Magazin

Cele mai importante avantaje de care te bucuri cand folosesti erbicide pentru culturile tale agricole

Lucrand in domeniul agricol, trebuie sa depui eforturi constante, pentru a obtine culturi bogate si sanatoase.

Un pas extrem de important pe care trebuie sa il faci in acest sens este sa folosesti un erbicid porumb de calitate, cu ajutorul caruia sa tii buruienile la distanta. Este vorba despre o solutie datorita careia diminuezi considerabil din eforturile pe care trebuie sa le depui, pentru ca erbicidul este extrem de eficient, daca il aplici corect.

Afla din randurile de mai jos principalele avantaje pe care le obtii atunci cand folosesti erbicidul potrivit!

Erbicid porumb – ce solutii ai la indemana?

Pentru inceput, trebuie sa iei in considerare faptul ca erbicidele pentru porumb se impart in 2 categorii principale, in functie de modul in care actioneaza:

  • non-selective – sunt excelente pentru combaterea buruienilor si le poti aplica inainte sa-ti plantezi culturile. Despre aceste produse trebuie sa stii ca sunt potrivite atat pentru culturile paioase, cat si pentru cresterea productivitatii, intrucat previn eroziunea solului si te ajuta sa reduce din timpul pe care il petreci manual plivind buruienile;
  • selective – sunt substante chimice care actioneaza special asupra anumitor tipuri de buruieni, fara sa afecteze plantele de cultura. Indicat este sa le folosesti atunci cand observi ca plante daunatoare culturii tale cresc mult prea aproape.

Usor de aplicat

In ceea ce priveste aplicarea erbicidelor, este foarte simplu sa le folosesti. Investeste intr-un vermurel generos ca dimensiuni si aplica solutiile dorite peste sol intr-o zi cu soare. Este recomandat sa nu dai cu erbicid atunci cand bate vantul, intrucat solutia poate ajunge si in locuri in care nu ar trebui, mult prea aproape de cultura ta.

Imbunatatirea insamantarii

Printre avantajele pe care le mai obtii cu ajutorul erbicidelor se numara si faptul ca astfel poti imbunatati considerabil insamantarea, intrucat permiti plantarea in timp util a culturilor. Solul devine astfel pregatit pentru plantele pe care vrei sa le cresti.

Poti aplica pana la 2 – 3 tratamente cu erbicide

Pe lista beneficiilor pe care ti le mai ofera erbicidele se numara si faptul ca acestea pot fi aplicate in cate 2 – 3 transe. Asta inseamna ca poti trata culturile eficient, in functie de modul in care observi ca se dezvolta. Este important sa verifici plantele constant: vizitele dese pe cultura proprie te ajuta sa iti dai seama care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa ii faci.

Poti comanda erbicide online

Munca in domeniul agricol te ajuta sa obtii produse bio, excelente si gustoase, insa in acelasi timp iti ofera sansa de a te deconecta de la celelalte sarcini pe care trebuie sa le realizezi in fiecare zi. Satisfactia pe care o vei simti in momentul in care iti vezi propria recolta nu se compara cu nimic!

 

 

Previous ArticleAmanet de tablouri: 8 factori care determină valoarea artei când cumperi sau vinzi !Next ArticleIdei de cadouri in functie de zodie
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.
x
Da-mi un "Like":