Magazin

Cum alegi o tastatură de gaming

Alegerea unei tastaturi bune pentru gaming poate fi o sarcină complicată. Piața este plină de diferite mărci, tipuri și opțiuni disponibile utilizatorilor. Căutarea unei tastaturi poate provoca dureri mari de cap. Pentru a-ți ușura această sarcină, am decis să-ți oferim un ghid în care să vorbim despre toate caracteristicile pe care trebuie să le iei în considerare atunci când cumperi o tastatură de gaming bună. Astfel, vom face diferența între diferitele tipuri de tastaturi pe care le poți cumpăra. Cu fiecare dintre funcționalitățile și caracteristicile sale.

Tipuri de tastaturi

Un accesoriu destinat gaming-ului este acel produs ale cărui componente și caracteristici interne oferă anumite funcții utilizatorilor, pentru a îmbunătăți și a facilita experiența lor în timpului jocului. În mod logic, nu au doar un design agresiv și extravagant, ci încorporează și retroiluminare cu LED-uri. Aceste dispozitive periferice au funcții specifice, configurație prin software și o serie de chei determinate, care permit utilizatorului să o adapteze în funcție de preferințele de utilizare.

În cadrul pieței de tastaturi de gaming, cumpărătorii pot găsi trei modele diferite. Tastaturi mecanice, tastaturi cu membrană și tastaturi semi-mecanice. Să vedem diferențele dintre ele.

Tastaturi mecanice

Acestea sunt tastaturile cele mai solicitate de comunitatea de jucători în general. Structura sa internă este formată dintr-un mecanism complet de comutatoare mecanice, cunoscut sub numele de comutatoare sau comutatoare mecanice. Acest sistem oferă o funcție foarte precisă fiecărei  chei. Pe lângă o mai mare durabilitate a acestora. Unul dintre avantajele sale este că aceste tastaturi permit configurarea unora dintre parametrii săi. Astfel, utilizatorul poate atribui anumite funcții anumitor chei specifice, având posibilitatea de a-și programa anumite caracteristici ale acestora.

Acest tip de tastaturi oferă o mai mare precizie și durabilitate decât celelalte tastaturi de pe piață. Prin urmare, prețul lor este ușor mai ridicat decât cel al celorlalte modele. Tastaturile mecanice emit un sunet caracteristic când sunt apăsate tastele. Totul se datorează comutatoarelor. Prin urmare, ele sunt produse mai zgomotoase decât tastaturile cu membrană sau cele semi-mecanice. Acest factor a împărțit comunitatea, între cei care detestă acest zgomot particular, și cei cărora le place fiecare pulsație. Structura lor poate fi formată din diferite tipuri de întrerupătoare sau întrerupătoare mecanice.

Tastaturi cu membrană

Membranele cu tastatură sunt foarte populare în general, dar nu atât de mult pe piața jocurilor video. Ele reprezintă o mare parte a tastaturilor care pot fi găsite în magazine, birouri și chiar la computerul pe care îl avem acasă. Utilizarea sa este concepută pentru sarcinile de zi cu zi și funcționalitatea sa este foarte versatilă. Acest tip de tastaturi încorporează o membrană din cauciuc pentru captarea semnalului care este dat de impulsul utilizatorului și este transmis electronic pe PC.

Aceste tastaturi fac puțin zgomot și, în general, tind să aibă o viață mai scurtă, dacă le comparăm cu tastaturile mecanice. În general, tastatura cu membrană are de obicei un profil redus, ceea ce face ca pulsația să fie mai rapidă decât tastatura mecanică. Faptul că pulsația este mai rapidă face ca acesta să nu fie un tip de tastatură precisă.

Tastaturi semi-mecanice

În ultimii ani, au început să se comercializeze tastaturi cunoscute sub numele de tastaturi semi-mecanice. După cum sugerează și numele, sunt tastaturi care au o structură hibridă care oferă avantajele unei tastaturi mecanice și unei membrane. Mecanismul lor folosește același sistem ca și tastatura mecanică, însă activarea sa se face printr-o membrană.

La atingere, senzația transmisă de tastatura semi-mecanică este foarte asemănătoare cu cea a tastaturilor mecanice. Pulsația sa este fermă și precisă, iar activarea acesteia este la fel de rapidă ca și cea a unei tastaturi cu membrană. Datorită acestui fapt, costul de producție este mult mai mic, astfel încât prețul pe piață poate fi mai ieftin.

Pe care ar trebui să o alegi? Această întrebare depinde de nevoile și de posibilitățile tale financare. Din punctul nostru de vedere, o tastatură mecanică poate fi cea mai bună alegere dacă vei folosi computerul pentru a juca frecvent. Nu numai datorită durabilității mecanismului său, dar și datorită preciziei pe care o oferă și a numărului mare de opțiuni de personalizare pe care această tastatură le are datorită software-ului.

Alegerea însă îți aparține. Nu uita însă că, pe lângă o tastatură bună, ai nevoie și un un scaun de gaming bun, pentru a avea o experiență extraordinară în timpul jocului. Scaune de gaming de cea mai bună calitate găsești intrând pe promotii-scaune.ro.

Cumpărături fără griji îți dorim!

Citeste si...  Activitati in aer liber si cum sa iti tii copilul ocupat
Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":