Cei mici au nevoie mereu de atenţia noastră, aşa că nu strică să dăm în mintea lor şi să devenim şi noi copii. Cărţile sunt un mod distractiv, educativ şi mereu la îndemână atunci când vrem să petrecem timp de calitate cu prichindelul. Poveştile sunt adevărate călătorii ce fac apel la imaginaţie şi ne aduc mai aproape. În continuare, vă prezentăm câteva sugestii de lecturi pentru copii mici, care cu siguranţă vor fi şi pe placul părinţilor.
Din îndrăgita serie Pettson şi Findus, creată de Sven Nordqvist este greu să alegem o singură carte. Dar pentru că încă este vacanţă, să fie pentru toţi cei mici Tortul de Clătite. Povestea bătrânului fermier Pettson şi a motanului său vorbăreţ Findus este un adevărat fenomen în Suedia, ţara de origine, dar şi în lume. Cartea a inspirat şi o serie animată, difuzată în România pe Minimax.
Aventurile iepuraşului Matei sunt poveşti pline de farmec şi umor, cu un important conţinut educativ. Iar ilustraţiile în culori calde şi bogate în detalii ale lui Eve Tharlet, completează minunat textul Brigittei Weninger. De ziua lui, Matei vrea ca orice copil să găsească pe cineva care să-i citească poveşti, să-l înveţe jocuri noi şi să petreacă timp cu el.
Orice ar face ursuleţul Martin, părinţii săi îi spun că este fie prea mare, fie prea mic. Pentru că nu îi place deloc acest lucru, vrea să-şi facă familia să înţeleagă cum se simte când i se spune că nu este potrivit pentru un anumit lucru. De data aceasta, Eve Tharlet dă viaţă poveştilor scrise de Catherine Leblanc, într-o carte ce-i va ajuta pe copii să simtă că îngrijorările lor sunt înţelese.
Cine a mai auzit de Bufniţa care se temea de întuneric ? Poate şi copilului îi este frică să adoarmă cu lumina stinsă, însă povestea micuţului pui de bufniţă Buf, îl va convinge că nu avem de ce să ne temem de întuneric. Pline de umor şi învaţăminte, cărţile cu animale ale lui Jill Tomlinson sunt apreciate în toată lumea de copiii care vor o poveste bună. Lectură recomandată de la vârsta de 7 ani.
Atunci când în familie apare încă un frăţior sau o surioară, copilul cel mare se întreabă dacă părinţii îi iubesc pe amândoi la fel de mult. Acum este rândul lui Buni să-i arate lui Mo, nepoţelul cel mare, că în inima ei este loc de Iubire cât pentru doi. O carte emoţionantă scrisă de Jane Chapman, unde protagoniştii sunt tot o familie simpatică de bufniţe.
Fie că sunt Poveşti cu pisicuţe sau Poveşti cu căţeluşi, cărţile scrise de autoarea britanică Holly Webb sunt perfecte pentru prima lectură a celui mic. Întâmplările simpatice sau înduioşătoare cu animăluţele drăgălaşe, au mare succes la publicul tânăr şi s-au vândut în milioane de exemplare la noi în ţară.
Acestea sunt doar câteva idei de cărţi pentru cei mai mici dintre cititori. Ordinea este una aleatorie, fiecare având la bază idei unice şi frumoase. Poveştile dezvoltă gândirea şi imaginaţia şi chiar dacă cel mic ştie deja să lectureze singur, nu strică să citiţi împreună o carte şi să porniţi în noi aventuri ale copilăriei.