Magazin

Cele 5 cărți care îți pot schimba viața

Cărțile din viața noastră se împart în mai multe categorii. Unele dintre acestea sunt cărți pe care le citim pentru frumusețea poveștii, altele sunt cărți pe care le citim pentru a ne extinde orizontul cunoașterii.

 

Mai sunt, însă, și acele cărți care ajung la noi (sau la care ajungem noi) într-un anumit punct al vieții – deloc întâmplător: cărți pe care le citim cu creionul în mână și cu ochii minții larg deschiși.

 

Este vorba despre acele cărți care reușesc să miște ceva înlăuntrul nostru și care, mai mult decât atât, ne pot schimba viața în adevăratul sens al cuvântului. Află, din rândurile următoare, care sunt cele 5 cărți care îți pot schimba și ție viața!

 

Cele cinci limbaje ale iubirii – de Gary Chapman

Nu de puține ori, neînțelegerile în cuplu pot porni chiar de la diferențele care există între limbajele iubirii celor doi parteneri. Aceasta este premisa de la care pleacă Gary Chapman, celebrul autor al cărților din seria limbajele iubirii.

 

În urma experienței sale profesionale, acesta a identificat cinci limbaje „universale” de iubire: cuvintele de apreciere și încurajare, timpul pe care îl dăruim celor dragi, cadourile, serviciile și atingerile fizice. Atunci când intrăm într-o relație, intrăm, inevitabil, cu propriul limbaj și ne așteptăm ca partenerul să ni-l împărtășească. Realitatea, însă, poate fi alta.

 

Cele cinci limbaje ale iubirii este, fără doar și poate, una dintre cărțile de dezvoltare personală pe care ar trebui s-o citească orice persoană – și mai ales aceia dintre noi care sunt într-o perioadă tumultoasă a relației amoroase.

 

Dacă tu și partenerul tău treceți printr-o etapă dificilă sau dacă pur și simplu îți dorești să începi să-l înțelegi mai bine pe celălalt, deci implicit și să-i cunoști limbajul de iubire, te încurajăm să citești cartea lui Gary Chapman. Datorită ei, s-ar putea să începi să faci una dintre cele mai importante schimbări de până acum în relația voastră.

 

 

Arta subtilă a nepăsării – Mark Manson

Arta subtilă a nepăsării este, și pe bună dreptate, una dintre cele mai bine vândute cărți în întreaga lume. Care este secretul succesului ei? Ar putea fi vorba de stilul plin de umor și ironie al autorului, dar la fel de bine ar putea fi vorba de perspectiva diferită (și expusă într-un mod cât se poate de direct) pe care Mark Mason o aduce în atenția cititorilor de pretutindeni:

 

Pentru a fi fericiți, este esențial modul în care învățăm să depășim „obstacolele” din viața noastră, modul în care facem față provocărilor. Pentru aceasta, este necesar să ne acceptăm limitele, greșelile și imperfecțiunile. Să privim adevărurile dureroase fix în față, și nu să fugim la nesfârșit de ele.

 

Cartea lui Mark Manson este, așadar, o carte care trezește la realitate. Citind-o, vei avea impresia că vorbești cu un prieten bun, dar foarte direct, care îți spune cam cum stă treaba cu viața și cu fericirea.

Citeste si...  Tot ce trebuie să știi despre telefonul Samsung Galaxy A20e

 

Curajul de a fi vulnerabil – Brené Brown

Adesea punem semnul egal între propria vulnerabilitate și slăbiciune. Ne este teamă să vorbim despre propriile frici, despre rușine, despre sentimentul de inadecvare cu care ne confruntăm câteodată. Ne este teamă de propria vulnerabilitate și, pe cât posibil, încercăm s-o ascundem de privirile celorlalți.

 

Cum ar fi dacă ai descoperi și ai înțelege cu adevărat că tocmai vulnerabilitatea te face un om puternic și că, după cum spune Brené Brown, viața înseamnă vulnerabilitate? Cu alte cuvinte, pentru a trăi într-un mod autentic, este necesar să lași zidurile să cadă. Și să fii, pe deplin, tu.

 

De ce este atât de importantă vulnerabilitatea și despre cum poți începe să te lași să devii vulnerabil(ă) poți descoperi în cartea celebrei scriitoare, profesor-cercetător la University of Houston, Brené Brown.

12 reguli de viață – Jordan B. Peterson

Tot din categoria bestsellerurilor de dezvoltare personală pe care merită să le citești face parte și 12 reguli de viață, carte scrisă de Jordan B. Peterson, pe care însuși autorul o descrie drept Un antidot la haosul din jurul nostru.

 

Autorul propune un set de 12 reguli după care fiecare dintre noi ar trebui să se ghideze pentru a trăi o viață împlinită, echilibrată, cu sens. Ele vizează probleme cu care fiecare dintre noi se confruntă, precum comparațiile nesănătoase cu cei din jur – în acest sens, autorul formulează o regulă potrivit căreia ar trebui să ne comparăm doar cu versiunile noastre din trecut.

 

Pentru a face față mai ușor haosului din jurul tău și, uneori, și haosului dinlăuntrul minții tale, citește 12 reguli de viață. S-ar putea ca, la final, să simți nevoia să-ți notezi undeva cele 12 reguli propuse de autor și, din acel moment, să te ghidezi după ele în alegerile din viața de zi cu zi.

 

 

Secretele succesului – Dale Carnegie

Secretele succesului prezintă un „ghid” pentru modul în care ne putem comporta în relațiile personale, precum și în cele profesionale, astfel încât să câștigăm încrederea interlocutorilor noștri.

 

Celebrul autor Dale Carnegie explică, printre altele, că succesul în astfel de relații depinde de câteva lucruri esențiale, precum: sinceritatea aprecierilor exprimate, manifestarea interesului pe parcursul conversației, ascultarea autentică a celuilalt. Totodată, autorul surprinde și o serie de greșeli, unele dintre ele adesea ignorate, pe care oamenii obișnuiesc să le facă pe parcursul comunicării.

 

 

 

Odată ce vei începe să aplici lucrurile pe care le citești în cărțile de dezvoltare personală, vei observa cum vor apărea schimbările în bine în viața ta.

Previous ArticleNext Article
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

x
Da-mi un "Like":