Magazin

Ce sunt peletii și cum îi poți folosi acasă? Tips&tricks

Persoanele care sunt în căutarea unei metode alternative de producere a energiei termice au la dispoziție posibilitatea de a cumpăra peleți de calitate, pe care îi pot folosi acasă fără probleme.

Este vorba despre materiale ale căror istorie a început în anii ’70 în Statele Unite ale Americii, atunci când a fost ridicată prima unitate în care au început să fie produși peletii. Ulterior, cu cât piața petrolului, dar și a noilor cerințe vizavi de poluare s-a modificat, cererea din partea publicului a crescut extrem de mult în ceea ce privește producerea de energie termică. Utilizatorii au început să fie din ce în mai preocupați de nivelul poluării, dar și de metodele pe care le aveau la dispoziție pentru a contribui în mod activ la protejarea mediului înconjurător

Cum sunt realizați peleții

În ceea ce privește metoda de realizare a peletilor este foarte important de menționat faptul că aceștia sunt produși din lemn, din rumeguș, dar și din alte tipuri de deșeuri de lemn. Toate acestea sunt materiale 100% naturale, care sunt tocate foarte bine, iar apoi presate cu grijă, pentru ca la final, peletii să aibă un diametru de 6 mm, respectiv o lungime de 30 mm.

Producătorii nu folosesc lianți chimici în activitatea pe care o desfășoară, asigurând astfel o ardere cât mai ecologică pe termen lung, dar și obținerea unor rezultate excelente. Mai mult, peletii au o putere calorică, dar și o densitate foarte mare, iar costurile aferente transportului, stocării și utilizării sunt net inferioare în comparație cu cele pentru alte tipuri de combustibili.

Avantajele utilizării peletilor

Citeste si...  3 ponturi pentru imbunatatirea strategiei tale de pariuri la fotbal

Lista avantajelor de care se bucură cei care aleg să folosească peletii pentru bună funcționare a centralelor termice este una considerabilă. De exemplu, peletii reprezintă o sursă de ecologică de energie și asigură o autonomie ridicată a centralelor. În același timp, specialiștii în domeniu susțin faptul că peletii sunt neutri din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, ceea ce înseamnă că nivelul de poluare este unul foarte mic, iar spațiile de depozitare necesare sunt întotdeauna reduse: între 1,2 și 1,5 metri cubi.

Primăvara, cel mai potrivit anotimp pentru achiziționarea peletilor

Nu în ultimul rând, utilizatorii trebuie să mai știe că primăvara este cel mai potrivit anotimp, în care este indicat să cumpere peletii pe care și-i doresc de la https://www.tomibena.ro/. De ce? La fel că lemnele clasice pentru foc, peletii au nevoie de cel puțin 6 luni pentru a usca în condiții optime și pentru a genera ulterior performanțe superioare. Este suficient ca oamenii să îi depoziteze cu atenție, iar toamna și iarna se pot folosi cu încredere de aceste materiale, pentru a genera energia termică de care au nevoie pentru un trai decent.

Peleții sunt extrem de simplu de folosit pe termen lung, oferind celor care îi aleg numeroase avantaje considerabile. Prietenoase cu mediul, ușor de depozitat, dar și de mânuit, materialele combustibile sunt din ce în ce mai căutate în întreagă lume!

Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":