Magazin

Cele patru tipuri de gameri și scaunele de pe care cuceresc lumi virtuale

Așa cum fiecare dintre noi dintre noi are un mod special de abordare când vine vorba de rezolvarea unei probleme, la fel se întâmplă și în domeniul jocurilor video în care, în funcție de personalitatea pe care o avem, vom avea parte de o experiență diferită față de ceilalți. Cu toate acestea, studiile demonstrează că în privința universului virtual al acestor jocuri nu suntem chiar atât de originali pe cât ne dorim să credem.

În anul 1990, un scriitor și profesor britanic, specializat în studiul jocurilor pe calculator și psihologia jucătorilor online de jocuri multiplayer, a definit patru tipuri de gameri în care se pot încadra toate persoanele care apreciază jocurile pe calculator. În funcție de așteptările lor la adresa un joc virtual, oamenii sunt: achievers, explorers, socializers și killers și pentru a se simți satisfăcuți jucându-se la calculator, trebuie ca locul în care își desfășoară activitatea să le îndeplinească anumite cerințe.

Achievers: Cei care aleargă după admirație

Chiar dacă uneori spunem că ne jucăm la calculator doar de dragul experienței, cu toții ne dorim în sufletul nostru să câștigăm în fața adversarilor și să ne fie lăudate capacitățile. În cazul jucătorilor de tip achievers această dorință este mai arzătoare decât la ceilalți și niciun joc, oricât ar fi el de plăcut, pentru ei nu este destul, dacă nu termină competiția încununați cu lauri.

Mai ales online, când adeversarii lor nu sunt doar caractere non-player controlate de un algoritm, jucătorii interesați de câștig vor să dea lovitura de grație în fața a zeci sau poate chiar sute de alți participanți la joc și se așteaptă să li se recunoască talentele.

Pentru astfel de persoane jocul este parte din viață și indiferent de timpul pe care îl petrec jucându-se, caută să încheie printr-un final glorios. De aceea investesc mult atât în aparatură, cât și în mobilier de gaming mult peste medie.

Pentru achivers un scaun de gaming nu este niciodată un scaun oarecare. El este un tron modern, cu funcții multiple și un design care atrage privirea fiecărei persoane care le trece pragul casei.

Explorers: Cei pentru care călătoria este totul

În timp ce vânătorii de trofee descriși mai sus stau cu sufletul la gură în așteptarea punctului culminant, exploratorii se bucură de fiecare moment al călătoriei. Ei sunt foarte curioși din fire și le place să afle toate ouăle de Paște ale jocului pe care îl joacă. Nimic nu scapă ochilor lor de vultur, iar atâta timp cât prin pierderea vieții li se promite aflarea unui secret de puțini știut, sunt dispuși să riște dacă știu că există chiar și cea mai mică șansă de a o lua de la capăt.

Citeste si...  Cum să alegi fardurile în funcție de culoarea ochilor

Celor pentru care descoperirea este totul, plăcerea se găsește în lucrurile mici. Chiar și în viața reală ei se înconjoară de obiecte cu rol aparent doar decorativ cărora le descoperă funcții la care nimeni nu s-ar mai fi gândit vreodată. De aceea, din punct de vedere al mobilierului de gaming, apreciază atât complexitate cât și simplitatea pentru că știu să ia ce-i mai bun din tot ce le oferă viața.

Socializers: cei care se joacă pentru a-și face prieteni

Mai puțini decât cei din primele două categorii, există și gameri care se joacă la calculator doar pentru a-și satisface nevoia de socializare. Pe ei nu prea îi interesează dacă reușesc să dea de capăt unei misiuni sau nu atâta timp cât sunt înconjurați de aliați cu care pălăvrăgesc încontinuu. Pentru aparenta lipsă de inițiativă acești gameri nu sunt cei mai potriviți lideri. Dar în momentele de criză, când un sigur jucător nu face față unui boss monster, sunt gata să ajute întinzând o binevenită mână de ajutor.

Pentru socializers scaunul de gaming în care își petrec timpul la calculator trebuie să fie confortabil, dar nu excesiv de complicat de folosit. Ei sunt online ca să vorbească, iar descifrarea unor funcții care nu-i interesează se traduce prin timp pierdut pe care altfel l-ar fi putut petrece cu prietenii.

Killers: cei care văd roșu în fața ochilor

Criminalii virtuali, care fac prăpăd în mediul online și pe serverele multiplayer, sunt forța distructivă care condimentează experiența jocului. Ei nu vor altceva decât să verse sânge pe ecran și nu le este teamă să scoată din mânecă chiar și toți așii pe care îi au la dispoziție, deodată.

Gamerii killer sunt în realitate persoane inteligente, stăpâne pe ele și cu un caracter impunător care se reflectă și în aparatura, dar și mobilierul de gaming cu care se înconjoară. Astfel de gameri nu fac rabat de la nimic și au în spațiul lor tot ce le trebuie de la echipamente performante și până la scaune confortabile pentru ca nimic să nu le stea în cale.

Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":