Magazin

Diferențele dintre spuma de pistol și cea manuală

Spumele poliuretanice se folosesc pentru a fixa, umple și etanșa rosturile ușilor și ferestrelor sau pentru a izola termic și acustic diverse spații.

Dacă vă întrebați ce să alegeți între spuma de pistol șispuma „de pai”, vă vom explica în acest articol diferențele dintre ele pentru a face cea mai bună alegere atunci când aveți de montat o fereastră sau de etanșat niște goluri.

Spumă de pistol

Primul tip de spumă poate fi aplicată rapid și eficient cu ajutorul pistolului pentru spumă. Utilizând pistolul pentru spumă se poate controla debitul de gaz propulsor din tubul de spumă. Acest lucru permite ca spuma rezultată din tub să expandeze uniform, în mod controlat, post-expandarea fiind redusă.

În plus, spuma de pistol are proprietăți superioare celor care se aplică manual, fiind formule cu performanta termica/fonica superioare, destinate montajului de usi/ferestre, sau acolo unde se doreste să se etanșeze anumite goluri, cu mare precizie si randament.

Avantajul spumei de pistol constă în metoda de aplicare precisă și flexibilă. Spuma de pistol are de obicei un randament mult mai mare, poate fi cu 20%-70% mai mult decât spuma de pai, în funcție de formulă și calitatea pistolului.

Spuma de pistol are în mod obișnuit o structură celulară mai bună datorită dozajului uniform prin aplicarea cu pistolul de spumă PU.

Pistolul de aplicare poate fi refolosit atâta timp cât este îngrijit corespunzător, curatat cu agent de de curățare a spumei PU. Însă trebuie avut în vedere faptul că pistolul și agenții de curățat se cumpără separat, presupunând costuri separate.

Spumă manuală (de pai)

Spuma „de pai” se poate folosi pentru umplerea golurilor și rosturilor mari. Aceasta expandează mult și, spre deosebire de cea de pistol, volumul de gaz propulsor nu se poate controla prin paiul cu care se aplică spuma. Astfel lucru face ca debitul de spumă să fie mare.

Citeste si...  Decorează-ți casa de sărbătoare cu produse oferite de Evalight.ro

Golurile se vor umple, dar izolarea nu va fi una corespunzătoare. Se întâmplă acest lucru, deoarece densitatea spumei după întărire va fi mai redusă decat a spumei de pistol. Aceasta va părea multă, dar nu va avea și putere mare de izolare, iar în timp se va măcina. Din acest motiv, dacă vrei să montați uși sau ferestre este indicat să folosiți o spuma de pistol.

Însă un avantaj al acestui tip de spumă este că, spre deosebire de spuma de pistol, dispune de pai aplicator, ceea ce nu implică un cost suplimentar.

Exista si solutia „2 in 1”, de la Penosil, spuma de pistol ce are si un aplicator patentat de Penosil, numit EasyGun. Acest aplicator este ca un pai subtire ce se potriveste perfect in valva tubului de spuma, si, astfel,  se poate aplica manual si spuma de pistol. In acest fel, daca detineti un pistol puteti aplica cu pistolul, iar daca nu detineti si nu doriti sa mai cheltuiti bani pe un pistol, dar aveti nevoie de o spuma de calitate si un dozaj precis, veti folosi „paiul” EasyGun din dotarea spumei si veti obtine rezultate apropiate de cazul aplicarii cu pistolul. Spuma „2 in1” se numeste Penosil EasyPRO All Purpose si se gaseste in magazine de profil si in magazine online (penosil.ro, eMAG, etc).

Cu toate acestea, diferențele dintre aceste două spume indică că, pentru o lucrare de calitate și un randament bun, spuma de pistol este cea indicată. Urmăriți videoclipul de mai jos și convingeți-vă:

https://www.youtube.com/watch?v=N30HdP-5xb4&index=2&list=PLj3mzkr0XY6C_Tduk3_EUpFdkpIJmBaZY

Apoi contactați specialiștii Penosil pentru a va oferi mai multe detalii despre cea mai bună spumă pentru dvs.

 

Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":