Moda se reinventează mereu, trendurile vin şi pleacă, dar puţine stiluri reuşesc să treacă de proba timpului, respectiv de preferinţele publicului larg. Un trend memorabil care continuă să cucerească este animal print. Fie că sunt piese vestimentare animate de jucăuşele pete leopard, îndrăzneţul aspect piele de şarpe sau dungile simple, dar de efect tip zebră, imprimeurile inspirate din natură nu ar trebui să lipsească dintr-o garderobă chic. Deşi cu un aşa curent sofisticat pare că nu avem cum să dăm greş, animal print nu trebuie purtat oricum, tocmai pentru a nu-i anula vizualul unic.
Animal print – de când lumea şi pământul. Asta deoarece cu mult înainte inventării conceptului de modă, oamenii purtau piei şi blănuri de animale pentru a se feri de frig, dar şi pentru a-şi arăta statutul în grupul de apartenenţă. De exemplu, şefii de trib, regii sau conducătorii purtau asemenea vestimentaţii care transmiteau, încă de pe atunci, ideea de putere şi măreţie. Ca să revenim ceva mai aproape, cam prin 1940 animal print a început să fie integrat în modă, dar s-a bucurat cu adevărat de popularitate în perioada anilor `70 când a devenit accesibil unui public mai larg. Purtarea respectivului design nu mai avea aceeaşi asociere ca la început, ci exprima, la fel ca şi astăzi, ideea de curaj, de a fi îndrăzneţ şi sigur pe tine. În zilele noastre pornim însă la o „vânătoare” de trenduri prin magazine sau în online după cele mai originale ţinute. Desigur, evoluţia tehnologie ne permite să obţinem accesorii diverse fără a deranja în vreun fel natura sau frumoasele vietăţi care ne inspiră.
Atunci când vorbim despre animal print, primul model care ne vine în minte este cel leopard, dar la fel de căutat şi elegant este snake print (model piele de şarpe), zebră sau uneori chiar girafă. Acest pattern cu aspect natural şi-a pus „amprenta” pe toate genurile de haine şi accesorii, de la cele basic, tricouri, bluze, fuste, pantaloni, până la paltoane, botine, pantofi, dar şi genţi, curele sau ochelari de soare. Avantajul de a avea o astfel de piesă în dulap este că nu dă semne că se demodează, merge în diferite situaţii şi ţinute, atât casual, cât şi office sau elegant, de pildă. Însă este nevoie de mici trucuri pentru a crea un look perfect. Pentru iubitorii acestui stil, niciodată nu este prea mult animal print, dar o singură bucată din modelul preferat pentru o ţinută este suficientă, altfel aspectul devine unul prea încărcat. Vrem să strălucim, dar şi să punem în valoare frumuseţea print-ului ales. Aşadar, asocierea cu nuanţe neutre ca bej / crem, alb, negru, gri, etc. dă un aer estetic.
Pentru cei care sunt atraşi de „imprimeurile sălbatice”, dar încă nu au curaj să poarte haine în acest ton, accesoriile sunt un bun început. Balerini uşori de vară, pantofi sport sau cu toc, curele, genţi şi de ce nu, pălării vor arăta la fel de interesant, urmând aceleaşi indicaţii stilistice, pentru o ţinută care nu va trece neobservată. Însă mai mult decât atât, popularitatea animal print a ajuns şi în aria designului de interior. Perne asemănătoare cu blana tigrului, pături, covoare, tapiţerii pentru fotolii, tablouri abstracte, inclusiv bucăţi de tapet, fiecare oferă o imagine interesantă locuinţei.