Magazin

Dezinfectarea și menținerea saltelei în stare perfectă

Dezinfectarea și menținerea saltelei în stare perfectă

Te-ai gândit vreodată să-ți dezinfectezi salteaua? Deși pare o măsură exagerată, între o sută de mii și zece milioane de acarieni pot dormi cu tine în fiecare seară dacă nu o cureți profund.

Nedezinfectarea saltelei are consecințe directe asupra sănătății. Iată cum poți elimina acarienii din pat și câștiga bătălia. Dacă urmezi sfatul nostru, locul tău de odihnă va fi întotdeauna curat și confortabil.

Cum să cureți o saltea

Nu este nimic mai plăcut decât să dormi în fiecare noapte într-un pat curat, fără mirosuri neplăcute care să-ți perturbe somnul. Pentru a atinge această stare de bunăstare, în afară de schimbarea lenjeriei de pat și păstrarea camerei curate, trebuie să acorzi timp dezinfectării saltelei tale.

Cel mai bine este să cureți patul superficial o dată pe săptămână și la fiecare șase luni să dezinfectezi salteaua mai profund.

În continuare, îți vom oferi câteva sfaturi, astfel încât dormitorul să te invite la odihnă și să fie în stare perfectă.

Curăță frecvent salteaua

Nu lăsa pe mâine ceea ce poți face astăzi, este un motto grozav atunci când vine vorba de treburile zilnice. Dacă vrei ca patul tău să fie curat, trebuie să mențineții periodic starea bună a saltelei.

Aspiră o dată pe săptămână suprafața patului pentru a ucide cât mai mulți acarieni, aplică puțin bicarbonat de sodiu și freac-o cu o perie moale. În acest fel, când o vei curăța în profunzime, va fi mai ușor și salteaua ta va dura mult mai mult.

Cum elimini petele de pe o saltea

În afară de acarieni, pe pat pot apărea diferite pete ce trebuie eliminate dacă vrei să dormi într-un mediu curat și proaspăt.

Petele de mâncare, petele de urină (în cazul în care există copii mici în casă), printre altele, sunt focare de bacterii cu care salteaua se poate confrunta frecvent.

Când îți dezinfectezi salteaua, trebuie să te gândești la persoanele care au dormit în patul tău și dacă este posibil să existe eventuale pete din cauza lor.

Îndepărtează petele de urină

De exemplu, dacă ai copii mici care nu se pot ține și mai fac în pat, este posibil ca patul tău să aibă acest tip de pete. Pentru a le elimina, cel mai bun produs pentru dezinfectarea saltelei este acidul boric combinat cu peroxid de hidrogen.

Trebuie să freci pata de urină cu amestecul preparat din cele două produse, apoi să ștergi zona cu un burete înmuiat în apă caldă și să lași salteaua să se usuce într-un loc aerisit.

Eliminarea petelor de sânge

Alte pete care îți pot da dureri de cap sunt cele de sânge. Acestea se elimină cel mai greu și, pentru asta, trebuie să le umezești și să utilizezi acidul boric până când dispar. Reține că, dacă pata este recentă, este mai ușor să o elimini mai ales dacă este de sânge. Prin urmare, dacă îți dai seama cât de recentă e, acționează cât mai curând posibil.

Îndepărtează petele de mucegai

Dacă nu ți-ai curățat salteaua de mult timp sau ai intrat în posesia uneia vechi pe care vrei să o folosești, este posibil să aibă pete de mucegai. Aceste pete ar trebui eliminate cât mai curând posibil, deoarece pot provoca probleme respiratorii și cutanate.

Trebuie să utilizezi o soluție de apă și oțet de vin alb sau bicarbonat de sodiu. Aplic-o bine pe pete, freacă pata până când dispare și lăsă salteaua să se usuce o zi în aer liber.

Cum elimini acarienii de pe o saltea

Cea mai frecventă problemă și motivul pentru care ar trebui să-ți dezinfectezi cel mai mult salteaua sunt acarienii. Când cureți în profunzime patul, trebuie să efectuezi următorii pași.

Nu uita să aerisești în fiecare zi. Aerisirea camerei va ucide acarienii și, chiar dacă va trebui să cureți salteaua mai târziu, vei munci mai puțin și va fi mult mai ușor.

O metodă infailibilă de a ucide acarienii de praf este utilizarea de vapori de apă sau o soluție specială pentru curățarea saltelelor.

Un remediu foarte eficient preparat în casă este de a pune într-un recipient cu pulverizator bicarbonat de sodiu diluat în apă și o picătură de ulei de arbore de ceai.

Pulverizează-l peste saltea și lăsă-l să acționeze timp de cinci minute, apoi aspiră.

Apelează la specialiștii în curățenie de la Conex Clean. Această firmă de curățenie profesională din București te va ajuta să-ți dezinfectezi salteaua și să faci o curățenie exemplară în casă.

Specialiștii săi, de asemenea, oferă și servicii de curățenie birouri, curățenie după constructor, curățare mochetă etc. Spor la curățenie!

Citeste si...  Trusoul este oferit ca dar de nasi la botez
Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":