Lifestyle, Merita Citit

Pentru o dietă echilibrată, consumă peşte de cel puţin două ori pe săptămână

            La prima vedere pare un sloganul de pe TV, dar de fapt peştele este un aliment sănătos care nu ar trebui să lipsească dintr-o dietă echilibrată. Creştinii ortodocşi încă mai sunt în perioada postului mare al Paştelui, sărbătorile pascale fiind anul acesta trecute în calendar pe data de 02 Mai 2021. Dar până atunci sunt şi dezlegări la peşte, o bucurie culinară şi încă un motiv să consumăm preparate gustoase pe bază de peşte.

 

 

Tot mai mulţi consumatori se gândesc să excludă total carnea din meniu şi să înceapă un stil de viaţă sănătos. Se ştie deja că cea mai sănătoasă carne este cea de peşte! Chiar şi felurile cele mai grase, cum ar fi tonul, somonul, macroul, inclusiv sardinele nu conţin atâtea grăsimi ca şi o carne slabă. Peştele nu este un aliment bogat în calorii, din contră, grăsimile acestuia conţin aproximativ 70 % apă, ceea ce îl face numai bun pentru dietă. Şi asta nu este tot! Carnea de peşte este plină de vitamine (B3, B6, B12, vitamine D) şi minerale (fosfor, calciu, iod, potasiu, magneziu) atât de importante pentru sănătate.

 

Despre peşte sunt multe poveşti de spus, dar mai ales lucruri de aflat. Acesta are elemente nutritive esenţiale pentru organism şi previne apariţia unor boli grave. Peştele este un aliat preţios al inimii şi arterelor datorită acestor substanţe pe care le conţine. Carnea de peşte are acizi graşi Omega 3 care scad nivelul colesterolului, reglează bătăile inimii şi previne acumularea grăsimilor pe artere, fapt care poate duce la probleme serioase de sănătate. Iar ca să revenim puţin la calorii cu un exemplu concret, 100 grame de icre conţin aproximativ 120 de calorii sau puţin peste. Încă un motiv să consumăm acest aliment sănătos.

 

Până să ajungă în farfurie, peştele trebuie preparat şi, mai înainte de toate, pescuit. Această activitate este una relaxantă care ne face să uităm de toate problemele şi să ne bucurăm de timp petrecut în natură. Tot de la pescari vin şi multe întâmplări cu şi despre peşti. Ştiaţi că peştii de apă sărată pot bea apă, în timp ce peştii de apă dulce nu ? Peştele spadă, numit aşa pe bună dreptate, este cel mai rapid din mare şi ajunge să parcurgă într-o oră câteva sute de kilometri. Şi peştilor le place muzica şi armonia, studiile demonstrând că anumite melodii îi influenţează în mod plăcut şi îi atrage către acea sursă, cum ar fi spre mal. Până să aflăm care sunt cântecele lor preferate, este bine să reţinem că pentru a ne îmbunătăţi sănătatea, este indicat să consumăm mai frecvent carnea de peşte.

 

 

 

0
Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":