Magazin

Ce trebuie să aibă un cămin de bătrâni unde ti-ar plăcea și ție să locuiești

Un cămin de bătrâni trebuie să fie un loc primitor, unde rezidentul să se simtă la fel de bine ca acasă. Din păcate, la noi în țară există destul de puține centre de acest fel, care să ofere servicii de îngrijire de calitate și să aibă și medici cu experiență, care să consulte pacienții ori de câte ori este nevoie.

Dacă trebuie să alegi un cămin în care să-ți internezi bunicul sau părintele, trebuie să știi cum să găsești centrul potrivit. Un cămin de bătrâni cu servicii premium va fi ca o a doua casă și nu va semăna cu un spital, ci cu o locuință confortabilă, care oferă toate condițiile necesare unui trai cât mai plăcut. Îți prezentăm în continuare cum ar trebui să arate un centru de îngrijire a bătrânilor.

Condițiile de cazare

Un cămin de bătrâni cu servicii premium trebuie să le ofere rezidenților posibilitatea să aleagă varianta de cazare care li se potrivește. Astfel, ei se pot caza într-o camera cu un singur pat sau cu mai multe paturi, după preferințe. Fiecare dormitor trebuie să aibă grup sanitar propriu.

De asemenea, este necesar să existe o zonă pentru socializare și activități în grup și o curte în care bătrânii să poată ieși la aer curat și la plimbare. Este de la sine înțeles că un centru de îngrijire trebuie să aibă personal calificat, care să supravegheze și să ajute rezidenții, la orice oră din zi și din noapte.

Serviciile medicale oferite

Acest capitol face de cele mai ori diferența dintre un cămin de bătrâni obișnuit cu unul cu servicii de calitate. Un centru premium va oferi rezidenților săi posibilitatea de a fi consultați zilnic de către un medic generalist și, ori de câte ori este nevoie, de medici specialiști. Totodată, trebuie să existe posibilitatea ca rezidenții să facă ședințe de recuperare medicală (masaj, kinetoterapie, fizioterapie), deoarece acestea sunt esențiale pentru sănătatea lor, mai ales după un accident vascular cerebral sau o fractură.

Un alt aspect important este experiența și atitudinea infirmierelor și asistentelor: ele trebuie să-i trateze pe bătrâni cu multă blândețe și răbdare, chiar dacă uneori comunicarea cu ei este mai dificilă.

Desigur, trebuie să alegi un cămin care poate oferi îngrijirea necesară chiar și pentru persoanele aflate în stare destul de gravă, cum sunt cele mai suferă de demență sau Alzheimer. Acestea au nevoie de o îngrijire specială și de personal calificat.

Comunicarea cu familia

Un alt aspect important în alegerea unui cămin de bătrâni este modul în care personalul va comunica regulat cu familia rezidentului. Pe lângă programul de vizită, personalul centrului trebuie să fie la dispoziția rudelor, pentru a le informa constant despre starea rezidentului. Această comunicare poate fi făcută online sau prin telefon, de mai multe ori pe săptămână și, desigur, în caz de urgență.

Dacă starea rezidentului se agravează, personalul de la cămin trebuie să-i fie alături în continuare și să știe cum să procedeze. Nu este suficient să fie chemată ambulanța și anunțată familia. Un cămin de bătrâni premium va avea personal instruit inclusiv pentru aceste situații, iar măsurile luate vor fi în beneficiul rezidentului și familiei acestuia.

Asta presupune ca pacientul să fie însoțit la spital de către cineva de la centru, care să discute cu medicii și să le prezinte fișa medicală. În acest fel, bolnavul va putea fi tratat mai rapid și mai eficient. În plus, prin această comunicare strânsă cu medicii de la spital, angajatul de la cămin se va asigura că rezidentul este bine îngrijit și i se acordă tot ajutorul necesar.

Prin urmare, ca să te asiguri să ai găsit un cămin de bătrâni unde cei dragi se vor simți cât mai bine și vor fi în siguranță, ține cont de toate aceste criterii și nu te grăbi să alegi.

Citeste si...  Cum se face curățenie într-o cameră de hotel
Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":