Lifestyle, Merita Citit

Eşti pasionat de fotografie ? Atunci nu rata festivalul Walk & Shoot

            Walk & Shoot este un cunoscut festival de fotografie, iar anul acesta revine în perioada 21 – 30 mai, cu cea de-a doua ediție. Pasionaţii acestui domeniu vor descoperi multe lucruri interesante în cadrul celor 9 ateliere foto, 10 conferințe online, o expoziție și un târg de fotografie. Ediția 2021 a Walk & Shoot Fest se va desfăşura la București, iar timp de zece zile vor avea loc workshop-uri ce au ca temă centrală scena, discuții online despre fotografie, o expoziție despre diversitate pe scena artelor performative, dar și un concept store cu printuri de autor ale artiştilor colaboratori.

 

 

Despre acest eveniment mult aşteptat atât de către profesionişti, dar şi cei care cochetează cu ramura fotografiei, Andreea Irina Leu, co-fondator al brandului Walk & Shoot, a declarat că: „Am ales să vorbim despre scenă – ce se întâmplă în spatele ei, în fața ei, oamenii de pe scenă și oamenii din public – având în vedere hiatusul scenei în viața noastră de mai bine de 1 an. Walk & Shoot Fest 2021 va oferi aceste priviri intime și cât se poate de sincere asupra vieții artistice și a vieții evenimentelor din această perioadă prin intermediul atelierelor foto și al proiectelor foto transformate în expoziții.”

 

Anul acesta m-am alăturat cu mare entuziasm echipei Walk & Shoot şi mă bucur să lucrez la un program atât de complex care îmbină cu multă creativitate cele două mari pasiuni ale mele: fotografia şi artele performative. Am încercat să ne imaginăm un festival care să aducă împreună interesele celor care fac fotografie ca hobby, dar şi ale celor care sunt profesionişti în domeniu. Pe lângă atelierele cu care brandul Walk & Shoot a devenit faimos, am demarat şi un program de Portfolio Reviews, care, sperăm, să vină în sprijinul artiştilor fotografi la început de drum prin sesiunile individuale de feedback cu specialişti din domeniu”, a completat Alina Uşurelu, manager al programului Walk & Shoot.

 

Toate informaţiile necesare sunt disponibile pe site-ul evenimentului, însă aici aveţi lista celor nouă ateliere din cadrul Walk & Shoot Fest care sperăm să vă surprindă prin tematici interesante şi originale:

 

  • The theater scene is the center cu Adrian Bulboacă – atelier de fotografie de spectacol, în cadrul căruia participanții pot face fotografii la repetițiile unora dintre spectacolele Festivalului de arte performative Caleido.

 

  • Behind the scene cu Ioana Moldovan – atelier de fotografie documentară, o ocazie pentru a explora universul fotografiei documentare.

 

  • Outside the scene cu Silviu Gheţie – atelier de fotografie de stradă – o sesiune foto specială care se va desfăşura în zona Piaţa Naţiunilor Unite şi va pune accentul pe observarea oamenilor şi a relaţiilor interumane.

 

  • You create the scene cu Andrei Păcuraru – atelier de fotografie pentru adolescenţi – care va include toate noţiunile tehnice necesare pentru ca fiecare participant să-și imagineze propria scenă în fotografiile sale.

 

  • The people of the scene cu Cristian Crisbăşan – atelier de fotografie de portret în lumină naturală – prilej pentru a lucra cu actori profesionişti, în situaţii diverse, atât indoor, cât şi outdoor, în cadrul unor sesiuni foto în aer liber.

 

  • The people of the scene cu Ionuţ Staicu – atelier de fotografie de portret în studio – frumuseţe. În colaborare cu actori profesionişti, hairstyle şi make-up, unde participanții pot învăța cum să surprindă frumuseţea subiectului în cadru.

 

  • The people of the scene cu Horia Manolache – atelier de fotografie de portret – personaj, destinat celor care doresc să învețe cum să surprindă și să reprezinte personalitatea subiectului în fotografii.

 

  • Above the scene cu Cornel Lazia – atelier de fotografie de pe acoperiş – dedicat descoperirii universului fotografiei de arhitectură de pe acoperişurile din Bucureşti.

 

  • You create the scene cu Alina Uşurelu – atelier de colaj foto în camera obscură pentru copii –  în care se vor experimenta noţiunile de negativ şi pozitiv în fotografie, se vor face decupaje şi compoziții, alături de alte activități.

 

 

 

0
Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":