Tehnologiile de jocuri de ultimă oră permit jucătorilor să experimenteze jocurile într-un mod complet imersiv.
Tehnologic, jocurile video au avansat mult de la începuturile lor. Industria de miliarde de dolari a crescut de la pixeli până la grafică aproape realistă și s-a extins de la mașini arcade la computere personale, console, dispozitive mobile, cum ar fi tablete și telefoane și căști de realitate virtuală.
Previziunile referitoare la tehnologia jocurilor pot schimba într-adevăr jocul pentru jucătorii viitoarei generații.
Tehnologia asociată jocurilor video va continua să evolueze și să se dezvolte pe tot parcursul anului 2020 și în viitor.
Iată șase previziuni privind tehnologia jocurilor care vor fi o realitate până în 2020.
1. Joc hiper-imersiv prin realitate virtuală (VR) și grafică fotorealistică
Deși realitatea virtuală nu este tocmai tehnologia viitoare a jocurilor video, grafica este încă în stil cartoon, iar nivelul de imersiune poate fi neplăcut. Deși graficele fotorealiste au fost realizate cu ajutorul jocurilor pe PC, iar jocurile de consolă au caracteristici asemănătoare, realitatea virtuală mai are de recuperat. Datorită viitoarei tehnologii de jocuri, căștile de realitate virtuală vor putea reda graficele 3D care aproape nu se pot deosebi de viața reală. De asemenea, sunt eliminate capabilitățile hardware care îi împiedică în prezent jucătorii să aibă parte de un joc hiper-imersiv.
2. Dezvoltarea jocului open-source
Scena de dezvoltare a jocurilor este dominată în mare parte de dezvoltatorii de jocuri AAA, precum și de companii mai mici. Acest mediu predominant poate dispărea în viitor, deoarece apar noi instrumente care fac mai puțin importantă achiziționarea unui kit de dezvoltare software (SDK) și le ușurează calea dezvoltatorilor de jocuri independenți sau lupilor singuri de a-și crea și lansa propriile lor jocuri. În afara dezvoltatorilor efectivi, comunitatea de jucători s-a dovedit a fi mai mult decât capabilă să facă modificări importante la jocurile existente (care uneori devin jocuri la propriu, cum ar fi Killing Floor) și să creeze jocuri indie. Va fi interesant să vedem încotro va duce dezvoltarea open source gaming-ul în viitor.
3. Gaming in cloud
Această previziune elimină importanța din ce în ce mai mare a tehnologiei cloud computing, deoarece conexiunile la internet devin mai rapide și mai fiabile. Datorită tehnologiei viitoare, veți putea juca un joc de pe orice dispozitiv cu conexiune la internet, la fel cum puteți transmite muzică și video. Această viitoare tehnologie de joc va face ca actualizările de descărcare să pară depășite, deoarece veți putea accesa jocul actualizat prin intermediul internetului și, de asemenea, va face ca jocurile video să fie mai ieftine și mai accesibile pentru cei care nu au acces la computere sau console.
Utilizarea crescândă a realității augmentate sau AR
La fel ca realitatea virtuală (VR), realitatea augmentată este de ceva vreme prin preajmă, dar încă nu a fost utilizată pe deplin în legătură cu jocurile video. Succesul sălbatic al Pokémon Go ne-a dat doar un indiciu asupra potențialului pe care îl poate avea această viitoare tehnologie de jocuri video. Realitatea augmentată poate fi utilizată cu aplicații de jocuri prin intermediul smartphone-urilor ca în cazul Pokémon Go sau poate fi utilizată cu seturi de cască de realitate virtuală / realitate augmentată și console de jocuri viitoare. O altă viitoare realitate augmentată de tehnologie de jocuri video care se poate folosi este prin intermediul unui dispozitiv portabil, cum ar fi un smartwatch sau Google Glass.
5. Reîntoarcerea consolei portabile
Consolele handheld par să fi dispărut în anii 2000, cu consolele de jocuri video imobile, cum ar fi Xbox și PlayStation. Cu toate acestea, succesul Nintendo Switch a semnalat faptul că există încă foarte mult public care preferă să joace folosind un dispozitiv mobil. Consolele de jocuri portabile viitoare ar putea fi o parte importantă a tehnologiei de jocuri din 2020 și dincolo de 2020. Viitoarele console de jocuri handheld ar face apel atât la jucătorii nostalgici, mai bătrâni, cât și la jucătorii care încearcă să joace din mers fără vreo distragere din partea altor aplicații de pe smartphone-uri sau tablete.
Ecrane secundare și dispozitive pentru jocuri
Cele mai mari trei companii de console de jocuri video, Nintendo, Microsoft și Sony, creează dispozitive secundare de jocuri pe care jucătorii le pot utiliza pentru a suplimenta ecranul principal sau dispozitivul pe care joacă. Wii U GamePad de la Nintendo are un ecran tactil care îmbunătățește ecranul principal unde este prezentat jocul. Aplicația Xbox SmartGlass, creată de Microsoft, poate fi descărcată pe smartphone-uri și tablete pentru a acționa ca un instrument suplimentar pentru a îmbunătăți jocul care este redat pe un alt dispozitiv primar. Sony și-a integrat dispozitivul portabil PS Vita în consola PlayStation 3, astfel încât jucătorii să poată utiliza funcția cross-play pentru a înceta să joace pe unul dintre aceste dispozitive și să înceapă să joace pe celălalt.
După cum se poate observa, aceste tehnologii reprezintă o mare promisiune în industria mondială a gaming-ului.
O promisiune importantă fac și cei de la promotii-scaune.ro. Aceștia promit să ofere celor pasionați de gaming doar scaune de gaming de calitate, menite să îmbunătășească experiența de joc. Așadar, dacă sunteți interesați de astfel de produse, nu ezitați să intrați în magazinul în care veți găsi exact ceea ce aveți nevoie pentru a vă distra.