Magazin

Când și cum ar trebui bărbații să poarte brățări?

Sunt brățările un accesoriu mult prea sofisticat pentru bărbați? Poți să te simți puternic și masculin purtând o brățară? Deși multor bărbați le-ar plăcea să poarte accesorii care să le reflecte personalitatea și să-i ajute să iasă în evidență, cu cât se depărtează mai mult de verighete, cu atât devin mai confuzi. Iar acest lucru se datorează faptului că până nu de mult, majoritatea companiilor de accesorii și bijuterii se concentrau mai mult pe publicul feminin decât cel masculin.

 

Intră în orice magazin cu bijuterii atât pentru bărbați cât și pentru femei și vei observa imediat că aproximativ 80% din produsele expuse în vitrine sunt destinate sexului frumos și nu celui puternic. De aceea, este și normal ca bărbat să ai dubii în privința alegerii accesoriilor potrivite. Dar, din fericire, cel puțin în mediul virtual, au apărut mai nou și magazine precum dargen.ro unde accesoriile sunt echitabil împărțite între ambele sexe, nefiind nimeni mai avantajat decât altul și unde te poți educa cu privire la ultimele trenduri în materie de moda a accesoriilor.

 

Brățările și stilul masculin

 

Bărbații pot purta brățări ca accesorii și o pot face cel puțin la fel de bine ca femeile. Secretul stă doar în alegerea stilului potrivit.

 

Rolul unei brățări inteligent alese nu diferă cu nimic față de rolul oricărei alte bijuterii. Odată prinsă de încheietura mâinii, brățara așteaptă doar să fie observată și în niciun caz să acapareze întreaga ținută. De asemenea, atât stilul ei, cât și modul în care ea este percepută de cei care o privesc, depinde mult de piesele vestimentare pe care aceasta le completează.

 

La un costum elegant, cu sacou și cravată, se potrivesc accesorii metalice care întregesc ținuta și îi dau un plus de rafinament. Pe de altă parte, la o ținută casual, cu pantaloni cargo și tricouri în culori sobre, ceva din piele sau pietre naturale se încadrează mult mai bine în peisaj. Există o mulțime de brățări pentru bărbați de culori diferite și în cele mai diverse stiluri, iar tot ce trebuie să faci pentru a te asigura că se integrează natural în imaginea pe care vrei să o creezi este să le alegi în funcție de ținută și ocazie.

 

În ambele cazuri descrise mai sus, brățările nu sunt purtate pentru a ieși în evidență ca bijuterii, ci pentru a completa o ținută deja creată, dar căreia îi mai trebuie puțină sare și piper ca să se remarce. Cu alte cuvinte, din punct de vedere social, poți considera brățările o dovadă a faptului că posesorul lor își asumă imaginea pe care o are și nu s-a îmbrăcat doar cu ceea ce a avut la îndemână.

Citeste si...  Cum să ferești mortarul de îngheț daca ai de turnat beton iarna

 

Cum se poartă brățările masculine?

 

Cea mai mare problemă pe care o întâmpină bărbații care vor să poarte accesorii masculine este aceea că ținuta lor, în general, nu lasă loc pentru niciun centimetru de piele dezgolită. Dacă o femeie își poate etala colierele purtând un decolteu adânc sau brățările îmbrăcându-se cu rochii sau bluze fără mâneci, nu același lucru se poate spune și despre bărbații la costum.

 

Cu excepția costumelor croite anume pentru a lăsa brățările la vedere, majoritatea sacourilor, manșetelor de la cămăși și brățărilor trebuie să se lupte pentru exact aceeași suprafață, câștigând în final piese vestimentară îmbrăcată ultima. Din această cauză, nu puțini sunt cei care consideră brățările un accesoriu care se poate purta strict în anotimpul estival și în nicio altă perioadă de peste an. Dar există câteva trucuri care puse în aplicare permit chiar și bărbaților “bine îmbrăcați” cu sensul literar, să poarte brățări și să arate foarte natural. Iată care sunt acestea:

 

  • tratează brățările ca pe curelele de ceas – poartă-le direct pe piele și nu-ți fă griji că sunt mereu acoperite pentru că în funcție de mișcările tale, tot se vor vedea la un moment dat;
  • poartă oricâte brățări subțiri sau din materiale diferite vrei pe aceeași închietură, dar nu îți pune niciodată două brățări groase de metal una peste alta;
  • dacă porți un ceas cu o curea metalică, pentru a nu-ți încărca încheietura de metale, optează pentru brățări subțiri, sau din materiale precum pielea ori piatra;
  • o încheietură liberă și una ocupată arată mult mai bine decât două încheieturi pline de brățări;
  • nu purta niciodată brățări asortate pe ambele mâini simultan, decât dacă este vorba de niște accesorii tip cătușe, dar nici atunci n-o face chiar cu orice ocazie!

 

Ca orice set de regului, și acesta are excepții. Dar dacă vrei să mergi la sigur, cel puțin până descoperi toate secretele brățărilor, urmează-le întocmai și vei obține cu siguranță un look de invidiat!

 

 

Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":