Magazin

Terasa casei, oaza ta de relaxare după o zi grea!

Specialiștii în imobiliare au sesizat că în ultima vreme, tot mai mulți oameni își doresc să renunțe la apartamentele de la bloc și să se mute la o casă. Este și normal, dacă ținem cont că pandemia de coronavirus nu dă semne de regres, apar noi și noi restricții, așa că familiile cu copiii ia-au tot mai mult în calcul varianta de a locui la curte, idee care până acum câțiva ani nu era chiar atât de puternic ancorată în cotidian.

Sunt multe de luat în calcul atunci când te muți de la un apartament la curte, dar noi ne vom ocupa în rândurile de mai jos doar de unul dintre ele: terasa casei.

 

Locul preferat de întreaga familie

 

După o zi grea petrecută la serviciu, atunci când ajungi acasă îți dorești câteva clipe de relaxare, să te încarci cu energie pentru treburile casnice, lecțiile cu cei mici, sau alte sarcini de la job pe care încerci să le rezolvi acasă. Majoritatea celor care locuiesc la casă au afirmat că locul lor preferat pentru acele momente speciale este terasa. De fapt, toți ai casei adoră acest spațiu, de aceea trebuie să ai mare grijă la ce mobilier alegi, ce decorațiuni și alte asemenea… mărunțișuri.

 

Idei de amenajare

 

Tu știi mai bine ce se potrivește pentru curtea ta. Este posibil ca o terasă acoperită să fie cea mai bună alegere, sau poate că o construcție deschisă se mulează mai bine pe preferințele tale. Sunt atât de multe variante de a amenaja o terasă încât este aproape imposibil să le cuprinzi pe toate la un loc. De aceea, gândește-te bine și împreună cu ceilalți membri ai familiei alegeți designul sau stilul care vă place mai mult, piesele de mobilier care să se potrivească acestuia, dar nu neglija nici iluminarea terasei.

 

Micul tău colț de Rai

 

Cei care locuiesc la casă descriu terasa ca fiind micul lor colț de Rai de acasă. Cu siguranță îi înțelegi perfect, și vrei și tu același lucru. O terasă exterioară îndeplinește cu brio acest rol, și este perfectă pentru a petrece timp de calitate împreună cu familia, sau poate la un pahar de vorbă cu prietenii, atunci când timpul ți-o permite. Terasa exterioară este ideală pentru a-ți reîncărca bateriile și a o lua de la capăt, chiar și atunci când simți că nu mai poți.

Citeste si...  Ceainicul – suport delicat pentru flori de toamnă

 

Terasa din lemn, printre preferate

 

După cum spuneam ceva mai sus, sunt numeroase ideile prin care îți poți amenaja o terasă. Poți opta pentru piatră, marmură, lemn, sau combinații dintre toate aceste materiale. Tu alegi, pentru că până la urmă, este terasa ta. Dar, indiferent spre care te hotărăști, nu uita că ai nevoie și de ceva odihnitor pentru ochi. Lemnul se dovedește a fi materialul preferat de majoritatea, deoarece inspiră cel mai bine acea idee de cămin pe care ni-l dorim cu toții. În plus, este un material rezistent, și mai ales, ușor de recondiționat.

 

Modern sau rustic! Care e pe placul tău?

 

De regulă, în construirea unei terase, se preferă fie stilul modern, fie cel rustic. Fiecare dintre ele vine cu avantajele sale, dar nu uita că și stilurile industriale și minimalist sunt o opțiune demnă de luat în seamă. Studiază bine acest aspect și vezi care se mulează cel mai bine pe preferințele tale și ale familiei, și dacă este posibil ca dorința voastră să devină realitate, ținând cont de condițiile fizice ale terenului, spațiul disponibil și nu numai. Eventual, discută și cu câțiva specialiști pentru a vedea care sunt și sugestiile lor.

 

Decorațiunile și iluminatul

 

Indiferent de stilul în care alegi să-ți amenajezi acest spațiu, pentru a-i oferi acel aer intim și relaxant pe care ți-l dorești, trebuie să mai ții cont de unele aspecte. Mai exact, fii atent/ă la decorațiunile alese și iluminatul terasei. Alege acele produse care îi oferă terasei tale o atmosferă de calm și de liniște, numai bună pentru petrecut alături de familie și de prieteni. De asemenea, iluminatul nu trebuie să fie unul foarte puternic, încât să ai impresia că s-a pornit nocturna pe terenul de fotbal, dar nici prea întunecat încât să nu îți vezi partenerul cu care stai alături la masă.

Oricum ar fi, decizia îți aparține, așa că ai grijă să alegi ceva frumos, pentru că nu faci în fiecare an amenajarea terasei. Succes!

Previous Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":