Magazin

Cum cureți casa înainte de a pleca în vacanță

În fiecare an, înainte de a pleca în vacanță, se repetă aceeași poveste: trebuie faci bagajul, să uzi plantele, să lași casa curată … pe scurt, există o listă nesfârșită de lucruri de făcut înainte de a pleca în vacanță. Acestea te-ar putea împiedica să te relaxezi și să te deconectezi.

Iată câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le faci înainte de a pleca în vacanță, astfel încât să nu ai parte de surprize neplăcute când te întorci acasă. Există multe persoane care nu fac curățenie înainte de a pleca în vacanță, sperăm că nu faci parte dintre ele.

Urmează aceste sfaturi simple și nu va trebui să ai parte de surprize când revii din vacanță.

Începe cu balconul

Cel mai bine este să începi cu structurile care se află în exterior, pentru a nu băga mizeria în casă. Dacă ai o balustradă de fier, cel mai bine este să o cureți cu puțină apă și amoniac. De asemenea, dacă adaugi câteva picături de ulei, acestea vor ajuta la prevenirea oxidării metalului. Pe unele balcoane există și pardoseli din marmură, un material dificil de curățat. Pentru a fi ca nouă, folosește o perie bună, apă cu săpun și ceară pentru finisaj, va străluci de curățenie.

Nu uita de flori

Dacă ai un vecin cu care te înțelegi, ai putea să-l rogi să ude plantele în absența ta. Dacă nu ai, o opțiune foarte eficientă este să pui o găleată plină de apă la o înălțime ușor superioară plantelor și să faci legătura cu ele cu un filtru de hârtie astfel încât să atingă fundul vasului. În acest fel, se va menține un anumit grad de umiditate și planta va absorbi apa necesară din găleată fără a se îneca. O altă metodă bună este sticla inversată, care constă în introducerea unei sticle de 2 litri de apă în solul plantei. Aceasta va absorbi încet apa și va rămâne umedă în absența ta.

Scoate din priză frigiderul

Unele dintre cele mai plictisitoare treburi casnice sunt cele referitoare la întreținerea electrocasnicelor, și, în același timp, le considerăm cele mai importante, având în vedere că există 8.000 de bacterii pe cm pătrat pe fiecare sertar pentru legume. Pentru a preveni mirosurile și mucegaiul din interiorul frigiderului, poți utiliza mai multe remedii naturale. Mai întâi, scoate toate rafturile și le înmoaie în 2 litri de apă cu un pahar de oțet timp de aproximativ o oră și jumătate. Apoi, umezește o cârpă în oțet (sau apă amestecată cu bicarbonat de sodiu) și freacă cu suprafețele din interior pentru a le curăța. Această metodă este ideală chiar și pentru curățarea frigiderelor din supermarketuri. Pentru a termina curățatul, freacă întreaga suprafață cu un amestec de apă și suc de lămâie care te va ajuta să dezinfectezi totul. Nu uita să deconectezi frigiderul și să-l lași deschis cu o cârpă în el pentru a absorbi picăturile derivate din condens.

Verifică eventualele scurgeri

Înainte de a pleca, nu uita de baie sau vei avea parte de o surpriză neplăcută când te vei întoarce din vacanță. Apa stătută este principalul obiectiv al acumulării de bacterii și mucegai. Pentru a desfunda țevile, îți oferim o metodă eficientă de desfundat, preparată din ingrediente care se găsesc în fiecare casă: 500 ml oțet de vin alb, 1 litru de apă și cinci linguri de sare. Pe de o parte, încălzește apa și sarea într-o cratiță până la punctul de fierbere și, pe de altă parte, toarnă oțetul pe țăvi. Apoi, toarnă apa cu sare peste el. Este o soluție naturală și infailibilă de desfundat.

Amintește-ți să arunci gunoiul

Există ceva mai rău decât să te întorci din vacanță și să constați că în casă miroasă oribil pentru că ai uitat să arunci gunoiul? În timpul verii, căldura este cea mai bună prietenă a bacteriilor din coșul de gunoi, așa că înainte de a pleca în vacanță, asigură-te că scoți punga de plastic din găleată și că nu există umiditate. De asemenea, ține cont de faptul că nu numai gunoiul din bucătărie trebuie aruncat, ci și cel din baie. În plus, fă un tur al casei pentru a te asigura că nu vei avea surprize la întoarcere.

Și dacă la întoarcere vrei să faci o curățenie impecabilă, sună echipa de experți de la Conex Clean, o firmă de curățenie profesională din București.

Această echipă este capabilă să ofere cele mai bune servicii de curățenie generală, curățare mochetă, curățenie birouri etc.

Apelează cu încredere la ea, căci nu vei regreta!

Citeste si...  Alătură-te Agenției de Casting în proiectele sale de succes
Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":