Magazin

Amenajarea unei garsoniere – 5 idei de la designeri

Dacă ai o garsonieră, vrei să folosești spațiul disponibil la capacitate maximă. Pentru a face acest lucru, ai nevoie de un plan destul de clar și de o strategie bine pusă la punct.

Chiar dacă pare complicat, nu este atât de greu să îți amenajezi locuința într-un mod plăcut, cu toate limitările impuse de spațiul modest. Designerii îți vin în ajutor cu o serie de recomandări și idei, pentru a-ți fi mai ușor să proiectezi locuința visurilor tale.

Astfel, fie că amenajezi garsoniera de la zero sau vrei să faci mici modificări, suntem siguri că vei găsi un strop de inspirație în sfaturile de mai jos:

1. Împarte garsoniera în dormitor și living

Unul dintre cele mai dezavantajoase aspecte, când vine vorba despre garsoniere, este lipsa intimității cauzată de existența unei singure camere. Aceasta trebuie să fie, în același timp, living, dormitor și birou; nu-i atât de ușor să amenajezi un spațiu cu destinații diferite.

O singură încăpere nu poate arăta, simultan, ca un dormitor intim, confortabil, și ca un living cool, în care să-ți primești musafirii sau în care să lucrezi.

De aceea, designerii apelează foarte des la un truc eficient: delimitează încăperea unică în două spații separate vizual. Poți face și tu acest lucru cu ajutorul unei draperii, separând zona patului de cea de „living”, pe care o vei decora ca atare. Încorporează în ambianță o măsuță de cafea, câteva taburete sau chiar o canapea de mici dimensiuni.

Pe lângă o perdea despărțitoare, poți delimita spațiul și cu ajutorul unui corp de rafturi în care să îți păstrezi cărțile, bijuteriile sau suvenirurile din vacanțe.

2. Investește în mobilier multifuncțional

Secretul unei garsoniere optimizate este folosirea pieselor de mobilier adaptabile și multifuncționale. Cu alte cuvinte, gândește-te foarte bine la rolul fiecărui corp de mobilă și găsește o modalitate de a-l face cât mai util.

Pentru început, optează pentru o canapea extensibilă de la Vivre, cu spațiu de depozitare inclus. Așa vei beneficia atât de un pat confortabil și încăpător și de o canapea minimalistă, cât și de un dulap în care vei putea depozita haine, așternuturi sau alte obiecte.

De asemenea, mai poți achiziționa o măsuță de cafea extensibilă, care se poate strânge și întinde în funcție de nevoie, economisind spațiu semnificativ.

3. Amenajează spațiul pe verticală

Când nu ai foarte mulți metri pătrați la dispoziție, poți salva centimetri prețioși cu ajutorul depozitării pe verticală.

De exemplu, în loc să investești într-un dulap foarte lat pentru haine, alege unul ceva mai slim, dar mult mai înalt. Cumpără-l într-o nuanță deschisă, eventual în aceleași tonuri precum pereții, pentru a-l „camufla” în cameră. Efectul vizual te va impresiona, fără îndoială!

4. Creează spațiu vizual acolo unde nu îl poți crea fizic

Dacă ai apelat la toate trucurile și artificiile disponibile, dar încă simți nevoia de a crea spațiu, poți folosi un truc preferat de designerii de interior: lasă podeaua la vedere!

Cumpără piese de mobilier suspendate sau cu picioare și optează pentru o canapea ce se înalță cu câțiva centimetri de la sol. Când podeaua rămâne vizibilă, se creează un efect clar de spațiu mai aerisit și mai generos.

Nu uita că poți manipula vizual spațiul folosind nuanțe deschise și evitând imprimeurile foarte încărcate.

5. Înlocuiește covorul mare cu mai multe covoare mici

Un covor mare poate încărca foarte mult un spațiu, mai ales o garsonieră. Știm, te gândești că un singur covor este mai practic și îl poți folosi pentru a acoperi toată podeaua. Totuși, efectul vizual nu este cel mai avantajos.

Dacă vrei să îți mărești vizual garsoniera, optează pentru mai multe covorașe de dimensiune medie sau mica. Te poți juca oricât dorești cu formele, culorile și modelele, până obții un design cool și actual.

Nu în ultimul rând, ai grijă să păstrezi întotdeauna o ordine desăvârșită. O casă curată și organizată va părea întotdeauna mai spațioasă și mai luminoasă!

Citeste si...  Cele patru tipuri de gameri și scaunele de pe care cuceresc lumi virtuale
Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":