndemână, cât mai aproape de intrare și, după ce l-ai curățat, dă-i o recompensă.

Canapeaua, o sursă de murdărie

Dacă animalul tău de companie a devenit regele casei, iar canapeaua ta a devenit tronul său, vei constata că aceasta arată ca un magnet care atrage murdărie, fire de păr etc. În mod ideal, animalul trebuie să aibă propria zonă de odihnă (există mini paturi special concepute pentru ei). Dar dacă nu îl poți refuza sau câinele sau pisica nu te ascultă, folosește huse protectoare de o culoare cât mai asemănătoare cu părul animăluțului tău și spal-o cel puțin o dată pe săptămână.

Curățenie temeinică

Dacă ai covoare în casă, acordă o atenție deosebită îngrijirii lor. Aspiră-le la fiecare două zile pentru a îndepărta părul și resturile care provoacă un miros rău. Odată la fiecare cincisprezece zile, spălă-le cu un amestec de săpun neutru și apă, fie cu oțet.

Un miros plăcut

Există lumânări anti-mirosuri special concepute pentru a combate mirosul de câine. Poți să le aprinzi zilnic.

Vise dulci și curate

Lumea produselor pentru animalele de companie s-a dezvoltat atât de mult încât poți găsi paturi antibacteriene speciale. Fără îndoială, ele sunt o idee bună pentru a ține sub control factorii care provoacă mirosuri urâte.

Dacă dormi cu cățelul în pat

Dacă îl lași să urce în pat sau în fotoliu, reține că trebuie să perii aceste suprafețe în fiecare zi pentru a îndepărta urmele de păr. În plus, o dată pe săptămână trebuie să efectuezi o curățare mai amănunțită spălând lenjeria de pat și scaunele.

Ai grijă de toate detaliile

În plus față de atenția acordată curățeniei casei și animalului tău de companie, fii atentă la calitatea alimentelor pe care i le dai. Încearcă să-i oferi produse cât mai naturale și mai sănătoase posibil. Astfel, digestia sa va fi mai bună și mirosurile nu vor mai fi atât de puternice.

Păstrează-i lucrurile curate

La fiecare 15 zile spală-i păturile, patul și chiar jucăriile pe care le utilizează. Acolo se acumulează bacterii, resturi de păr și murdărie.

Aerisește bine!

O bună aerisire este esențială. Așadar, în fiecare dimineață ferestrele trebuie deschise larg. Nu contează dacă este rece sau cald afară, 5 minute vor fi mai mult decât suficiente pentru a aerisi casa și mirosurile urâte să dispară.

Adio urmele de urină de pe covoare și pardoseli!

Cu aceste trucuri vei elimina urmele de urină de pe covoare și orice tip de pardoseală. Urmează aceste trucuri pas cu pas:

1. Uscă suprafața cu prosoape de hârtie. În acest fel, poți absorbi cât mai multă urină posibil.

2. Amestecă trei părți de oțet cu o parte de apă și umezește zona murdară.

3. Uscă din nou zona cu prosoape de hârtie.

4. Presară puțin bicarbonat de sodiu pe suprafața uscată pentru a absorbi mirosul.

5. Amestecă puțin peroxid de hidrogen cu detergent și pune-l peste bicarbonatul de sodiu. Dacă este un covor, îl poți freca cu o perie mică până când vei vedea că amestecul reacționează (testează amestecul într-un colț pentru a nu decolora covorul).

6. Usucă din nou.

7. Aspiră pentru îndepărtarea resturilor.

De asemenea, apelează la o firmă de curățenie profesională din București. Este vorba de Conex Clean, pregătită mereu să intervină când este chemată. Specialiștii săi oferă cele mai bune servicii de curățenie generală, curățare mochetă, curățenie birouri etc.

Contactează-i, căci nu vei regreta!

Citeste si...  Rafturile metalice și creșterea vânzărilor într-un magazin
Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":