Magazin

5 Piese de mobilier de bucătărie și camera de zi în care cu adevărat merită să investești

Dacă stai cu chirie, accepți tot ceea ce are de oferit proprietarul apartamentului. Dar când te muți la casa ta, lucrurile se schimbă radical și începi să-ți dorești piese de mobilier atemporale care să reprezinte o investiție profitabilă pentru tine și familia ta.

Să găsești astfel de piese de mobilier nu este o misiune chiar simplă, dar există câteva indicii de la care să pornești căutările. Ele te vor ajuta să investești în ceea ce merită cu adevărat. Și de asemenea, să descoperi acele piese care vor deveni o comoară pentru tine și familia ta.

5 Piese de mobilier de care locuința ta are nevoie

#1 Un fotoliu care să complimenteze camera de zi

Nicio sufragerie nu este completă fără un fotoliu cu un aer vintage. Cu o structură de lemn masiv, de preferat într-o culoare naturală, închisă și îmbrăcat în piele sau într-un material textil de înaltă calitate, acest fotoliu va reprezenta nu doar piesa de rezistență a locuinței tale, ci și un bun valoros care va fi apreciat din generație în generație. Astăzi îl folosești tu ca să te odihnești după serviciu. Dar peste 30 de ani s-ar putea să devină locușorul preferat unde să-ți adormi pe brațe nepoții.

#2 Scaune cu personalitate la masa din bucătărie

Pentru o bucătărie ca în revesite, ai nevoie de o masă și un set de scaune de bucătărie care să iasă în evidență. Masa poate fi din sticlă, cu linii fine și un design cât mai minimalist. Dar la capitolul scaune alege unele cu spătar înalt, dacă se poate plin și care să fie îmbrăcate în materiale de pe care murdăria se curăță ușor. Oricât vei investi în ele, să fii convins că merită!

#3 Un corp de iluminat deosebit

Mulți designeri de interior spun că există doar două lucruri (aproape) gratuite cu care oricine își poate înfrumuseța locuința: plantele și lumina. Dacă pe primele le mai poți lua de la prieteni și cunoștințe ca să le înmulțești, când vine vorba de lumină lucrurile stau puțin mai complicat. Există bineînțeles, lumina naturală pe care o poți aduce în interior folosind perdele cu o țesătură rară, aproape transparente, sau lumina artificială pe care să o controlezi cu ajutorul corpurilor de iluminat. În cazul celei din urmă, pentru un efect garantat, investește într-o lampă veche, sau un felinar nostalgic, pe care să-l pui într-un colț pe care vrei să-l accentuezi, în bucătărie sau camera de zi. Spre deosebire de plante, acest corp de iluminat nu va fi chiar gratis, dar există șanse să-l cumperi foarte ieftin dacă începi să frecventezi târgurile de vechituri.

Citeste si...  Despre camere video auto și videoproiector led

#4 O consolă decorativă

În spațiile strâmte o consolă poate ține fără probleme locul unui birou sau al unei mese de bucătărie. Dar dacă dimensiunile locuinței îți permit, este mai bine să o așezi lângă un perete gol, în sufragerie sau camera de servit masa, iar pe ea să expui două trei obiecte de o valoare aparte în cadrul familiei. Acestea pot fi vaze colorate, din ceramică, pline de flori; Bibelouri discrete, de tipul animăluțelor Lisei Larson; Fotografii de familie încadrate de rame cochete; Și bineînțeles plante aeriene care să dea un aer exotic interiorului.

#5 O măsuță de cafea chiar dacă bei doar ceai

Nu trebuie să fii băutor de cafea ca să recunoști puterea unei măsuțe destinate acestei băuturi, pentru design-ul interior. Ea îți poate servi ca suport unde să așezi diferite bunătăți atunci când ai musafiri. Sau poate acomoda câteva reviste și cărți legate de interesele tale. Albumele de fotografii din călătorii, revistele de modă sau chiar romanul pe care nu l-ai citit decât pe jumătate au nevoie de o piesă de mobilier elegantă care să le facă să nu pară împrăștiate la întâmplare.

O scurtă concluzie

Când urmezi aceste reguli, nu înseamnă că trebuie să ignori ce-ți dictează inima. Nicidecum! Ascult-o, ghidează-te după instinct și nu uita să dai o șansă și pieselor de mobilier care șansa ți le scoate în cale într-un bazar departe de casă. Îngrijite corespunzător și iubite așa cum merită, acestea pot deveni o valoroasă moștenire de familie. Dar nu uita nici de importanța documentării! Dacă știi după ce să te uiți când evaluezi caracteristicile unei piese de mobilier, căutările vor fi considerabil mai ușoare.

Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":