Magazin

Curățare industrială: tipuri și puncte importante

În acest articol, vă vom oferi câteva informații despre curățarea industrială, mai exact despre tipurile ei, în cazul în care aveți nevoie de o companie care oferă servicii de curățare industrială pentru a vă curăța fabricile sau depozitele.

Definiția curățării industriale – Ce este?

Definiția curățării industriale se rezumă la setul de acțiuni și proceduri care vizează controlul factorilor de mediu care pot afecta producția industrială și sănătatea la locul de muncă.

Beneficiile curățării industriale corecte

Îmbunătățește procesul de producție: Curățarea industrială și igienizarea reprezintă o parte foarte importantă a procesului de producție al companiilor, din motive care au legătură atât cu produsele lor, cât și cu lucrătorii lor.

Optimizarea mașinilor: Pentru ca toate mașinile unei industrii să funcționeze corect, acestea trebuie să aibă parte de o întreținere corectă pentru a prelungi durata de viață utilă și pentru a maximiza productivitatea. O parte foarte importantă din întreținerea lor este curățarea, deoarece va împiedica apariția defecțiunilor.

Îmbunătățirea mediului și starea de bine: În ceea ce privește lucrătorii, curățarea industrială nu este necesară doar pentru a proteja sănătatea lucrătorilor, ci îmbunătățește mediul și starea de bine care îi va ajuta să se simtă confortabil la locul de muncă și să fie mai productivi.

Îmbunătățește imaginea companiei: în ceea ce privește imaginea companiei, mulți consumatori sunt interesați de condițiile de producție a produselor pe care urmează să le cumpere. Asigurarea că toate cerințele de igienă sunt îndeplinite vor îmbunătăți imaginea pe care compania o oferă clienților săi finali.

Proceduri și tehnici de curățare industrială

În prezent, există diferite procedee și tehnici de curățare industrială, în funcție de tipul de industrie și de mașinile utilizate în procesele de producție, unele fiind mai indicate decât altele. Mai jos vom explica cele mai comune tehnici de curățare industrială.

Curățare cu abur uscat

Este o tehnică de curățare și salubrizare industrială prin intermediul vaporilor de apă sub presiune, care elimină aburul cu 5% apă. Este un abur mai puțin dens decât aerul pe care îl respirăm.

Datorită temperaturilor ridicate, curăță, degresează și dezinfectează în același timp, este și ecologic, deoarece pentru a fi eficace, curățarea și dezinfectarea nu necesită produse chimice.

Poate fi curățată cu abur uscat orice suprafață, cu excepția suprafețelor mai sensibile la căldură.

Poate fi folosit și în locuri închise, fără canalizare, deoarece se usucă numai când apa se evaporă. În aer liber este eficient folosind temperaturi mai ridicate.

Citeste si...  De ce este necesar să se facă montajul cu o echipă specializata și nu cu “Dorel”?

Deși nu este o metodă periculoasă, trebuie utilizată de către profesioniștii instruiți și cu echipament de protecție adecvat (ochelari, mănuși și îmbrăcăminte), deoarece există riscul de arsuri în zonele supraîncălzite.

Pe scurt, curățarea industrială cu abur uscat are trei avantaje majore: o eficiență ridicată în curățare și dezinfecție, un nivel mai ridicat de igienă, este mai ecologică, deoarece consumă mai puțină apă decât alte metode și nu are nevoie de produse chimice.

Curățare cu apă sub presiune

Deși este o metodă eficientă în ceea ce privește curățarea și dezinfectarea mașinilor industriale, are mai multe dezavantaje în comparație cu curățarea industrială cu abur uscat:

Este necesar un canal de evacuare pentru evacuarea apei.

Produsele chimice sunt necesare pentru curățare, astfel că este necesară clătirea și uscarea ulterioară.

Este mai puțin ecologică, deoarece folosește mai multă apă și lasă mai multe reziduuri decât în cazul ​​curățării industriale cu abur uscat.

Curățare cu ultrasunete

Din ce în ce mai multe industrii folosesc mașini industriale de curățat cu ultrasunete pentru curățarea și degresarea mașinilor. Este indicată pentru toate tipurile de industrii, precum cea automobilistică, farmaceutică sau a cimentului, printre altele.

Este o metodă de spălare prin imersie în două rezervoare, în care există o soluție de curățat. Atunci când obiectele sunt introduse în cuve, se efectuează un proces de micro-explozie a lichidului introdus în cavitățile mici și complexe ale piesei mașinii.

Curățarea industrială cu ultrasunete este o tehnică foarte eficientă, deoarece curăță atât exteriorul, cât și interiorul mașinilor sau obiectele introduse în cuve.

De asemenea, poate fi utilizată la curățarea unei mari varietăți de materiale, cum ar fi curățarea industrială a oțelului inoxidabil și a altor aliaje, cum ar fi aluminiu, alamă, cupru, titan și alte materiale, cum ar fi lemn, plastic, cauciuc sau țesături.

Există dispozitive cu ultrasunete de diferite capacități, de la 50 litri la 700 de litri. În plus, pentru a putea introduce obiecte mari sau mașini industriale, există platforme de încărcare și descărcare pentru a facilita introducerea și extragerea pieselor din rezervor.

În plus, este o tehnică de curățare și degresare industrială ecologică, deoarece folosește detergenți biodegradabili în proporții mici și care au o durabilitate îndelungată.

Dacă aveți nevoie de curățenie industrială de calitate, Conex Clean este soluția perfectă. Conex Clean este o firmă de curățenie profesională din București care, pe lângă servicii de curățenie hale industriale, oferă și servicii de curățenie birouri, curățenie după constructor etc.

Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":