Magazin

Cum sa pregatesti narghileaua pentru folosire

Narghilelele sunt dispozitive traditionale de fumat din orientul mijlociu, care au devenit populare pe tot globul.

Odata cu interzicerea fumatului in spatiile inchise, narghileaua a luat amploare si in Romania, aceasta fiind inca permisa in restaurante sau alte spatii inchise.

Pe langa pufaitul ocazional de narghilea la restaurante, este posibil sa doriti sa va configurati o narghilea chiar acasa, preturile fiind tot mai accesibile, iar modelele din ce in ce mai variate.

Iata cum sa configurezi o narghilea de la zero:

1. Curatarea narghilelei

Este important sa speli narghileaua cu apa si o perie moale inainte de a o folosi pentru prima data, dar si ori de cate ori se murdareste. Toate componentele narghilelei se pot spala, cu exceptia furtunelor. Exista totusi cazuri in care anumite componente nu se pot spala, insa acest lucru se va preciza pe eticheta.

2. Toarna apa rece in vaza

Umpleti suficient de mult, astfel incat sa acoperiti circa 2.5 cm din tija metalica sau poate chiar putin mai mult.

3. Adauga gheata (optional)

Desi fumul de narghilea nu este deloc aspru, o temperatura rece il va face si mai placut. Daca adaugi gheata, tine cont si de nivelul apei, ca acesta sa respecte nivelul indicat in pasul anterior.

4. Introdu arborele narghilelei in baza de sticla

Coborati arborele in baza, astfel incat tija sa intre in apa. Este indicat ca in jurul varfului bazei sa existe o piesa de silicon care sa o faca etansa, in caz contrar fumul poate sa devina subtire si dificil de tras.

5. Conecteaza furtunurile

Furtunurile se introduc in orificiul din partea laterala a arborelui. Acestea trebuie sa fie etanse. Daca narghileaua are mai multe orificii este posibil sa fie necesar sa conectati toate furtunurile pentru a ocupa aceste orificii.

6. Verifica debitul de aer

Pune mana pe varful narghilelei pentru a bloca aerul sa intre in narghilea. Incearca sa inhalezi printr-un furtun. Daca vei obtine aer, una dintre conexiuni nu este etansa.

Citeste si...  Alătură-te Agenției de Casting în proiectele sale de succes

7. Pozitioneaza tava metalica deasupra arborelui

Aceasta tava tine carbunii calzi si excesul de tutun daca acesta cade.

8. Amesteca tutunul pentru narghilea

Acest tutun pentru narghilea este tutun ambalat in lichide care adauga aroma si fum gros. Aceste lichide au tendinta sa se aseze la fund, tocmai de aceea, acesta trebuie amestecat.

9. Pune tutunul pentru narghilea in creuzet

Apasati usor pentru a crea un strat plat fara a compacta tutunul. Tutunul trebuie sa ramana destul de liber, astfel incat aerul sa poata curge usor prin el.

10. Acoperiti creuzetul cu o folie de aluminiu

Daca folia de aluminiu nu este suficient de groasa, sau speciala pentru narghilea, foloseste doua bucati de folie.

11. Asezati creuzetul deasupra arborelui de narghilea

Creuzetul trebuie sa se potriveasca perfect, intr-o alta piesa de cauciuc, pentru o fixare etansa.

12. Perforeaza mai multe gauri prin folie

Utilizand o scobitoare, perforeaza aproximativ 12-15 gauri pe suprafata foliei. Verifica fluxul de aer prin tragerea din furtun pentru a te asigura ca tragi destul de usor aer. In caz contrar, este necesar sa adaugi mai multe gauri.

13. Aprinde carbunii

Acestia trebuie sa stea in flacara deschisa pana incepe safie acoperit de un strat de cenusa de un portocaliu stralucitor si durata lui de viata este de aproximativ 8-12 minute.

14. Pune carbunii deasupra foliei

Carbunii trebuie sa fie asezati in mod egal la marginea foliei, sau chiar usor inclinati spre margine, nu in centrul creuzetului. Multi fumatori prefera sa lase narghileaua sa se incalzeasca timp de 3-5 minute.

15. Inhaleaza cu respiratii scurte

Inhaleaza cu respiratii scurte, normale, intr-un ritm relaxat si ia pauza pentru a da timp narghilelei sa se raceasca, in caz contrar aerul devenind fierbinte.

PS. Daca este pentru prima data cand fumezi o narghilea, iti recomandam utilizarea unei melase pentru narghilea, fara tutun, pentru a practica configuratia. Tutunul poate sa fie foarte aspru daca faci greseli in pregatirea narghilelei.

Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":