Magazin

Cum puteți decora sala de luat masă potrivit regulilor Feng Shui

Sala de mese este spațiul casei în care luăm cina cu familia și prietenii noștri, depănăm amintiri și ne împărtășim experiențele avute. Tocmai din acest motiv, pentru că este un spațiu ideal pentru coexistență și intimitate, filosofia orientală Feng Shui acordă o mare importanță tuturor pieselor de mobilier și elementelor din cameră, luând în considerare de la distribuție și materiale până la culoarea lor. Dacă doriți să știți care sunt elementele recomandate pentru a decora sala de luat masa în conformitate cu stilul Feng Shui, dacă vreți să umpleți casa cu energie pozitivă și vibrații bune, atunci citiți acest articol.

Sala de luat masă

Locația acestor camere este, de asemenea, un lucru pe care filosofia orientală Feng Shui îl ia în considerare pentru a asigura un flux bun de energie pozitivă în întreaga casă.

În acest caz, dacă vorbim despre sala de luat masa, aceasta este un spațiu care, conform premiselor acestei filosofii orientale, ar trebui să fie amplasat în partea din față a casei, lângă bucătărie, dacă se află în spații separate și departe de ușa de intrare. În mod ideal, ușa principală a casei nu ar trebui să fie vizibilă din sala de luat masa. Toate acestea vor face fluxul de energie mult mai bun pentru toate camerele.

Stabilirea locației exacte a camerelor din casă se poate face numai dacă intenționăm să proiectăm casa potrivit unui plan anume, deci este mai bine să vă concentrați asupra următoarelor sfaturi utile privind decorarea sălii de luat masa, dacă doriți să aplicați regulile Feng Shui.

Sala de luat masă, un element central

Nu există nicio îndoială că masa este piesa de mobilier principală din sala de luat masa și, prin urmare, filosofia Feng Shui subliniază importanța alegerii modelului adecvat pentru a contribui la echilibru și promova fluxul de energie în jurul său.

Cele ideale sunt cele cu o formă rotunjită sau ovală, deoarece acestea, spre deosebire de cele pătrate și dreptunghiulare, pot îmbunătăți coexistența dintre invitați și pot asigura o bună comunicare între ei. În afară de asta, ele sunt și o reflectare a egalității și fraternității. Este important ca masa să fie dintr-o singură bucată, robustă, solidă și puternică.

Evitați mesele care au unghiuri drepte, deoarece nu încurajează o bună comunicare între persoanele care stau la ea, dimpotrivă, sunt mai potrivite pentru muncă întrucât stimulează activitatea. În cazul în care aveți o masă cu aceste caracteristici în sala de luat masa, este bine să evitați ca unii dintre oaspeți să stea în colțuri.

 

Alte piese de mobilier pentru sălile de luat masa

Potrivit filosofiei Feng Shui, având în vedere că sala de luat masa este una dintre camerele din casă care promovează viața socială și relațiile personale, este esențial să fie destul de mare. În acest fel, ar trebui să evitați să o umpleți cu diverse piese de mobilier sau să alegeți mese și scaune prea mari pentru a împiedica fluxul de energie și pentru a distruge spațiul vizual. Este bine să optați pentru câteva piese de mobilier de dimensiuni modeste.

Diversele scaune de bucătărie alese ar trebui să fie, de asemenea, la fel ca și masa, robuste și confortabile, de preferință, cu spătar înalt, astfel încât persoana care stă pe el să se poată sprijini perfect pe el și să mănânce liniștită. De asemenea, este indicat ca în spatele scaunelor să fie un perete și nu ferestre, și să fie așezate astfel încât să puteți vedea ușa de la intrare a sălii de luat masa. De asemenea, nu este indicat ca oaspeții să stea cu spatele la un colț sau spre un unghi drept al unui dulap, deoarece acest lucru cauzează instabilitate sau neliniște. În cazul în care această situație nu poate fi evitată, o modalitate bună de a o rezolva ușor este plasarea unei plante decorative chiar în fața colțului dulapului.

Elemente decorative

Lumânările sunt elementul decorativ prin excelență pentru sălile de luat masa. Ele oferă căldură spațiului și sunt expresia clară a elementului de foc al Feng Shui-ului, care va face mesele mult mai plăcute, iar oaspeții vor putea petrece momente frumoase conversând.

Puneți-le ca niște piese frumoase, în suporturi de lumânare sau în sfeșnice. Consolidați Feng Shui-ul în sala de luat masa decorând masa cu fețe de masă în culori calde, cum ar fi portocaliu sau roșu, pentru a stimula apetitul și comunicarea.

Dacă vă plac tablourile pe pereți, în acest caz ar trebui să alegeți imagini în funcție de sala de luat masa. Sunt potrivite tablourile cu alimente, elemente ale naturii, peisaje calde și liniștitoare etc.

Dacă plasați o oglindă pe un perete astfel încât să reflecte direct masa, veți intensifica energia pozitivă și favoriza abundența și prosperitatea în casa dvs.

Citeste si...  Înapoi în timp
Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":