Pentru ce se poate folosi uleiul de cocos extravirgin?

Uleiul de cocos este un produs naturist ce poate fi folosit atât intern cât și extern pentru o alimentație sănătoasă și întreținerea corpului. Dacă nu ai folosit ulei de cocos până acum, trebuie să știi că există o mulțime de moduri în care îl poți introduce în bucătărie, dar și în rutina ta zilnică de îngrijire. De aceea, cumpără un ulei de cocos bun de la un magazin specializat în produse naturiste și apoi pune în practică următoarele sugestii:

 

De ce să folosești uleiul de cocos și cum?

 

Pentru păr

 

Este recomandat să folosești ulei de cocos pentru păr datorită concentrației sale de acizi grași care ajută la revigorarea podoabei capilare. Pentru un tratament cu efecte imediate, poți aplica uleiul de cocos direct pe firul de păr, ca mască înainte de spălarea pe cap, singur, sau în combinație cu alte ingrediente benefice pentru sănătatea scalpului.

 

Pentru piele

 

De beneficiile pe care le oferă uleiul de cocos părului poate profita și pielea ta. Aplicat pe piele, uleiul de cocos hidratează în profunzime și lasă tenul proaspăt și catifelat. El se poate folosi ca mască, sau pur și simplu în locul cremelor din comerț.

 

Ca sursă de grăsimi

 

Știai că mai mult de 50% din grăsimea ce se regăsește în uleiul de cocos este reprezentată de acidul lauric? După laptele matern, uleiul de cocos este cea mai bogată sursă de acid lauric, foarte benefic pentru sănătatea întregului organism.

 

Pentru sistemul digestiv

 

Intern, uleiul de cocos acționează și ca un ușor laxativ, fiind recomandat persoanelor care vor să-și regleze tranzitul intestinal, dar fără să apeleze la medicamente și produse sintetice. Mai mult, datorită proprietăților sale antimicrobiene, uleiul de cocos este recomandat de specialiști și pentru combaterea iritațiilor și infecțiilor la nivelul sistemului digestiv, eliminând cu succes chiar și infecția cu candida.

 

Pentru memorie

 

Uleiul de cocos consumat în cantitate moderată, dar în mod regulat, ajută la îmbunătățirea funcțiilor creierului, fiind recomandat în speciali copiilor și tinerilor în perioadele stresante, înaintea susținerii unui examen solicitant sau atunci când au program solicitant la locul de muncă.

 

Pentru reglarea dezechilibrelor hormonale

 

Acumularea excesivă de grăsimi nesănătoase la nivelul corpului poate determina în timp dezechilibre hormonale. Dar uleiul de cocos nu numai că nu conține astfel de grăsimi, ci mai mult, ajută corpul să-și recâștige echilibrul hormonal prin formula sa chimică unică.

Citeste si...  De ar trebui sa trimiti colete in Franta cu TICTrans

 

Pentru gătit

 

Uleiul de cocos are un gust apetisant și un miros îmbietor. De aceea, el nu lipsește din bucătărie în multe țări asiatice. În plus, principalul său punct forte în comparație cu alte tipuri de ulei este acela că nu râncezește, motiv pentru care este foarte bun pentru sănătate.

 

Pentru sistemul imunitar

 

În afară de o concentrație mare de acid lauric, uleiul de cocos conține și acid caprilic, o substanță cu multe beneficii pentru sistemul imunitar și fortifierea organismului. De aceea, consumul lui se recomandă în mod special persoanelor cu un sistem imunitar slăbit după boală, dar și celor sănătoase în perioadele de tranziție de peste an.

 

Pentru dinți

 

Nu numai pentru faptul că îndepărtează petele de ceai și de cafea, dar și pentru proprietatea sa de a îmbunătăți absorbția calciului și magneziului la nivelul sistemului osos, uleiul de cocos este un aliment des reomandat de specialiștii în sănătatea orală.

 

Pentru tiroidă

 

Persoanele care suferă de hipotiroidism pot consuma ulei de cocos pentru a crește producția de hormon tiroidian și a restabili echilibrul hormonal la nivelul întregului organism. Efectele sale asupra tiroidei se traduc prin pierderea kilogramelor în plus și recăpătarea energiei.

 

În tratamentul anticelulitic

 

Uleiul de cocos este foarte bun și pentru masaj. El se poate aplica direct pe piele și masa în locurile problematice pentru vindecarea celulitei. De asemenea, poate poate fi folosit și de femeile gravide pentru preîntâmpinarea vergeturilor, deoarece nu are efecte negative pentru mamă și nici pentru făt.

 

Pentru unghii

 

Atât unghiile cât și țesuturile adiacente pot profita din plin de beneficiile uleiului de cocos. La nivelul cuticulelor el ajută la înmuierea surplusului de piele moartă care acoperă inestetic unghia făcând-o mai ușor de tăiat, iar la nivelul unghiei acționează ca un tonic vitaminizant.

 

Pentru frumusețe

 

Lăsând la o parte beneficiile pentru sănătate, uleiul de cocos este excelent și în tratamentele de înfrumusețare. El poate fi folosit combinat cu puțină cafea sau zahăr pentru obținerea unui scrub eficiente, sau poate fi folosit pe post de cremă pentru epilat, mai ales de către persoanele predispuse la apariția foliculitei și iritațiilor.

 

Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":