Magazin

Cum se face curățenie într-o cameră de hotel

Când vine vorba de curățarea unei camere de hotel, există numeroși factori care trebuie luați în considerare. Pe de o parte, nu putem uita că această sarcină este extrem de importantă pentru evaluarea pozitivă a cazării, odată ce clientul părăsește camera.

Care ar trebui să fie prima impresie când intrați într-o cameră de hotel?

Atunci când oaspeții intră în camera care le este atribuită, se așteaptă să găsească un spațiu curat și aranjat, ca și cum ar fi fost nou, astfel că cei care se ocupă de curățenie trebuie să se asigure că au curățat fiecare colț din cameră. Nu trebuie să omită niciun detaliu, pentru ca impresia clienților să fie întotdeauna bună.

Cum să faceți curățenie într-o cameră de hotel

Pentru a curăța temeinic o cameră de hotel, trebuie să vă amintiți că următorul client care intră pe ușă trebuie să aibă sentimentul că spațiul este complet nou. Pentru a optimiza timpul, este indicat să se realizare toate sarcinile în aceeași ordine. În felul acesta nu veți uita niciodată niciun colț și toate sarcinile legate de curățenie vor fi îndeplinite cu ușurință. În cazul în care există departamente de curățenie diferite în hotel, munca va fi mai bine făcută, cu cât este mai mare legătura dintre aceste departamente.

Știind acest lucru, este timpul să începeți să enumerați lista de sarcini legate de curățenia într-o cameră de hotel.

Înainte de aceasta trebuie să vă amintim că de această sarcină se va ocupa echipa ce se ocupă de curățenie.

Curățarea camerei de hotel pas cu pas

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când faceți curățenie într-o cameră de hotel este să bateți la ușă, pentru a evita să fiți surprinși de clienți. Dacă clientul a eliberat camera, puteți intra fără să bateți la ușă. Deși poate aveți sentimentul că pentru a obține un loc de muncă ca și cameristă, nu trebuie să cunoașteți limbi străine, adevărul este că în cazul în care clientul este în cameră și nu răspunde când bate la ușă, situația va fi mai puțin inconfortabilă dacă vă puteți înțelege cu clientul, mai ales în cazul în care vă spune că este nemulțumit de ceva.

Lăsați ușa deschisă pentru a demonstra că faceți curățenie în cameră și pentru a nu genera neîncredere celorlalți oaspeți, care pot vedea în permanență cum își îndeplinesc angajații sarcinile de curățenie. Acest lucru generează sinceritate și încredere.

Citeste si...  Lucruri de care trebuie să ții cont înainte de a cumpăra o mașină second hand

Odată ce ați intrat în camera care în urmează să fie făcută curățenie, toate ferestrele vor trebui deschise pentru a aerisi bine locul, precum și pentru a avea lumină suficientă în timpul curățeniei.

 

Strângeți hainele oaspeților. În numeroase ocazii când încercați să faceți curățenie într-o cameră de hotel, este posibil să găsiți haine ale clienților în zonele care urmează să fie curățate. În această situație primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să le puneți într-un loc care să vă ne împiedice să faceți curățenie. După curățenie trebuie să le puneți acolo unde le-ați găsit.

Strângeți orice resturi ale clienților aflate la vedere, de exemplu, gunoi. În cazul obiectelor uitate, va trebui să anunțați la recepție pentru ca cei de acolo să anunțe clientul. Obiectul găsit trebuie depozitat în locul cu obiecte pierdute. Puneți un nou sac de gunoi acolo unde este nevoie de el.

Ștergeți praful din cameră.

Verificați aparatele electrice, pentru a vedea dacă funcționează corect, precum și becurile. În cazul unor defecțiuni, notificați serviciul de întreținere sau tehnicienii.

Cum se curăță baia dintr-o cameră de hotel? Se recomandă să începeți curățenia cu băia, astfel încât camera să se aerisească bine. Mai întâi veți curăța plăcile de faianță folosind un burete umed, astfel încât suprafața să nu se zgârie. După aceasta, veți aplica un produs dezinfectant pentru a igieniza profund, în special în toaletă,  pentru a elimina germenii.

Cada, paravanul pliabil și chiuveta vor fi curățate cu produse speciale, anti-calcar. Veți curăța oglinzile, robinetele si alte elemente metalice. În cele din urmă, înainte de a ieși din baie, trebuie să așezați prosoapele, facilitățile și să înlocuiți sacul pentru gunoi, hârtia igienică, săpunul lichid în dozator etc.

Când faceți curățenie în cameră trebuie să așezați patul, să ștergeți ferestrele, pardoseala etc. Sunt multe lucruri de curățat într-o cameră de hotel. Din acest motiv, pentru o curățenie impecabilă trebuie apelat la o firmă de curățenie profesională din București.

Dacă îi contactați pe cei de la Conex Clean veți avea parte de cele mai bune servicii de curățenie. Ei sunt specializați și în curățenie birouri, curățenie după constructor, servicii DDD etc. În plus, oferă servicii de calitate la prețuri fără concurență.

Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":