Magazin

Top 5 obiective turistice pe litoral

Weekend de weekend, plajele, hotelurile si restaurantele de la mare sunt pline de turisti veniti din toate zonele tarii pentru cateva zile de relaxare. Fie ca este vorba despre grupurile de tineri care vin mai ales pentru distractia din cluburile de noapte sau despre familiile care vin pentru ca cei mici sa se bucure de apa si de nisip, in timpul verii toata lumea acceseaza harta rutiera Romania pentru a se orienta corect spre litoral. Turistii nu vin, insa, doar pentru a sta la plaja, ci si pentru a vizita obiectivele turistice din zona.

Daca in drumul dumneavoastra spre mare treceti si prin Bucuresti si aveti probleme in ceea ce priveste ruta pe care trebuie sa o urmati, va puteti folosi de harta Bucuresti strazi pentru a va ghida corect prin capitala astfel incat sa va usureze calatoria.

Cel mai de succes obiectiv turistic de pe litoral este Cazinoul din Constanta. Turistii romani si straini vin aici pentru a realiza celebra poza in care apar ei alaturi de Cazino, mare si faleza. Chiar daca interiorul cladirii lasa mult de dorit si se afla intr-o stare vizibila de degradare, turistii vin anual aici pentru ca aceasta cladire este frumoasa, impozanta si merita vazuta.

Tot in Constanta, un al doilea obiectiv turistic care este mai ales pe placul celor mici este Delfinariul. Trei delfini jucausi si prietenosi fac spectacol atat pentru copii, dar si pentru adulti si este locul ideal sa veniti cand vreti sa luati o pauza de la plaja. Verificati insa cu atentie programul si veniti din timp, deoarece, de obicei, se sta la coada pentru intrare.

Citeste si...  Tot ce trebuie să știi despre traducerile legalizate

Un alt loc in care trebuie sa ajungeti daca veniti la mare este Satul de Vacanta Mamaia. Veti gasi aici numeroase restaurante cu preparate gustoase, precum si multe locuri de unde puteti cumpara suveniruri. De neratat aici este parcul acvatic de distractii Luna Park, unde copiii vor avea parte de cea mai mare distractie.

Un alt obiectiv celebru de pe litoral este epava navei Evangelia din Costinesti, devenita simbol al statiunii, alaturi de Obelisc. Aceasta este vizibila de pe plaja, dar cei care sunt curiosi de cum arata in interior pot merge cu vaporasul in larg pentru a o admira de aproape. Cursele cu vaporasul pleaca regulat de pe plaja, dar fiti pregatit sa fiti stropit serios de valurile marii daca vreti sa faceti aceasta plimbare.

In final, puteti face o vizita la Muzeul Marinei din Mangalia, care face cunoscuta activitatea portului Mangalia din ultimii 50 de ani ai secolului trecut. Puteti admira aici exponate din domeniul marinei militare, precum si o biblioteca in care se regasesc exemplare din domeniile de specialitate.

Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":